Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verkoop part 2

Auteur Bericht

avatar#4527
elouise
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-08-12 21:09:02

hierbij wil ik al de francofielen , die mij  hoop gegeven hebben bedanken voor hun informatie en MR P de Pessimiste, die graag wat aan de hoogste boom ziet bungelen,alvast een fijne kerst toewensen.

soms is het leven makkelijk ,maar vaak moet je bergen beklimmen om naar de andere kant te kunnen kijken en niet iedereen heeft een helicopter.

objectieve info altijd welkom,

avatar#4677
paul2u
Berichten: 0
Reacties: 14

#1 Geplaatst: 2007-08-13 01:05:45

Dank voor de vroege kerstwensen, ik wens u alles wat u mij ook toewenst

Naar mijn mening heeft u een "onrechtmatige daad" begaan, dit is een rechtsfeit en als ik de tegenpartij was zou ik u zeker aansprakelijk stellen.

U heeft ahw een kuil gegraven waar u zelf ingevallen bent en ik hoop werkelik dat u zonder kleerscheuren eruit weet te komen.

Dat zal nog niet zo meevallen.

Verzachtende woordjes zijn leuk maar helpen niet zoveel in de harde wereld van vandaag en ik kan u dan ook slechts het advies geven dat ik u al eerder gaf.

Betaal schadevergoeding aan benadeelde of kom met zoon overeen dat hij het pand overdraagt voor de oorspronkelijke prijs.

Anders staat u beiden denk ik veel juridisch onheil en slapeloze nachten te wachten. Om over de tijdsbesteding en financieele kosten maar niet te spreken.

Ware ik de benadeelde sprak ik u aan voor alle voornoemde zaken en liet beslag leggen op het huis (conservatoir beslag). Hierdoor wordt verkoop op korte en mogelijk lange termijn onmogelijk aan een andere partij. De bodemprocedure kan namelijk jaren en jaren en jaren duren.

Ik wens u veel wijsheid en sterkte.

Paul

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-08-13 08:59:54

helaas moet ik me bij paul aansluiten eloise, je kunt er niet omheen.

je zult dan misschien denken een paar centen te kunnen verdienen, je zit er echter volledig naast.

deze zaak verlies je, en ook ik zou in dit geval zo ver gaan dat je je leven lang een verkoopverbod aan je broek hebt.

en het leuke is, mij als (uitgeschakelde) koper kost het niets, want ik kan al direct mijn centen terug eisen en toch de verkoop blokkeren.

ten tweede heb je jezelf natuurlijk erg populair gemaakt hier in het dorp en de omtrek, dus je bent uitgerangeerd.

mijn advies, maak die verkoop rond, die man tevreden, jullie hebben rust, en je kunt altijd weer terug om iets te kopen, en dan heb ik het nog niet over de vader-zoon verhouding die wellicht over een paar jaar op de klippen loopt.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2007-08-13 10:00:51

Heren, heren,

Dit klinkt allemaal nogal definitief en dreigend. Inderdaad, een procedure gaat jaren en jaren duren, de vraag is echter of op basis van de door de vraagsteller verstrekte gegevens vastgesteld kan worden dat een conservatoir beslag gaat lukken. Ook een Franse voorzieningenrechter wil graag een paar harde bewijzen zien voordat zij zo'n maatregel toestaat. De vragensteller kan verweten worden dat die een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven, dus misschien is een klacht voor valsheid in geschrift haalbaar, maar op die basis wordt geen beslag gelegd op een huis. En, helaas maar waar: wat je niet hebt, kun je niet verkopen. OOk in een compromis de vente is een dergelijke voorziening opgenomen: indien de verkoper niet op de proppen komt met het eigendomsbewijs van het huis, gaat de koop niet door. Als dat al een ontsnappingsclausule is voor een compromis de vente, dan is dat zeker het geval voor een promesse de vente.

Wim 

avatar#4677
paul2u
Berichten: 0
Reacties: 14

#4 Geplaatst: 2007-08-13 10:20:33

Een conservatoir beslag heeft niet veel bewijzen nodig, wel is het zo dat als in de bodemprocedure vast komt te staan dat het conservatoir beslag onterrecht was de schadevergoedingsplicht weer bij de beslaglegger komt te liggen.

Voor een beslag wordt namelijk de tegenpartij niet gehoord. Het komt dus als donderslag bij heldere hemel.

Dat de overdracht niet lukt zonder eigendomsbewijs wil nog niet zeggen dat er geen rechtsgeldige koop is. Dat hangt weer helemaal van de omstandigheden af.

Een notaris kan dit echter niet meer doen, dit moet door de rechter gebeuren.

De advocaat rekent een tarief van minstens 200 euro/uur, reken maar uit waar je (mogelijke) winst blijft.

Niet bij jou in ieder geval.

De onrechtmatige daad is de andere poot van het verhaal, die kan (juist) ook bij niet lukken van eigendomsoverdracht de poot worden die je uitgedraaid wordt.

De eigendomsoverdracht van registergoederen is aan vele formele vereisten gebonden, als hieraan niet wordt voldaan, zonder dat er sprake is van ontbindende voorwaarden is er nog steeds contractsplicht en gebondenheid.

paul 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-08-13 11:49:07

stel dat ik de man ben die het huis wilde kopen en een voorschot heb gegeven.

dan zou ik bij de rechtbank het volgende verhaal vertellen;

"edelachtbare, ik heb kenbaar gemaakt het huis te willen bezichtigen, dit doet men of bij de makelaar, die dat weer doorgeeft aan de eigenaar, of bij de eigenaar, dus niet bij de vader.

zoon heeft de vader ingeschakeld om dat te regelen, immers, ik moest samen met de persoon met de sleutel een afspraak maken, dus zowel de zoon als de vader hebben contact met elkaar over de komende bezichtiging.

zoniet, dan zou dus de vader het huis van de zoon hebben gestolen.

ik heb aan de vader een bedrag gegeven als eerste betaling en een brief getekend, de zoon zal daarmee zijn ingelicht neem ik aan.

zoniet, dan zou dus de vader handelen zonder toestemming van de zoon, en dat is weer onwaarschijnlijk omdat de zoon juist de vader heeft ingeschakeld.

na de betaling echter geeft de zoon te kennen dat de verkoop niet door gaat, echter ik voldoe aan het gevraagde bod.

indien het huis verkocht wordt voor een hoger bod, zijn zij fout, want daarmee bevestigen ze dus hun oneerlijke praktijk"

op basis daarvan kan ik een procedure opstarten die men heel lang vol kan houden, zolang, dat men er geld bij kan gaan leggen.

ik heb ongeveer het zelfde verhaal eens zelf meegemaakt met een roerend goed, en daar beslag op laten leggen door de rechter, en dat heeft zolang geduurd dat men uiteindelijk alles heeft verloren, puur omdat men de procedure niet meer kon bedwingen, niet meer kon stoppen, en uiteindelijk vroeg me het object in eigendom te nemen zodat de rechtzaak gestopt kon worden.

ok, de ene rechter zal misschien makkelijk zijn, maar als je een goede rechter krijgt toegewezen met weinig werk, en een goede advocaat hebt, dan verliezen de familie elouise alles.

is dat het je waard ?

cees.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#6 Geplaatst: 2007-08-13 12:17:01

verkoop,

Vernoedelijk heeft de teleurgestelde franse koper gelijk als hij verhaal gaat halen op de nederlandse verkopers. Op zijn minst is hier iets gebeurd van bedrog, flessentrekkerij, verkeerde voorstelling van zaken, gewekt vertrouwen, wanprestatie, alles in LDF ook te vinden. Waar echter niemand aan denkt is het voldgende. Je kunt nog zo gelijk hebben, nog zoveel de wet aan je kant hebben, in de FRANSE PRAKTIJK sta je na jaren proecederen, veel geld kwijt aan slapende advocates, alnog met een volkomen wazige uitspraak van een rechter. Of het nu correctionnel of civil aangespannen wordt. DUS, verkopende partij: maak je geen zorgen, uw franse slachtoffer zal of niets ondernemen, ofwel na 6 jaar procederen en arm aan honorarium aan advocates, uiteindelijk met een on-uitspraak blijven zitten. Wat ik wel aanraad: geef het voorschot terug, anders zou uw franse slachtoffer wel eens op de regel-het-zelf tour kunnen gaan, en dat is dan weer zeer riskant voor jullie. Je zult het zien, niets doen, gewoon na een jaartje het pand alsnog verkopen aan een ander en er gebeurt niets. Alle procedures die uw slachtoffer evt nog zal aanspannen zullen verzanden. Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-08-13 12:56:53

Dit, natuurlijk heb je gelijk, de gemiddelde fransman/vrouw, zijn nog altijd sloom, langzaam, niet op cariere gebrand, slordig, lui, en weet ik veel.

ik weet niet of je nog op de grond staat maar ik zou daar maar niet teveel waarde aan hechten als ik jouw was.

in een restaurant wens ik iemand bon anniversaire, echter mijn uistpraak leek een vrolijke gast te vermaken en hij begon duits frans te uiten temidden van zijn vrienden, met als toetje een welbekende vinger onder de neus.

laat nu een passant dat zien, en laat die passant nu toevallig advocaat zijn, en die laat dus zijn kaartje achter op mijn auto op de parkeerplaats nadat hij me volgde naar een discotheek (heeft dus zitten wachten tegenover het restaurant totdat ik het eten op had)

Dit, dit was net als zijn vijftien colega's geen luie fransman die er voor zorgde dat de meneer in kwestie al vijf jaar aan het betalen is, en heel veel, dat vertel ik je, zowel aan mij, aan het advocatenbureau, en alswel aan het restaurant.

zou je gokken op een luie advocaat ? ik liever niet.

de jeugd van tegenwoordig is iets gemotiveerder ben ik bang, dus slaap lekker Dit.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-08-13 13:06:20

nogmaals, dat de gebeurtenis van deze zoon niet geheel netjes is laat ik er buiten, we doen allemaal wel eens iets stoms en onfatsoenlijk.

wat ik alleen maar bedoel is dat men nu niet moet gaan prutsen en doen alsof het niets voorsteld met die fransen, want dan kun je dus alsnog lelijk op je bek gaan.

handel het netjes af, dat komt ten goede aan jouw, je franse buurt, en je gemoedsrust.

doe je dat niet, dan niet later zeuren als je in de franse bureaucratische justieele molen komt die heel, héél langzaam draait, en waardoor je je winst uiteindelijk tussen je vingers door ziet glippen.

ik weet van een zaak waar de eigenaar drie jaar bezig is, beslag op zijn goederen zijn gelegd omdat men waarschijnlijk iets vermoedde, en uiteindelijk vond men een rechtsgeldige overtreding van 30 (!) jaar geleden.

het koste hem niets, hij hoeft niets te betalen, maar de ellende weegt hem zwaarder en hij heeft een kruisje.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#9 Geplaatst: 2007-08-13 18:58:28

Jullie maken het wel erg ingewikkeld. Het is heel simpel. Er is geen transactie geweest om 2 redenen.

A. Degene die heeft getekend is niet de eigenaar. Er is dus geen verkoop. Er komt ook geen beslaglegging. Iedere idioot kan mijn huis wel zogenaamd gaan verkopen, denk je dan dat de zogenaamde koper er beslag op kan laten leggen? Met welk argument? Nee dus.

B. De potentiele koper heeft een voorschot gestort. De Franse wetgeving zegt dat dit de promesse ongeldig maakt (zie mijn vorige post in het andere draadje). Die wet is er om het speculeren c.q. met cash smijten door potentiele kopers om maar zo gauw mogelijk een huis te bemachtigen (tijdens de booming periode) de kop in te drukken.

Voilà. Het voorschot is natuurlijk uit goed fatsoen al lang geleden teruggestort, en als het nog niet gebeurd is zou ik maar grote haast maken, want de koper heeft wel degelijk gelijk met zijn dreigement een procedure aan te spannen, wegens wat exact niet helemaal duidelijk want ik ben ook geen franse jurist (ik zal mijn favoriete franse juriste straks even vragen) maar duidelijk is dat "netjes is anders" en de koper heeft m.i. recht op een zekere compensatie daarvoor.

Overigens kan je bij de feitelijke juistheid van het verhaal zoals het hier gepost is vraagtekens zetten, maar bij mij zijn mensen onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-08-13 19:13:51

doperwt, we gaan een beetje de entre bavardhoek in zo maar toch is het wel leuk.

wat je zegt is waar indien de verkoper/niet-eigenaar een vreemde was geweest, echter, nu hangt het er van af hoe de franse wet dit oppakt.

de verkoper/niet-eigenaar is als vader van de verkoper ingeschakeld om te regelen, en dat is nu de kwestie die alles al of niet op de rol kan zetten.

in hoeverre is het aantoonbaar dat de vader werkelijk ingeschakeld is, en pas op, mondelinge zaken zijn ook harde zaken, en in hoeverre is de betaling gegaan die via de vader bij de zoon is terecht gekomen.

heeft vader de zoon gebeld en gezegd, hij wil kopen en wil nu een aanbetaling doen, of heeft de vader gewoon maar gedacht, och wat leuk, hij wil betalen, ik zal zoonlief eens verrassen.

in principe is de handeling die men gedaan heeft fout, alleen, nu komt het er dus op aan hoe men kan gaan aantonen dat het ook werkelijk moedwillig fout is gegaan.

dat daar de franse wet niet naar kijkt is dus niet van belang, dat zal straks de rechter gaan bepalen.

tot die tijd een hoop gezeik.

cees.