Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

relmuizen rats de fruits beschermde diersoort, wat nu ??

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-08-23 15:10:26

de diertjes hebben het bij ons erg naar hun zin

ze rennen en spelen ( 's nachts ) dat het een lieve lust is.

.....voor HUN.

wij zijn er minder blij mee.

Ze zijn schattig......dat wel, maar we hebben er

"wat veel" het klinkt ook niet fris.

Muizen vind ik minder lastig. maar wat doe je met deze

beestjes ?? ze moeten wel weg, ksssssst roepen helpt niet echt.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-08-23 15:16:54

neem een kat

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2007-08-23 15:37:25

Of leen een kat ;-) (of een goeie jachthond).

Volgens mij is trouwens een relmuis hetzelfde als de zevenslaper of loir, toch? Met zo'n eekhoorn-achtige staart? Ik heb net even zitten goegelen, maar vond onder 'rat de fruits' meer iets over echte ratten, en dan die de zwarte plaag overgebracht hebben!  Op het moment dat eigendom in het geding komt zijn Fransen overigens niet kieskeurig voor wat betreft beschermde diersoorten. En als het zevenslapers zijn krijg je daar echt problemen mee: bij kennissen hebben die een groot gat in een dakbalk geknaagd om een gezellig nestje in te bouwen...

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2007-08-23 21:55:29

Ik ken de loir als de springmuis of, inderdaad, de zevenslaper. Ooit hadden we ze ook maar sinds we zakjes met loir-gif her en der plaatsen, is de plaag over. Er zijn diverse merken. De grootste sortering vonden we bij Leclerc. Wel de juiste soort gif kiezen voor het plaagdier.

Wat ook helpt is dat we voedsel -en andere zaken die we muisriskant vinden- nu in voor de muizen ontoegankelijke kasten opslaan, met ook nog plastic bewaarboxen eromheen. Het laatste wat ze opvraten was een bamboe-vliegengordijn, dus die zijn nu ook van plastic.. Gaten in balken of zo hebben we nooit gehad.

Ik kan niet zeggen of een relmuis hetzelfde is als een springmuis maar die laatsten zijn inderdaad die leuke fluweelgrijze beestjes met een soort eekhoornstaartje. 

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#4 Geplaatst: 2007-08-23 23:08:35

Ik heb het beestje hier links in mijn avatar staan. Vorig jaar was het bij ons kind aan huis, vooral in de keuken zodra het er stil was. Het ging eens op het randje van het afwasteiltje in het water zitten turen en gleed toen uit en voorover het water in. Te weinig om te verzuipen, maar dat was wel even schrikken. Ik kon op een meter afstand foto's maken. Sinds afgelopen winter heb ik het niet meer teruggezien. Ik hoop dat het ook echt vertrokken is, want we hebben ondertussen toch maar gif geplaatst tegen de gewone muizen. Daar was ik lang op tegen, maar je komt er niet onderuit. Van die rode blokjes hebben we en die lijken goed te helpen. Da's tegen rats et souris.

Bij ons lijkt alleen stevig metaal te helpen tegen de knagende tandjes. Aluminium dopjes e.d. worden gewoon doorgevreten. We hadden nogal veel lampenolie in huis, dat schijnt ook aan te trekken. Alle doppen werden van de flessen gevreten. En we hadden van die glazen flessen lampenolie met brede hals staan, met zo'n ringetje erop met een lont erin. Daarin zijn heel wat muizen verdwenen. Zie link. Da's de beste muizenval ooit geweest. Een beetje onsmakelijk, dat wel. Maar ja, dat zijn gewone muizenvallen ook en dat gif is ook een marteling voor die beestjes.

eng: http://i3.photobucket.com/albums/y77/webmensje/DSCF0051.jpg

engst: http://i3.photobucket.com/albums/y77/webmensje/DSCF0047.jpg

Succes en groetjes,

Elly.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2007-08-23 23:09:40

Relmuis of zevenslaper, in het Frans loir. Lees meer over deze plaag op

http://infofrankrijk.com/pagina/Vreemde+snuiters/373/#373

Wim

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#6 Geplaatst: 2007-08-24 16:20:17

ivo - muizen vreten inderdaad alles, wij hebben er op dit moment ook nogal last van, en ze zijn intelligenter dan ze eruit zien. In de val trappen ze niet meer en ook het gif eten ze sinds een paar dagen niet meer. Gisteravond heb ik er een hoogstpersoonlijk een betontegel op z'n kanis laten vallen (daarna had-ie niet veel commentaar meer) maar het grote genoegen dat ik er een stil zie zitten terwijl ik net iets zwaars in de hand heb overkomt me maar eens in de 100 jaar.

Ik denk dat we echt een kat gaan nemen, moet ik alleen nog het ministerie van inkoop overtuigen.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#7 Geplaatst: 2007-08-24 23:11:26

Heb even gegoogled en gewiki'd en blijkbaar heb ik het 7 jaar lang mis gehad: de loir is inderdaad de relmuis alias de zevenslaper. De springmuis bestaat ook maar is veel kleiner. Ook wel een leuk beestje trouwens, met heel lange staart en aan het eind daarvan een pluimpje, bestaat in 4 soorten, dat muisje dus. En dan is er nog een ander in Frankrijk vrij veelvoorkomend muisje dat ze de lérot noemen, in het Nederlands de hazelmuis, die -evenals de loir- tot de familie van de slaapmuizen behoort. Om het allemaal nog wat makkelijker te maken.

Ik denk trouwens dat een kat de beste optie is als je er permanent woont. Hij hoeft niet eens wat te vangen, de aanwezigheid volstaat om alle muizen, spring-, rel- of welk model ook, tot emigratie aan te sporen. Heb me bij gif altijd een beetje ongemakkelijk gevoeld, plus dat we een hondje hebben dat ik niet graag een hap daarvan zou zien nemen. Ze zeggen wel dat het spul voor ieder ander dier dan de target oneetbaar ruikt en smaakt (heel bitter) maar ze zeggen zoveel...

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#8 Geplaatst: 2007-08-25 18:17:00

Wij hebben een kat èn relmuizen. Ze vinden elkaar reuze interessant, rent de relmuis over de balken, rent de kat er op de vloer achteraan. Daarna gaat de relmuis schelden en de kat staren.Kortom, het leeft samen, maakt samen herrie, dat is alles. Een heel enkele keer, met de vorige kat vond ik wel eens een gescalpeerde relmuis in de kamer, maar onze huidige kat vind het best eng door die bolle ogen aangestaard te worden.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#9 Geplaatst: 2007-08-27 10:54:59

Heerlijk dat verhaal hierboven :-)

Over de relmuis: zorg dat je er vanaf komt! Ik heb de schade die ze aanrichten gezien in huizen in Frankrijk en Italie <- niet fijn hoor!!

Als al je leidingen netjes in buizen zitten, als al je isolatie helemaal weggewerkt is en als al je dekbedden, kussens, dekens etc. afgesloten in kasten liggen kan het niet zoveel kwaad. Maar o wee als ze een onbeschermde elektraleiding vinden... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-08-28 16:18:13

onze relmuis blijkt een marter.

ik kom nog even op voor onze "jacht-hond"

onze MAUS, een 3 jarige riesenschnauzer

weet dat er iets niet klopt, maar wat ??

geen idee. Zelfs de ( talrijke ) mollen laat ze

met rust....hoezo jachthond.

van katten houd ik niet, blij te lezen dat dat geen oplossing is...

wat we eraan doen : Lawaai maken : radio aan kei-hard, ze hebben een hekel aan herrie, marterspray gekocht, afwachten maar, groetjes en...weer bedankt !!!

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#11 Geplaatst: 2007-08-28 19:57:28

@ marie-therese,

marters en met name steenmarters hebben een hekel aan (jacht)hondenhaar en fel licht. Leg een oude sok gevuld met hondenhaar op de plaats waar ze zich bevinden en laat eventueel licht aan. Ze zijn binen de kortse keren vertrokken. Je kunt zelfs het verhuizen van hun jongen horen, uit eigen ervaring.

Succes, Kees