Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

auto ingevoerd in LDF, nog niet uitgevoerd in NL

Auteur Bericht

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#0 Geplaatst: 2007-08-17 10:37:03

Wie op het forum heeft ervaring met de volgede situatie? Een auto is zeer recent in FR ingevoerd en rijdt dus met FR platen. Dezelfde auto is echter nog niet in NL uitgevoerd/afgevoerd. Dat gaat over enkele maanden gebeuren als de bezitter naar NL op vakantie gaat. Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iets zinnigs te zeggen? Kan het kwaad om met een franse auto in NL te rijden, als die daar nog als NL-auto in de computer staat? Overigens staat de bezitter niet meer in NL ingeschreven. Dank alvast voor de reakties, Dit  

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-08-17 10:54:20

Dit,

Als jij met Franse platen en een Franse "Carte Grise" rijdt en zelf "résident" in Frankrijk bent zou dat volgens mij geen probleem opleveren. Ik snap alleen niet waarom hij in NL nog niet uitgechreven is, dat zou automatisch moeten gebeuren: als je de Franse "Carte grise" aanvraagt moet je de nederlandse kentekenbewijzen inleveren, toch?

Steven

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2007-08-17 11:10:28

Bedankt Steven,

De papieren zijn inderdaad ingeleverd, dus uitvoer in NL is wat ingewikkelder, ofwel hoe doe je dat nu. Dit

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#3 Geplaatst: 2007-08-17 12:09:07

Brief naar de RDW met een copie van de carte grise en verzoeken om te schrappen in NL.

Je krijgt dan bericht terug dat de auto uit het register is verwijderd, copie hiervan naar de motorrijtuigen belasting in Apeldoorn, afmelden bij de verzekering.

Dat is alles.

Lex

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-08-17 13:07:53

normaal gesproken als je je auto hier overschrijft op een carte grise nemen ze je oude papieren in beslag.

deze worden al of niet terug gestuurd naar nederland, doen ze dat niet, dan is dat hun probleem zou ik zeggen, jij bent met je karretje in frankrijk ingeschreven, dat de bureaucratie dat niet serieus neemt is dan ook hun probleem, dus, gewoon rijden in nl zou ik zeggen.

als je het anders aanpakt kun je dus zelf je auto uitschrijven in nl, dit kun je lezen op de site van rdw.

als je deze procedure hebt gedaan is je auto automatisch uitgeschreven bij de belasting, dus alleen de verzekering in de gaten houden.

overigens, als je auto hier is ingeschreven, en in nl niet uitgeschreven, en je rijd op franse platen, dan kunnen ze je nooit traceren, en als ze je aanhouden en middels kleur,motorgegevens, en chassisnummer de auto aanmerken als zijnde die op de nl-nummerplaten, dan kunnen ze je nog niets maken want je auto is nu onder franse registratie, en had dus niet meer in nl moeten staan.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2007-08-17 13:38:06

Wat Alexander zegt klopt. Is voor mij alweer even geleden (1999). Ik had voor de zekerheid naar de RDW een kopie van de oude NL-kentekenbewijzen gestuurd.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-08-17 14:24:10

jongens, rdw is wegenbelasting, en wegenbelasting is rdw.

deze twee zijn onlosmakelijk van elkaar.

zodra je uit het rdw register bent, betaal je geen wegenbelasting meer, en zodra je geen wegenblasting betaald komt het rdw om de hoek kijken.

dus je hoeft geen copietjes her en der te sturen, dat gaat automatisch daar.

vroeger kreeg je toch altijd de aanslag van rijksdienst wegverkeer in veendam, het is nu  nog net zo.

cees.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#7 Geplaatst: 2007-08-17 17:17:12

Nee echt niet cees, dat gaat niet automatisch.

Wat alexander zegt is waar, ik heb het zelf ook op die manier gedaan. Wat je hebt ingeleverd bij de prefecture is, als het goed is, je kentekenbewijs deel I en II. Je kopie deel III stuur je naar de RDW met een begeleidend briefje (voorbeeldbriefje stond indertijd op hun site, ik praat nu ca 3,5 jaar geleden). Je krijgt dan netjes een brief terug dat je uitgeschreven bent bij de RDW en geen wegenbelasting meer betaalt. Zo lang je dit niet doet blijf je wegenbelasting betalen, dus alle reden om vandaag nog het zaakje op de post te doen.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-08-17 17:21:57

van de RDW site geplukt:

"Mijn auto is al uitgevoerd. Hoe stop ik de APK- en belastingsverplichting?

Als u een voertuig heeft uitgevoerd, moet de kentekenregistratie in Nederland beëindigd worden, zodat de voertuigverplichtingen (Motorrijtuigenbelasting, Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering en APK) worden stopgezet.
Voor het schriftelijk afmelden van uw voertuig heeft u een document nodig van een officiële buitenlandse instantie (douane of politie) of een kopie van het nieuw afgegeven buitenlands kentekenbewijs. Dit stuurt u samen met de Nederlandse kentekenpapieren (indien nog aanwezig), een fotokopie van uw geldig legitimatiebewijs en een begeleidende brief naar:

RDW
Unit VRD
Postbus 30.000
9640 RA VEENDAM

Het duurt dan ongeveer 10 werkdagen voordat de registratie in Nederland is beëindigd. De RDW stuurt u hiervan een schriftelijke bevestiging. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden. Als uw voertuig achterblijft in een land buiten de Europese Unie, moet u achteraf eveneens naar de Douane voor een 'aangifte ten uitvoer'. Het telefoonnummer van de Douane is vanuit het buitenland: +31 455 74 30 31."

kijk eens wat een service van doperwt, en van de RDW trouwens, wat is Nederland toch heerlijk onbureaucratisch!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-08-18 13:23:06

mijn reactie was omtret dat copietje dat je van de rdw naar de belasting zou moeten sturen doperwt, dat is mijns inziens niet nodig, want de belasting en de rdw zijn hetzelfde, of je moet het over bedrijfswagens hebben.

als je uitgeschreven bent bij de rdw, ben je uitgeschreven bij de bel.

ik weet niet beter, of men heeft mij indertijd voorgelogen.

als je ook kijkt op de site voor motorijtuigenbelasting, dan kom je toch weer bij rdw terecht, dus ik geloof het maar.

cees.

avatar#4288
perigord
Berichten: 0
Reacties: 4

#10 Geplaatst: 2007-11-14 20:06:18

Eerst schrijven, dan lezen, goed zo jongens !

FF checken op https://www.rdw.nl/Ovi/Paginas/Default.aspx of het kenteken nog geregistreerd is. De belastingdienst is niet hetzelfde als de RDW maar kijkt wel in het register van de RDW voor de aanslagen en de APK.

Overigens kan een Nederlands gekentekende auto gewoon in Frankrijk worden gekeurd, zij moet tenslotte gekeurd zijn VOOR de overschrijving op Frans kenteken.

Verzekeren van een Nederlands kenteken lukt vrijwel nooit bij een Franse maatschappij.

Maak ook een kopie van een rijbewijs van een zo vroeg mgelijke datum.

Bij schades is namelijk de datum van het eerste rijbewijs van invloed op de korting.

De Bonus/Malus verklaring van de Nederlandse verzekeraar wordt in Frankrijk gewoon geaksepteerd.

Let wel op: Er zijn grote verschillen in premie bij de verschillende maatschappijen.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#11 Geplaatst: 2007-11-15 11:32:17

verzekeren van NL kenteken bij Matmut in Valence was geen enkel probleem en ze nemen je schadevrije jaren nog over ook

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#12 Geplaatst: 2007-11-17 19:49:06

Beste Doperwt,

Een paar maanden geleden was ik op zoek naar een W.A. verzekering in Frankrijk voor onze -nu nog steeds- Nederlands gekentekende caravan van > 750 kg. zie mijn vraag van 18/9 : "Caravan met Nederlands kenteken W.A. verzekeren in Frankrijk" .  

Onze Franse auto is ook verzekerd bij Matmut in 84 en daar konden we onze caravan NIET W.A.verzekeren. Mijn vraag is: kunnen wij in contact komen met uw contactpersoon van de  Matmut in Valence om te vragen of zij onze caravan wellicht WEL kunnen verzekeren. Eventueel via email.

Bij voorbaat dank, Corinne

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#13 Geplaatst: 2007-11-21 13:41:55

www.pagesjaunes.fr

Matmut, Valence (26)

Ik heb geen naam van een contactpersoon, ik loop daar de deur niet plat (overigens wel een goede (Franse) gewoonte om een wat meer persoonlijke relatie met je verzekeraar te hebben, maar goed). Als je niet in de buurt van Valence woont verwijzen ze je ongetwijfeld naar je plaatselijke kantoor, maar je kan het altijd proberen.