Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rijbewijs omzetten in fransrijbewijs

Auteur Bericht

avatar#4661
cornille
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-08-05 15:38:03

hallo

heeft iemand ook al ervaring met het omzetten van een nederlands rijbewijs in een frans

ik heb het al drie maanden geleden aangevraagd maar heb het nog steeds niet gelukkig loopt het pas in oktober af.

het blijkt dat de prefecture naar de nederlandse politie moet bellen en daar nog steeds geen antwoord van heeft gekregen

alle papieren heb ik goed ingeleverd dus daar ligt het niet aan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-08-05 17:22:27

ik heb dit zelf ook gedaan en dat was zo gefikst.

zoals zoveel dingen is het dus ook weer per regio/plaats verschillend.

ik ben naar de prefectuur gegaan, heb daar de aanvraag gedaan aan het loket, kreeg een formulier onder de neus die ik in moest vullen en terug brengen inclusief een cheque van 85 euro, bij teruggave (eind van de dag) kreeg ik een voorlopig rijbewijs van de prefectuur, en een week later had ik mijn nieuwe rijbewijs in de bus.

niets over bellen met de politie in nederland.

soms denk ik wel eens als ik al die berichtien hiero lees, wat ben ik een bofkont.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-08-05 21:04:00

Omzetten is toch binnen de EU niet meer nodig? Tenzij men een delict begaat waarvoor de Franse staat rijbewijs-punten wil incasseren. Zie de website en vroegere discussies in dit forum.

Christian von Klösterlein

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#3 Geplaatst: 2007-08-05 22:11:01

Christian, je hebt gelijk, tenzij je rijbewijs verloopt, want als je dan hier permanent woont zal je toch om moeten ruilen. Nederland helpt je niet te verlengen zonder adres in Nederland. Overigens is de hele procedure een fluitje van een cent. De prefecture belt echt niet naar de nederlandse politie, alsof die jongens Frans praten of die van de prefecture Nederlands? Gelooft toch niemand? Als er al officieel gecommuniceerd moet worden gaat dit uiteraard op papier.

Groet, Kees.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#4 Geplaatst: 2007-08-06 00:15:25

Ook ik heb noodgegwongen verleden jaar mijn Nederlandse -in Frankrijk gestolen- rijbewijs  om moeten wisselen voor een Frans rijbewijs. Vooraf van de Nederlandse gemeente waar het rijbewijs indertijd was afgegeven een gewaarmerkt kopie van het  aanvraagformulier opgevraagd. Dit met de politieaangifte van de "vol à la portière" , en nieuwe foto's ingeleverd bij de Prefectuur ter plekke formulier ingevuld identiteitsbewijs laten zien samen met een factuur van de EDF . Daarop kreeg ik een bewijs waarmee ik in de tussentijd auto mocht rijden. ZONDER kosten een 3tal weken later bij de Mairie mijn nieuwe Franse rijbewijs afgehaald. Mijn man precies hetzelfde, maar zijn rijbewijs was niet gestolen. Dus hij had geen bewijs nodig van de gemeente waar zijn rijbewijs was afgegeven en natuurlijk ook geen politieaangifte.

Corinne