Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

2e huis schenken aan kinderen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-08-14 15:09:05

Na ruim 12 jaar te hebben genoten van ons franse huis, willen we dit nu overdoen aan 2 van onze zonen, die er ook veel in hebben geklusd. We hebben vier kinderen, en willen niemand tekort doen. Maar slechts 2 zonen hebben belangstelling voor ons huis. Hoe kunnen we de eigendomsrechten overdragen op de 2 belangstellenden, die echter geen liquide middelen hebben. We hebben het franse huis buiten ons nederlandse testament gelaten. Hoe kunnen we eea netjes regelen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-08-14 19:22:34

Zoals al is geopperd in de ondewerpregel: schenken kan een optie zijn of het nemen van het vruchtgebruik en het bloot eigendom overdoen aan de twee kinderen. Kwesties zoals deze moet je bespreken met je Franse notaris of, als die er niet uitkomt, schakel een NL deskundige in die zich in dit soort specialistische zaken heeft verdiept en er zijn brood mee verdient.

Wim

avatar#4677
paul2u
Berichten: 0
Reacties: 14

#2 Geplaatst: 2007-08-14 23:47:57

Ik weet niet precies wat u bedoelt met het huis buiten het NL testament gehouden want een huis is gewoon een vermogensbestanddeel en dus onderdeel van de nalatenschap.

Wilt u dit niet, dan kunt u eens aan een SCI denken voor het huis, daarmee wordt het van onroerende tot een roerende zaak en de aandelen kunt u vervreemden of zelfs schenken aan uw 2 kinderen (ca 5000 euro per jaar belastingvrij).

Zoals gezegd, neem contact op met een specialist maar bekijk alvast eens de SCI mogelijkheden.

Paul