Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Certificat D'Urbanisme

Auteur Bericht

avatar#4644
Dees
Berichten: 5
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-07-27 10:57:50

Elders in een reactie las ik dat de gemeente verplicht is om binnen 2 maanden uitsluitsel te geven op een aanvraag voor een C.U.

Wij hebben nu bijna 2 maanden geleden de formulieren in 4-voud op de mairie aangeleverd, volgens de secretaresse daar zijn ze twee dagen later getekend  doorgestuurd naar de DDE.

Men vertelde dat het antwoord ook rechtstreeks van de DDE naar ons wordt verstuurd.

Geldt die reactietemijn van twee maanden ook voor hen, en weet iemand of dit in het algemeen wordt nageleefd?

Heeft iemand ervaring met vertragingen hierin, en of het zin heeft er achteraan te bellen of er naar toe te gaan als het langer duurt?

Onze aanvraag betreft een CU van het type om een schuur in een woning te veranderen, we hebben vooraf bij de DDE gecheckt of de formulieren goed waren ingevuld, dat werd bevestigd.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2007-07-27 11:09:35

Dees,

Hangt erg af van het departement waar je zit. In de Haute Garonne duurt een CU 4 maanden. Elders hoorde ik ook van 2 maanden. Vertraging bestaat niet. Als je na de termijn van 4 maanden nog niets hebt gehoord, mag je ervan uit gaan dat je ambshalve een CU hebt gekregen. Zelfde verhaal met de permis de construire.

Dit

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2007-07-28 10:19:27

Wellicht halen jullie hier een Certificat d'Urbanisme en een Prmis de Construire door elkaar. Een CU toets de plannen van de aanvrager aan het gemeentebeleid (inclusief maar niet gelimiteerd tot het PLU/POS) en hoeft dus niet doorgestuurd te worden naar de DDE. De DDE beoordeelt bouwkundige aspecten.

Een CU moet dus binnen twee maanden worden afgegeven en zo niet, dan mag de aanvrager ervanuit gaan dat het voorgenbomen gebruik van onroerend goed in de gemeente is toegestaan.

Wim

avatar#4644
Dees
Berichten: 5
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2007-07-28 17:04:31

We hebben de formulieren voor het Certificat d' Urbanisme opgehaald op het gemeentehuis, en samen met de verkoper ingevuld. We moesten het ook weer inleveren op het gemeentehuis. Zij hebben het daarna, na onderteking door de Burgemeester,  doorgestuurd naar de DDE in Cusset.

Wij zijn daar nog naar toe gereden om te contoleren of we het juist hadden ingevuld, hetgeen bevestigd is door de behandelend ambtenaar.

Op het aanvraagformulier voor het CU kunnen twee verschillende kolommen worden ingevuld: Als je het bovenste invuld, krijg je een toetsings" CU, zoals hierboven wordt beschreven. De tweede kolom moet je invullen als je een bestemmingswijziging voor het perceel nodig hebt, dus van agrarisch naar woonbestemming(Amenagement en habitation). Dat laatste is bij ons aan de orde.

Pas als dit is gehonoreerd komt het Permis de Construire.

In het boek van Guide Lines, wonen en kopen in Frankrijk, las ik nu dat bij een CU inderdaad niet uitgegaan kan worden van stilzwijgende toestemming, men adviseert geen actie te ondernemen voordat het er een positieve reactie op de aanvraag is.

Over deze materie is veel informatie te vinden op www.servicepublic.fr

Daar vindt je echter allemaal regels in theorie, ik ben benieuwd of er mensen zijn met ervaringen of tips uit de praktijk.