Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

paspoort verlengen

Auteur Bericht

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#0 Geplaatst: 2007-07-24 11:06:29

Hallo Forumlezers,

Voor degenen die een korte vakantie in NL dachten te gebruiken om hun (bijna-) verlopen paspoort te velengen even een waarschuwing. De websites van minbuza, ambassades, en denhaag,afd paspoorten buitennederlanders spreken elkaar tegen. Heeft iemand positieve ervaringen met een nog niet verlopen pasooort, dat verlengd kon worden in den Haag? Weet iemand wat een 'verklaring van nederlanderschap is' en wat daar de ins en outs van zijn? Graag wat ervaringen ter aanvulling van de site info. Dit

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#1 Geplaatst: 2007-07-24 13:03:57

Beste Dit,

Ik heb zelf een paspoort aangevraagd bij het stadhuis in Den Haag voor een in het buitenland (buiten EU) wonende dochter die op dat moment  even in Nederland was. Het kostte enige moeite, want niet iedere medewerker van het stadhuis is goed op de hoogte. In eerste instantie werd zij zelfs weggestuurd. Zij was in het bezit van een optieverklaring betreffende de Nederlandse nationaliteit. Ik weet niet of je dit bedoelt in je vraag.

Het paspoort heeft zij gekregen, maar niet voordat meneer De Chef er bijgesleurd werd door ons. Zelfs die wilde eerst niet meewerken. Het betrof nl. ook een dubbele nationaliteit en dat wordt zo langzamerhand een beladen begrip. Gelukkig had ik een brief bij me van de Immigratiedienst, die bevestigde dat zij gewoon recht had op een paspoort en dat dat of bij het consulaat in het woonland of bij het stadhuis in Den Haag als enige plaats in Nederland verkregen kon worden. Na betaling van extra kosten voor een "spoedbehandeling", konden wij dan ook met paspoort het pand verlaten, enigszins moe van het knokken voor ons recht.

Groeten

Brioche

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-07-25 08:20:14

Even oppassen: ik heb het vorig jaar in Den Haag ook geprobeerd maar probleem was dat ik het paspoort persoonlijk na 5 of 6 dagen weer moest ophalen in het Gemeentehuis. Opsturen kon niet. Zolang was ik niet in NL dus heb ik het maar laten zitten en ben naar de Ambassade in Parijs gegaan, na eerst wel de vereiste foto's in NL gemaakt te hebben. Daar geen probleem: na een dag of 5 kreeg ik het paspoort thuisgestuurd op mijn Franse woonadres. Ben bij de Ambassade overigens prima geholpen, efficient en vriendelijk.

Steven

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2007-07-26 14:34:31

Brioche e.a.

Het geval waar het mij om te doen is is als volgt: een in NL geboren persoon uit NL ouders, die nooit een andere nationaliteit heeft aangevraagd, wel wonend in LDF.

Volgens diverse sites zoals minbuza.nl kun je tegen de tijd dat je je paspoort moet verlengen je evt reisje naar NL combineren met een bezoekje aan Den Haag, afd Landelijke Taken. Maar niet heus. In den Haag kun je slechts terecht ALS HET AL TE LAAT IS, dus met een verlopen paspoort. In dat geval sturen ze je naar BuZA, die een verklaring van nederlanderschap afgeeft. Let wel: de consulaire afdeling danwel de ambassade van LDF in Frankrijk in dit geval! Mogelijk kan de webmaster de info aanpassen op de site. 'Den Haag' werkt dus totaal niet mee aan de procedures die het ministerie van buitenl. zaken voorstelt.

Dit

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-07-27 02:03:14

Ik zal het navragen bij de consul in Parijs.

Wim