Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hulp gevraagd voor draadloos internet

Auteur Bericht

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2007-08-14 21:21:21

Wie kan ons adviseren over het volgende: wij gaan (hopelijk) binnenkort in de buurt van Vichy wonen. We hebben een woonhuis en een bijgebouw op ca 30 mtr van het woonhuis. In het woonhuis willen we een goede (adsl??) internetverbinding voor de gewone pc en een draadloze verbinding voor de laptop. In het bijgebouw (op ca 30 mtr) ook een goede draadloze verbinding voor de laptops van evt gasten.

Er is nog geen telefoonlijn aanwezig op dit moment. Dus we kunnem beginnen met een schone lei. Wat hebben we nodig en bij wie?? Wat zijn goede betrouwbare en niet te dure internetproviders? Hier in Nederland altijd bij xs4all gezeten tot zeer grote tevredenheid.....

Wie o wie kan ons vooruit helpen??

Alvast bedankt voor jullie moeite....

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#1 Geplaatst: 2007-08-14 21:48:54

Als er nog geen telefoonlijn is, moet die ofwel aangelegd worden,ofwel er moet in jullie plaats Wimax (draadloos internet) beschikbaar zijn ofwel je moet kiezen voor internet via Satelliet. Dat laatste is een complexe en tamelijk dure zaak, dus dat lijkt me niet in aanmerking te komen. 

Wimax wordt tegenwoordig nog al eens aangelegd in oorden waar de dekking van ADSL nog niet voltooid is. Meestal heeft de gemeente zich dan sterk gemaakt voor een uitzendpunt, zodat er toch iets méér is dan alleen maar bas-debit via de gewone telefoon. Nadeel hiervan is dat alle gebruikers in dat gebied de totale bandbreedte moeten delen, dus als er erg veel aanmeldingen zijn loopt de snelheid omlaag.

Als ADSL technisch gezien wel tot de mogelijkheden hoort, is er natuurlijk koperdraad naar het huis nodig. Bovendien mag de draad niet te lang zijn want dan werkt ADSL vanwege de demping niet meer. Dat zijn dus dingen die je ter plaatse moet uitzoeken. 

Tja, als er wél een telefoonummer zou zijn geweest, kun je on-line nagaan wat de ADSL mogelijkheden ter plaatse zijn. Als je echter het telefoonnummer van de directe buren hebt, kun je dat proberen. Dat is vaak (maar niet altijd) een aanwijzing over de mogelijkheden. 

Aangenomen dat ADSL via telefoonlijn mogelijkis moet je nagaan of het gebied waar je gaat wonen 'dégroupé' dan wel 'non-dégroupé' is. In een non-degroupé gebied moet je altijd een telefoonlijn/nummer bij France Telecom aanvragen. Als die lijn er is (en je weet het nummer) kun je op zoek gaan naar een provider (FAI). Ook daarin zijn regionale verschillen. Goede providers zijn (ook al zullen de ervaringen individueel nogal eens uiteenlopen) Wanadoo/Orange, Neuf, Free, Darty, Tele2 en nog wat. 

Bijna allemaal (Wanadoo/Orange niet vzv ik weet) bieden ze een pakket aan met ADSL en telefonie (gratis telefoneren naar vaste lijnen in EU en nog wat landen) voor een vast bedrag van €32-€36 per maand (non-dégroupé, dus exclusief abo FT)

In een dégroupé gebied zijn de mogelijkheden veel groter. Daar kan de koperdraad ook verzorgd worden door de FAI en heb je geen abo van FT meer nodig.

Kortom, keus genoeg maar eerst moet je uitzoeken wat er ter plaatse allemaal mogelijk is.  Zodra je een telefoonnummer weet kun je bv testen op de mogelijkheden via http://www.dslvalley.com/

Succes, Ko 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2007-08-14 21:49:36

Neuf bevalt mij prima, hoort een prima wifi router/modem bij. Signaal is eventueel met extra wifi apparatuur te verbeteren indien dikke muren.

Heb je er trouwens bij stilgestaan dat als een van je gasten kinderporno download via jouw modem, de gendarmes jou komen ophalen?

Er bestaat tevens ook software waarmee je makkelijk een hotspot kunt beginnen en je gasten tegen betaling toegang krijgen, zoek maar eens op internet. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-08-14 23:37:23

Perfect samengevat door Ko volgens mij ... behalve dan dat Orange wel degelijk gecombineerde Internet + telefonie abonnementen aanbiedt. Eventueel ook zonder telefoonabonnement. Ko heeft gelijk als hij zegt dat je zonder telefoonnummer weinig zinnigs kunt zeggen over de mogelijkheden (en zelfs het nummer van de buren is inderdaad niet altijd voldoende want misschien wonen de buren wel te ver weg ...). Mocht er toevallig ooit wel een telefoonlijn zijn geweest (niet al te lang geleden) en je daar toevallig nog het voormalige telefoonnummer van kunt achterhalen, dan zou ik aan de hand van dat nummer eventueel kunnen kijken wat voor snelheid je maximaal kunt halen op die telefoonlijn.

Ter aanvulling op het antwoord van Ko nog het volgende: voor de draadloze verbinding in het bijgebouw zou ik aanraden vanaf het ADSL modem/router met een bedrade verbinding (Ethernet, als het kan onder de grond door bijvoorbeeld) naar het bijgebouw te gaan en daar een (tweede) access point weg te hangen. Daarmee zorg je ervoor dat je ook een gegarandeerd goede verbinding hebt in het bijgebouw. Afhankelijk van het gebruikte access point kun je daarop eventueel ook nog het een ander instellen van wat wel en niet mogelijk is via die verbinding.

Groeten,

Thomas 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#4 Geplaatst: 2007-08-16 19:22:10

Natuurlijk heeft Thomas gelijk: Orange heeft wel degelijk een Internet/Telefonie combinatie. Verschil met de anderen is dat bij Orange alleen vrij telefoneren naar vaste nummers in Frankrijk is inbegrepen. Veel andere providers bieden ook vrij telefoneren naar EU landen. 

Als langdurige (en tevreden) Wanadoo/Orange klant zit ik toch te wachten op een beleidswijziging van Orange op dit punt.

gr, Ko 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2007-08-16 20:34:00

Veel andere providers bieden ook vrij telefoneren naar EU landen.

Als langdurige (en tevreden) Wanadoo/Orange klant zit ik toch te wachten op een beleidswijziging van Orange op dit punt.

Ook dat kan bij Orange :-). Je krijgt er ook nog eens 30 minuten gratis bellen naar Franse mobiele nummers bij ... Dit is alleen wel een extra optie die je bovenop je abonnement moet nemen, maar afhankelijk van je belgedrag (lees: het aantal minuten dat je naar buitenlandse en mobiele nummers belt) kan dat toch interessant zijn. Meer informatie over de optie minutes mobiles + international illimité kun je hier vinden .

Maar we dwalen geloof ik een beetje af van het oorspronkelijke onderwerp van dit berichtje ;-)