Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

internet in Broye

Auteur Bericht

avatar#4511
janmekes
Berichten: 4
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-08-11 17:15:48

Wij hebben een huis in Broye (vlakbij autun) en vragen ons af of daar ADSL mogelijk is en zo nee wat de goedkoopste manier is om daar internet te verkrijgen. Er ligt wel (een afgesloten) telefoonlijn van de oude bewoners.

groetjes,

Jan

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2007-08-11 18:00:30

In theorie kan dat inderdaad in Broye (bijvoorbeeld als de telefoonlijn aangesloten zit op de telefooncentrale AUT71 [dit is het geval voor in ieder geval een deel van de telefoonlijnen in Broye]), maar om het zeker te weten moet je het een en ander bekijken voor deze specifieke telefoonlijn.

Mocht je het oude nummer van de vorige bewoners (of ze oud zijn weet ik niet ;-)) hebben, dan kan ik dat eventueel voor je nakijken als je mij dat per e-mail even stuurt. Zoniet dan kun je vanaf elke willekeurige telefoonlijn in Frankrijk gratis 1014 bellen (wanneer je dat buiten het departement doet bel je 0800 1014 71) en het even navragen (houd dan wel de gegevens die het mogelijk maken om de telefoonlijn te identificeren [een nummer wat in de buurt van de plaats waar de telefoonlijn binnenkomt staat ofzo] bij de hand).

Groeten,

Thomas

PS Op 12 juli was ik nog in de buurt van Broye ... voor de Tour de France :-) (klik op de link om te zien wat ik daar deed ;-))

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2007-08-12 01:27:43

Hallo Jan,

er is een studie door FT gaande naar de mogelijkheden van ADSL in Broye, pas een brief van de mairie over rondgeweest. Hangt er inderdaad vanaf waar je zit. Waar wij zitten schijnt het momenteel niet te kunnen vanwege te laag debiet door de grote afstand naar de centrale (Mesvres, meen ik). Onze buren behelpen zich met een inbelverbinding die zo traag is als dikke excrementen. Maar het kan best zijn dat het elders in Broye, zoals Thomas zegt, over Autun aangesloten is en wellicht meer kans maakt.

Groeten,

Ivo

PS Thomas: als ik je ons tel. nr. mail, kun je dan ook voor ons even nakijken of het ooit gaat lukken?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-08-12 13:05:49

PS Thomas: als ik je ons tel. nr. mail, kun je dan ook voor ons even nakijken of het ooit gaat lukken?

Yes !