Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Draadloos internet zonder LiveBox?

Auteur Bericht

avatar#4513
arnold2
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-08-09 22:59:35

Beste forumleden,

Ik heb een abonnement op Orange Haut Debit. Nu heb ik een Modem/Routeur/Wifio aangeschaft en krijg die niet actief. Kan iemand mij helpen?

Het netwerk van deze router wordt weliswaar actief, maar ik krijg er geen verbinding mee. Hiervoor had ik een modem USB en moet dan via de zogenaamde Gestionnair Internet aanmelden. Dat lukt nu niet; of kun je alleen maar met een LiveBox een draadloos netwerk verkrijgen?

Ik hoop dat iemand kan helpen!

Groet,

Arnold

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2007-08-09 23:31:28

Beste Arnold,

Het is zeker niet zo dat je alleen met de Livebox bij Orange een draadloos netwerk kunt gebruiken ... de setup die jij hebt moet in principe zonder problemen werken (als het ADSL-modem compatible is met het netwerk, maar normaal gesproken zal dat wel het geval zijn).

Om te beginnen moet je met deze setup niet langer de "Gestionnaire Internet" gebruiken. Wat je wel moet doen is naar de instellingen van het modem gaan (hoe dat moet is afhankelijk van welk modem je hebt, maar staat zeker beschreven in de handleiding ; normaal gesproken zal dat via een soort webinterface zijn die je vanuit je browser kunt gebruiken) en daar je gebruikersnaam, wachtwoord en eventueel verdere verbindingsgegevens (soort verbinding, PPPoE, etc.) instellen.

Zodra je dat ingesteld hebt zal je modem de ADSL verbinding met het Orange netwerk tot stand brengen en kun je dus in principe ermee op Internet. Je moet er echter ook nog wel voor zorgen dat je draadloos netwerk actief is en goed ingesteld is (het aanzetten van WEP of nog beter WPA2-beveiliging is nooit verkeerd) op het modem en tevens goed ingesteld is op de computer waarmee je draadloos op Internet wilt gaan ...

Ik hoop dat het hiermee lukt!

Succes ermee,

Groeten,

Thomas 

avatar#4513
arnold2
Berichten: 2
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2007-08-10 21:36:53

Beste Thomas,

Fantastisch: het werkt! Precies wat je schreef: instellen op het modem.

Zeer bedankt voor je snelle reactie en duidelijke uitleg.

Hartelijke groet,

Arnold