Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Anti tartre

Auteur Bericht

avatar#4659
counord
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-08-05 17:51:33

Wij wonen in de Quercy Blanc. Er is hier veel kalk in het water. Het hardheids gehalte van het water is hier ongeveer het hoogste van Frankrijk. Dat geeft veel problemen o.a. door veel kalkaanslag in badkamers en druppende kranen, maar geeft ook snellere verslijting van allerlei apparaten. Ik heb hier in Frankrijk en ook in Nederland geïnformeerd naar oplossingen. In Frankrijk wordt o.a. het "station anti-tartre Pilotephos" €146. aangeraden. Uit Nederland komt het advies om een z.g. Professionele Alpine Water Descater €750. te installeren. Deze laatste firma garandeerd, honderden €'s goedkoper wassen, na enkele maanden geen tartre meer in de leidingen, zacht water, levens lange garantie, het ding wordt opgestuurd en men kan het zelf makkelijk plaatsen. Mijn vraag is zijn er ervaringen met deze maatregelen en zijn er ervaringen met andere maatregelen? Met dank. Jan Denissen 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#1 Geplaatst: 2007-08-05 20:14:44

Persoonlijk geloof ik niet in een magneetje om het kalkprobleem op te lossen. Ook makkelijk om er een levenslange garantie op te geven, want u weet toch niet of het werkt of niet.

Een echte waterontharder is een ionen wisselaar die geregenereerd moet worden, van tijd tot tijd, met zout. Net als de mini versie die in uw afwasmachine zit.

Die zijn overal in Frankrijk te koop, allerlei maten, afgestemd op uw gezinssamenstelling.

Groet, Kees (perigord noir, zeer hard water, ook hier)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-08-05 20:53:22

Kees en Jan,

zo langzaam ben ik het moe steeds weer te moeten vertellen dat waterontharding door ionenuitwisseling de enige werkende methode is. De apparaten kosten €700-900, en de lopende kosten (keukenzout) betalen zich zelf al door de besparing in wasmiddelen terug. Raadpleeg het archief!

Ik heb ervaringen in de huishouding en ik heb industriële installaties toegepast in de pharmaceutische en de lak- en verfindustrie.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-08-06 08:07:58

wij hebben zo'n machine gekocht bij Le Roy Merlin, kosten iets meer dan duizend euro's.

deze staat aan het begin van de waterleiding in huis, dus direct na de meter.

af en toe zout vervangen, klaar.

een slangetje levert ongeveer 100 liter "afval" water per maand, dat gaat de zee in.

nooit geen aanslag meer van kalk, geen kapotte machines, geen zorgen.

loop even binnen bij Le Roy Merlin of andere specialist.

die kunnen je zo vertellen welke machine je nodig hebt voor het aantal liters wat je gebruikt.

Cees.

avatar#4659
counord
Berichten: 2
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2007-08-20 11:44:45

Beste Cees en Christian, Dank jullie voor jullie goede raadgevingen. Ik wil de discussie uitbreiden met het volgende aan jullie voor te leggen. Ik heb jullie reacties voorgelegd aan 'service team ECH' www.waterontharder.info Zij reageerde als volgt, de tekst letterlijk overgenomen: "Er zijn producten welke niet werken(zie het hoofdstuk "veel gestelde vragen"-imitatieproducten). Wij verkopen onze modules al meer dan 16 jaar en hebben (wereldwijd)miljoenen tevreden klanten. Apparaten die werken op ionenuitwisseling zijn af te raden daar hiermee de gezonde elementen verwijderd worden. Ons systeem neutraliseert de aanhechting van de kalk, waardoor het gezonde element behouden blijft en u toch zacht water heeft, met alle voordelen van dien. Ons systeem is een z.g. FAK apparaat (Fysisch Anti-Kalk-apparaat) en wordt zelfs door het toonaangevende en gerenomeerde KIWA aangegeven als een goede optie(bijlage). De meneer die u aanhaalt kennen wij niet-en heeft kennenlijk zijn huiswerk niet of niet goed volledig gedaan." einde e-mail. Veel wijzer wordt ik er niet van maar ben erg benieuwd naar jullie reactie. Ik heb mogelijk nog een technisch probleem. De watermeter ligt buiten zo'n 15 meter van het huis af in het gazon in een putje op 60 cm diepte. Waar kan ik een dergelijke apparaat het beste plaatsen? Alvast bedankt voor jullie moeite. Groeten. Jan 

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#5 Geplaatst: 2007-08-20 12:13:52

Het idee van direct na de meter plaatsen komt voort uit het idee dat de installatie aan het begin van het traject moet zitten.

Als de watermeter een eind verderop ligt dan plaats je de installatie dus gewoon op een geschikte plek in huis zolang het maar aan het begin van het traject is (dus voor de eerte splitsing en gebruiker) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-08-20 12:52:05

tja, ik heb dus even op die site gekeken en daar wordt je niet vrolijk van.

als dat inderdaad het geval is, van dat zure water (kijk op http://www.waterontharder.info/SoftWaterConditionerECHGroup/veelgesteldevragen.html ) dan zitten we er dus mooi naast cristian.

wie het weet mag het zeggen, maar die mensen komen wel heel zelfverzekerd over.

behalve dan dat negatieve over die andere apparaten, die meer dan 1500 euro's kosten ex alles en jaarlijks honderden euros aan onderhoud kosten, ahum, hoe zeik je de boel van een ander af.

van die who zal ik eens navragen maar het lijkt me sterk.

over zwaar vervuild afvoer water moet ik enigzinds lachen wat dat is bespottelijk, het enige wat hier afgevoerd wordt is water met een hoge (zee)zout gehalte, dus als ik de heren van alpine was zou ik maar niet meer bij schevingen met de voetjes in zee gaan, ze rotten zo van je enkels af.

oh ja, die leidingen, ik kan het niet beamen, maar ook dat lijkt me een dikke duim.

kunnen we iemand vinden die ons proefsgewijs aan kan tonen dat de heren van alpine wel een heel grappige manier van commerciele publiciteit aanvoeren ?

cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#7 Geplaatst: 2007-08-20 13:27:25

als het goed zou werken gebruikte iedereen het....

wondermiddelen bestaan niet. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2007-08-20 16:29:53

Dit Alpine systeem is de zoveelste variant van een "electronische waterontharder" die om een waterleidingbuis gewikkeld wordt. Ongeveer even werkzaam als een dubbeltje op een wrat plakken.......

Cees: dat de WHO heeft gezegd dat water niet te zacht moet zijn klopt maar dat gaat nauwelijks op voor normale goed doorvoede westerlingen. Te zacht water vangt ook andere stoffen -vitaminen en mineralemen- dan alleen kalk weg. Overigens schijnen in regio's waar het water harder is, er relatief minder hartaanvallen te zijn.

Oplossing: lekker een waterontharder volgens de aanwijzingen van o.m. Christian plaatsen en een extra stukje kaas als dessert nemen.....!

Steven

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#9 Geplaatst: 2007-08-20 17:47:22

Ja ja ja, "met een uniek super uitgebalanceerd flux magneetveld wordt de kristalstructuur van de kalkdeeltjes definitief veranderd.." (ik citeer de site),

wat weer een aperte kul is dit, ongelooflijk. Opgeloste ionen hebben geen kristalstructuur, laat staan dat een kristalstructuur zomaar te veranderen zou zijn door er een magneet naast te houden.

Let op mijn gouden regels:

- Elk apparaat met levenslange garantie is verdacht en in elk geval te duur.

- Elk apparaat dat "uniek" of "super" is, is verdacht.

- Elk apparaat dat 750 euro kost en toch onderhoudsvrij is, geen stroom verbruikt en in minder dan 10 minuten geinstalleerd kan worden is verdacht.

Een apparaat dat aan alle 3 regels voldoet is bij voorbaat volkomen belachelijk.

Het is net als spam. Als er maar genoeg mensen intuinen blijft het bestaan.

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#10 Geplaatst: 2007-08-20 18:09:40

Ha ha ik moet wel lachen om die reacties ;-)

Maar waar je ook rekening mee moet houden: wanneer een waterleidingsysteem langer tijd (tientallen jaren) 'hard' water heeft rondgepompt, zullen de leidingen voorzien zijn van een aardige kalkaanslag. Ga je hier nu opeens 'zacht' water instoppen, dan zal dat de kalklaag langzaam van de binnenkant vd buizen afhalen. Zodat je nog steeds niet in een klap kalkvrij water uit de kraan krijgt.

Ok, schieten maar ;-) Dit is ons tenminste verteld in Den Haag, waar wij (vooral boven) behoorlijk last hebben van verkalkende douchekoppen, terwijl de buren (pas helemaal gerenoveerd) dat niet hebben ... vandaar dat ik dat eens nagevraagd heb bij h.h. Duinwaterleiding 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#11 Geplaatst: 2007-08-20 21:54:18

Zoals eerder gezegd wordt ik langzaam moe van de onbewezen beweringen van water-magnetiseurs. Eigenlijk moet ik zeggen: de onzinnige beweringen van hen.

Ik heb er hele verhalen over in mijn archief.

En paar feiten:

Magneetvelden houden kalk tijdelijk zwevend. Zodra het water ergens stilstaat en vooral als het verhit wordt is het effect weg. Op industriële schaal wordt magnetisering alleen toegepast om de leidingen te beschermen; waterontharding doet men met ionenuitwisseling.

Een ionenuitwisselaar maakt inderdaad compleet kalkvrij water, maar door een bypass (menging van onthard en niet-onthard water) wordt de gewenste hardheid van 5-6grdDH ingesteld.

Gemagnetiseerd water verbruikt even veel wasmiddel als niet behandeld water; door ionenuitwisseling onthard water verbruikt veel minder wasmiddel.

ISO 9001/9002 is een lachertje voor iedereen die met dit bijltje gahakt heeft. Deze norm zegt alleen iets over de bedrijfsvoering en niets over de kwaliteit van het product.

Christian v.K.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2007-08-20 21:59:17

@Richard:

Onthard water in een reeds verkalkt systeem is steeds problematisch.

- Kalkaanslag wordt langzaam weer opgelost, waardoor lekkages kunnen ontstaan (die door de kalklaag 'gesealed' waren).

- Er is tijdelijk het risico van verstoppingen omdat het kalk gedeeltelijk opgelost wordt en gedeeltelijk in schilfers vrijkomt.

Daarom is het het beste de ionenwisselaar na een (gedeeltelijke) vernieuwing van het leidingnet te plaatsen.

Christian von Klösterlein

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#13 Geplaatst: 2007-08-20 22:30:47

Het enige verschil is volgens mij dat bij de duurdere en dus onthardende systemen het water daadwerkelijk onthard wordt en dat bij de magneetsystemen het water even hard blijft maar de kalk minder snel "pakt"

Maar zoals hierboven al gemeld; dat effect is meteen weg zodra je het water laat staan in bijv. een koffie apparaat o.i.d. of wanneer je het water gaat verwarmen.

De alhier geciteerde teksten over het "wondermiddel" zeggen feitelijk niets over het product, alleen iets over bedrijfsvoering, concurerende producten en algemene zaken.

Gebakken lucht dus... 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#14 Geplaatst: 2007-08-20 22:41:05

@Cees

Inderdaad, de heren van Alpine halen een aantal dingen door elkaar om de onwetende leek bang te maken.

Met keukenzout onthard water is niet aggressief. De beweerde aggressiviteit treedt alleen op bij totale demineralsatie door uitwisseling van Kationen en Anionen. Watersystemen voor gedemineraliseerd water moeten van RVS of bepaalde kunststoffen zijn. Maar huishoud-waterontharders vervangen alleen Ca en Mg door Na -> het water blijft neutraal.

En de beweerde vervuilde afvalwaterstromen? Eeen beetje zoutwater naar de zee! En het zijn toch allemaal mineralen die uit de aarde komen, dus geef de aarde terug wat van haar is.

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-08-21 08:04:29

de man die ons uitlegde hoe het apparaat werkte kwam mij ook al betrouwbaar over, en er was geen sprake van de drie punten van doperwt, dus ik had ook zo iets van ja, dat zal wel zo zijn dan, het klonk in ieder geval erg logisch, ik heb op zee tenslotte nog nooit een boot gezien met kalkaanslag op de romp ;-)

nu kijk je naar zo'n site van de alpinebrothers, en dan heb ik al zo iets van, tja, als je de boel van een ander zo moet afzeiken om je eigen product neer te zetten, dan vertrouw ik het al niet meer, bij zulke verkopers loop ik ook altijd spontaan weg, of dat nu voor een machine of een broek is.

toch prettig cristian om te horen dat dat ding in de kelder er niet voor niets staat nu, we gaan gewoon door met het (zoute) water naar de zee dragen.

cees.

overigens voor de alpinebrothers ;

ons apparaat is geschikt voor een huis en een chambre d'hotes met zwembad, we betaalde iets meer dan duizend euro's inclusief btw, en we hebben dat erg ingewikkelde apparaat zelf aan gesloten middels een invoer en uitvoer van de koude waterleiding, en waarachtig toen we de stekker in het stopcontact deden werktie die zo maar !

alle leidingen zitten nog in huis, we horen geen krakende geluiden van rottende leidingen, en oh ja, we hebben er duk op!

trouwens, hier kunt u nog gewoon in zee komen zwemmen zonder dat uw voeten er bij uw enkels er af rotten.

avatar#4659
counord
Berichten: 2
Reacties: 2

#16 Geplaatst: 2007-09-16 10:56:12

Allen mijn hartelijke dank voor jullie adviesen. Inmiddels begrepen dat ik in en oerwoud van adviesen ben terecht gekomen. Ik heb besloten om even niets te investeren in deze kwestie. Nogmaals dank. Deze site is een fantastisch initiatief. Groeten. Jan