Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

L'ADSL est arrive!!

Auteur Bericht

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2007-08-17 23:08:16

Over een maand is het 4 jaar geleden dat ik telefoon heb aangevraagd voor ons huis in Frankrijk. Afgelopen juni hadden we na 3 jaar en 9 maanden eindelijk telefoon en kon ik voor het eerst wat langer op ons paradijsje verblijven en daadwerkelijk beginnen mijn plannetjes te verwezenlijken.

En vandaag, slechts twee maanden later begon het ADSL-lampje van mijn NEUF-modem te knipperen, kan ik weer eens een potje online schaken en tegelijkertijd ook nog zonder bijkomende kosten overal naartoe bellen. Ik was vandaag de gehele rest van de dag online :))))

Lang leve NEUF!

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#1 Geplaatst: 2007-10-31 09:55:12

Nog steeds tevreden over n9uf? Kunt u iets zeggen hoelang u telefonisch onbereikbaar was en de service?

Henk 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2007-10-31 13:06:29

Neuf bevalt mij nog steeds uitstekend, voor zover ik weet ben ik altijd bereikbaar.

Bonus is trouwens het gratis GSM abonnement bij het 100% Neuf pakket: geen abonnementskosten en 10 minuten gratis bellen per maand. Heel handig als noodvoorziening voor ons.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#3 Geplaatst: 2007-11-02 04:11:50

Ja, ik ben nog steeds heel erg tevreden over Neuf. De service vond ik heel erg goed, alles netjes volgens afspraak en/of zoals schriftelijk vooraf aangekondigd. (Dit trouwens in tegenstelling tot de service van UPC NL internettelefonie, waartoe het thuisfront onlangs is overgegaan!) 

Over de zeg maar 'offline-tijd', daar was in mijn geval wat verwarring over omdat rond dezelfde tijd een blikseminslag onze telefoon trof en ik, toen deze het niet meer deed, eerst dacht dat het aan de omschakeling van FT naar Neuf lag. Ik vermoed dat het hooguit een paar dagen is geweest of misschien niet eens. Dezelfde dag nog werd ik gebeld door een juffrouw van Neuf met de vraag of alles naar wens was verlopen. Het in werking stellen van de apparatuur was werkelijk een fluitje van een cent. Het modem werkt prima en er zit wifi in, waardoor ik nu zelfs draadloos buiten kan gaan zitten met mijn laptopje, nou ja, daarvoor wordt het nu wat te fris :) Maar het nieuwe UPC-modem van het thuisfront beschikt dus niet over deze draadloze optie!

Overigens, ik zou het niet laten om de 'offline-tijd' als je daarna alle voordelen krijgt, zoals altijd online + gratis bellen binnen Europa, maar in elk geval ook naar de USA. En ja, niet te vergeten, de mobiele kaart die wel nog even via de site moet aanvragen. Ik zou willen dat die 10 minuten telkens bij elkaar werden opgeteld, maar of dat het geval is weet ik niet.

En dan nog voor wat het waard is over de telefoon. De kapotte telefoon was een recentelijk in NL gekochte Philips SE 435 en over de service van Philips ben ik helemaal niet te spreken, want die hebben me via de mail van het kastje naar de muur gestuurd om tenslotte helemaal niet meer te reageren op mijn blijkbaar te moeilijke vraag. Pas in NL kreeg ik eindelijk iemand te pakken die mijn verhaal wilde aanhoren en vervolgens werd ik alsnog met een ***verhaal afgescheept. Ik wilde perse een nieuwe maar Franse versie van deze telefoon hebben omdat het een stevig model is dat ik ook tijdens buitenwerkzaamheden bij me draag met prima opties een geweldig handsfree geluid. In Frankrijk kon ik deze telefoon echter niet krijgen en toen heb ik 'maar' een Siemens Gigaset gekocht, de A265 Trio, met 3 handsets dus (omdat je op de Neuf-box maar een telefoon kunt aansluiten). Deze heeft weliswaar minder opties dan de Philips, echter wel de noodzakelijke natuurlijk, en een duidelijk minder handsfree geluid, maar wel een veel betere ontvangst wat in mijn geval toch de prioriteit had, dus de Gigaset was achteraf voor mij de beste keuze. (ik loop nu probleemloos zonder onderbroken te worden om alle gebouwen heen en dat zijn soms wel een aantal muren van een halve meter dik). Voor het bereik kan ik dus de gigaset aanbevelen, maar wie graag zijn naasten op handsfree van dichtbij wil meemaken, zou ik toch nog altijd de Philips aanraden.

Ik bel trouwens tegenwoordig iedereen (gratis) terug. De Gigaset herkent de nummers als je deze in je telefoonboek hebt staan en telkens als er gebeld wordt krijg je daar een 'nieuw bericht' van, hetgeen het terugbellen vergemakkelijkt. Voor mij is dit allemaal geweldig en nieuw, aangezien ik nog ouderwetse telefoons gewend was. :)

Neuf heeft verder nog een handig online voicemailsysteem, dat via de site te bedienen is. Je kunt 2 stuks eigen MP3tjes uploaden en ingesproken boodschappen via de mail ontvangen.

Een minpuntje van onze Neuf-verbinding moet ik eerlijkheidshalve ook vermelden, maar dat is gewoon iets waar je rekening mee kunt houden en het geldt waarschijnlijk niet voor iedereen. Met onze verbinding is het niet goed mogelijk om EN zware downloadwerkzaamheden uit te voren EN tegelijkertijd te bellen. Dan begint het telefoongeluid te haperen, zo is gebleken. Normaal internetten, mailen, surfen, en zoals ik bijvoorbeeld doe een potje online schaken met mijn man die ik dan tegelijkertijd handsfree aan de lijn hebt, gaat prima.

De automatische bankoverschrijving die ik via de site had geregeld mbv van de informatie hier op het forum verkregen over hoe zelf mijn, hoe heet het ook alweer ... RIB (?) gegevens uit te vogelen, is wonder boven wonder ook gelukt. 2-maandelijks wordt er 69 euro afgeschreven. Dit is mij nooit eerder gelukt met een Frans (NUTS)bedrijf.

Nou, een heel verhaal op dit late uur, maar voor mij geldt dus nog steeds Lang leve Neuf... en Philips is zelf schuld dat ik naar de Duitsers ben overgelopen. :) 

Groetjes,

Elly.

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#4 Geplaatst: 2008-02-21 19:14:54

Medio oktober 2007 besloot ik met Neuf in zee te gaan. Twee weken later werd het modem bezorgd door La Poste. Het aansluiten was zeer simpel en het werkte direct.

Daarna kwamen wel wat problemen. Het modem verloor met name 's avonds de verbinding en dan heb je ook geen telefoon meer. Ik had inmiddels wel de gratis  SIM kaart van Neuf aangevraagd en ontvangen, zodat ik wel mobiel kon bellen. Het bereik was soms matig, zodat ik soms in de tuin met de assistence van Neuf moest bellen. Ze waren zeer behulpzaam. Tot 2 maal is een technicus langs geweest. Kennelijk moest er iets in de centrale worden aangepast. Per SMS werd mij af en toe verzocht het modem opnieuw op te starten, op de reset te drukken en zo meer.

Na 6 weken bellen en wachten, medio december, werkte alles prima en tot op heden zonder problemen. In het abonnement zit onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Frankrijk en naar veel landen van Europa, waaronder Nederland.

Toen viel de rekening in de bus: 75 Euro voor het mobiel bellen. keurig gespecificeerd!

Ik heb schriftelijk bezwaar gemaakt tegen de kosten van het mobiel bellen en het feit dat ik geen betrouwbaar gebruik had kunnen maken van internet.

Het was immers hun fout dat ik moest bellen en ' Neuf s' engarera du tout' !

Per e-mail werd na 2 weken de ontvangst van de brief bevestigd. Na 4 weken kreeg ik per post een bericht: de kosten van het mobiel bellen naar Neuf werden vergoed, en er werd een maand internetkosten verrekend met de komende factuur. Met excuses voor de overlast!

Dus: tevreden over Neuf, maar houdt wel rekening met ' startproblemen'en heb geduld.

Henk