Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouwvergunning Kleine - grote

Auteur Bericht

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#0 Geplaatst: 2007-07-26 23:07:14

Ik zit met een vraagje.

Ik wil een verbouwing aan mijn huis uitvoeren waarbij voor alle separate werkzaamheden een déclaration préalable (kleine vergunning) nodig is. Zoals:

Dakramen aanleggen

Binnenmuurtjes doorbreken

Slaapkamer kleiner dan 20m2 op zolder maken

Badkamer verplaatsen 

enz.

Als ik dat allemaal tegelijk aanvraag bij de mairie, kan men dan niet eisen dat een grote bouwvergunning nodig is? Met alle bijkomende kosten van architect etc?

Wie heeft daar ervaring mee?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-07-27 01:58:50

Met de informatie die je verstrekt, moet ik oordelen dat een gewone permis de construire nodig is, omdat je kennelijk veranderingen aan het uiterlijk van het huis aanbrengt (dakramen). Het is een grensgeval. Een architect inschakelen lijkt me zeker niet noodzakelijk. Advies: ga naar de DDE in de grotere plaats in je omgeving en leg daar de zaak voor. De praktijk leert dat bij een dergelijke aanpak, de DDE-ambtenaren je zeer terwille zijn. In grote gemeenten zul je je moeten verstaan met de ambtenaren van de ruimtelijke ordening ter plaatse.

Wim