Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

111 of 112, wanneer mag je een behandeling in NL ondergaan ??

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-08-23 13:21:48

Ik heb aan de CPAM een formulier gevraagd voor behandeling in NL

ik krijg een 112, dwz voor accute problemen: geen probleem

ik wil echter een 111, omdat ik 5 mnd naar NL vertrek en gewoon naar de tand- en huisarts wil kunnen gaan.

Ik krijg dat NIET voorelkaar.

hoe doet u dat ??

wij leven 40 % in NL en 60 % in FR.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-08-23 16:54:49

Het formulier 111 is gewoon je Carte Européenne d'Assurance Maladie. Ik neem aan dat je die al in je bezit hebt. Dat geldt voor Soins Urgences. Een bezoek aan de huisarts in NL zal geen enkel probleem zijn en de eventuele medicijnen ook niet. Ook een acute ziekenhuisopname etc. Dat wordt vergoed als Soins Urgences. Geplande tandartsbezoeken "soins programmés" lijkt me lastiger. Formeel moet je van te voren toestemming hebben om je te laten <soigner> in een ander Europees land. Misschien als je kan aantonen dat de tandartszorg in NL goedkoper is, maar dat zal erg lastig zijn.

Alles staat goed uitgelegd op de site van de Assurance Maladie. www.ameli.fr , dan naar Assurés en Carte Européenne aanklikken, rechts staat CLEISS met alles over de zorg in het buitenland. Formulier 112 is voor het aanvragen van een vergoeding voor een geplande medische behandeling (soins programmés) in het buitenland. Je moet toestemming hebben van je caisse maladie en de kosten voorschieten.

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2007-08-23 23:05:19

Ingrid geeft het correct weer. De E 111 is nodig voor urgente gevallen als je in het buitenland (niet Frankrijk dus) vertoeft. Maar een gewone controle of plaatsing van protheses e.d. dient uiteraard in Frankrijk te gebeuren als je daar woont en verzekerd bent. Zou anders een mooie boel worden. Met E 112 zou een poging te wagen zijn als kan worden aangetoond dat een tandartsbehandeling alleen maar in Nederland kan plaatsvinden. Lijkt me niet te doen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-08-24 12:21:06

met tandartsrekeningen heb ik weinig moeite de CPAM vergoed die onmiddellijk, ook spoedopname in het ziekenhuis bleek geen probleem.

mijn "beugel"gevecht ( zie andere rubriek ) is echter van dien aard ( ik KAN in het frans geen eksakte klachten uitleggen ) dat ik op een behandeling in NL hoopte.

IK zie daar nl. ( letterlijk ) het voordeel wel van in.

gelukkig, Wim, heb ik ( nog ) geen prothese.....

groet, moi

avatar#4896
lonneke
Berichten: 2
Reacties: 12

#4 Geplaatst: 2007-10-12 22:34:20

Ik heb enige tijd geleden mijn tandarts in NL bezocht. Bij terugkomst in Frankrijk kreeg ik in eerste instantie geen vergoeding door cpam en mutuelle. Ik had van te voren toestemming moeten vragen voor de behandelingen. Uiteindelijk is er toch tot vergoeding overgegaan. Voor het volgende bezoek heb ik toestemming aangevraagd. De dame van cpam heeft het e.e.a. uitgezocht en wat blijkt: Ik hoef geen toestemming aan te vragen voor een tandarts bezoek in NL. Voorwaarden zijn wel: een gespecificeerde rekening van de tandarts en een ingevuld formulier voor zorg in het buitenland (soins reçus à l'étranger, déclaration).

Vergoeding vindt plaats op basis van de franse tarieven voor dezelfde behandeling. 

Lonneke