Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

telepeage

Auteur Bericht

avatar#4661
cornille
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-08-05 15:33:09

wie weet wat de goedkoopste en/of de beste aanbieder is voor de telepeage

wij rijden niet zoveel meer naar nederland ongeveer 3 keer per jaar maar gaan ook ongeveer 3 x per jaar naar het zuiden

dus wij denken er over om een abbonnement te nemen

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-08-08 19:20:31

Zijn die tarieven niet gewoon allemaal hetzelfde gezien het feit dat de kastjes van de diverse compagnies het overal in Frankrijk doen? Zou een beetje onFrans zijn om niet meteen even de prijzen onderling af te spreken, officieel of officieus.

Ik heb zelf bij ASF een abonnement voor kleingebruikers genomen (weet niet meer hoe het heet) waarbij je 2 Euro betaalt slechts tijdens de maanden dat je van je kastje gebruik maakt. Bovenop de normale péage natuurlijk, voor alle duidelijkheid. Het nut hangt natuurlijk af van of je geregeld langs drukke péages komt of op rode/zwarte zaterdagen op stap bent. Zo ja dan is 2 Euro om geen half uur in de rij te staan natuurlijk geen geld. Gek genoeg hebben toch relatief weinig Fransen zo'n kastje, kennelijk zijn niet veel mensen proactief genoeg.

Nog een tipje: plak niet zo'n houder op je voorruit want dan weet iedereen dat je zo'n ding in je dashboardkastje hebt liggen en tikken ze wellicht een raampje in, wanneer je hem nodig hebt hang hem gewoon aan je zonneklep evt met een elastiekje erom...

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2007-08-09 11:16:07

Als er echte files zijn beginnen die al voor de splitsing naar de verschillende betaalmethoden, dan heb je niet veel aan je telepeage. Over het algemeen gaan de CB rijen ook snel, tenzij je de pech hebt dat er een sukkel voor je in de rij zit zonder werkende creditcard of zo. Het aantal CB pooortjes neemt ook nog steeds toe.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2007-08-10 17:35:27

Over het algemeen kan je er vrij makkelijk links langs tenzij er echt meerdere km staat. En telepeage gaat nog veel sneller dan CB.