Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

franse overheid

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-07-24 16:47:15

ik hab al eens eerder iets geschreven over "spierballen" en ik wil daar weer wat aan toevoegen.

ik lees vandaag over een ambtenaar die weer lekker een "buitenlander" aan het kaalplukken is vanwege zijn auto accessoires.

ik heb net ook weer een nederlander jankend op de stoep gehad die tot gekwordens toe bezoek krijgt van de services des impots.

mensen, hou je mond dicht als die niet open hoef, dat bespaard veel ellende.

als je je eenmaal versproken hebt hangen ze aan je tuinhekkie en laten ze je niet meer los.

'nee meneer, mijn auto heeft geen accessoires' en verder niets meer zeggen.

vaak proef ik toch zoiets onder die lui als " die buitenlander heeft geld zat, die zullen we eens even plukken"

zelfs een vriendin van mij, werkzaam bij des impots in parijs, weet dat collega's harder werken voor (lees tegen) buitenlanders dan hun eigen landgenoten.

ik krijg hier geen enkele vergunning van de grond alleen maar om het feit omdat de burgemeester een pleurishekel aan buitenlanders heeft die meer geld hebben dan de plaatselijke bevolking, hoe vreemd het ook klinkt.

wees dus gewaarschuwd.

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2007-08-20 23:32:58

Lekker genuanceerd..

Ik maak hier het tegenovergestelde mee, wij krijgen alles gedaan bij de burgermeester. Mensen zijn mensen 

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#2 Geplaatst: 2007-08-21 09:26:39

Ook ik heb heel andere ervaringen  tot nu toe. Mensen verschillen, dat geldt voor Fransen maar ook voor de buitenlanders in Frankrijk. Misschien ligt daar wel een oorzaak?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-08-21 13:13:01

dat het ook aan jezelf kan liggen is dus een feit, daarom de boodschap spierballen.

zoals gezegd blijkt vaak dat mensen te makkelijk over de zaken denken, zeker tot betrekking van de aannemers en leveraciers.

men denkt te nederlands, vandaag besteld, volgende week in huis, en verwacht totaal niet dat vandaag besteld wel eens een jaartje uit kan lopen.

diegene die daar geen last van hebben zijn of heel gelukkig, of hebben de spierballentaal onder de knie, want als je er niet continue opzit kun je op een lange baan worden geschoven.

over de ambtelijke molen zijn al genoeg berichten en waarschuwingen geschreven hier op het forum, dat je de burgemeester te vriend hebt is leuk, maar het kan ook anders, en dat hoeft helemaal niet aan jezelf te liggen.

vergeet niet dat de fransen A heel erg chauvinistisch zijn en toch ergens in hun hart menen dat zij het maken, en B dat er een groep is die de buitenlanders helemaal niet zo aardig vind, en ik ben daar eerlijk in, met mijn bedrijf heb ik met de buitenlanders de slechtste ervaringen, dus ik kan ze geen ongelijk geven helaas.

dat wij hier de burgemeester niet mee hebben is puur te verklaren door de armoede van de regio.

de noordelijke charente maritime, aangrenzend met de vendee is een boeren gebied, en, jammer, nog steeds een erg arm gebied.

de mensen moeten alles uit de kast trekken om te kunnen leven, en je ziet hier nog veel jongelui die uit armoede in een bestelauto wonen.

met een salaris van achthonderd euro voor een fabrieksarbeider kom je helaas niet ver, dat is nou eenmaal zo.

dat er nu een groep buitenlanders komt en leeft als goden in frankrijk zit de meeste mensen niet lekker, zij moeten immers nog steeds hard knokken.

dat een buitenlander uiteindelijk voor een schijtprijs een oude toko opkoopt en de mensen gelukkig maakt met een dooie kip is tot daar aan toe voor de meeste, dat er een jaar later een villa met zwembad van gebouwd is doet ze zeer.

ik probeer al jaren mensen er toe te bewegen van deze rijkdom te profiteren en te gaan werken voor deze groep nieuwe, echter door de welvaartsachterstand is de scholing ook niet bijzonder hoog en daarom de stap te moeilijk.

een goede vriend begint een zaak, draait goed, koopt direct ondoordacht te mooie dingen, en moet weer stoppen omdat hij geen geld heeft.

het zal nog wel even duren voordat er een burgemeester is die de mensen aanmoedigd te klimmen.

nu hebben we er een die tegen de wil in van iedereen een woonwagenkamp midden in een dorp aan gaat leggen, onder het mom van, "we hebben het geld zo hard nodig"

hij zou ook het toeristme aan kunnen pakken, dat op nog geen steenworp afstand zich vergaapt aan la rochelle.

dat hij met deze beslissing A de verkeerde mensen binnenhaalt, en B de toeristen juist wegjaagt is hem niet uit te leggen, noch door ons, noch door de inwoners van ons dorp.

zo zie je maar, als alochtoon moet je wel heus meedenken, en soms met een grote bek.

cees.