Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

voor de jeugd

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-08-27 23:14:35

ik noem het maar zo, een andere titel kon ik zo snel niet verzinnen.

beste lezer,

onze kleine hulp in de tuin heeft enorm op z'n dond...... gekregen van zijn ouders omdat hij te laat thuis was gekomen op zondagavond.

nu heeft deze jongen, amper 16 lentes, al twee jaar verkering met een meisje, hoe triest.

dat heeft veel te maken met het leven a la campagne.

er is niets te doen, bars zijn ontoegankelijk en al om acht uur dicht.

nu heb ik in nl gewoond in een dorpje waar een discotheek was voor jeugd  (lees kinderen) van 16 tot 24 jaar.

nu dacht ik zo ; stel, ik begin zoiets hier in ons dorp, is dat mogelijk ?

wat zijn de eisen, is er overheidshulp ? kun je zoiets beginnen zonder in de problemen te komen, heb je speciale bevoegdheden nodig ?

misschien kan meneer van teefelen of iemand anders me iets vertellen alvorens ik naar de marie ga ?

met vriendelijk dank, ook namens de jeugd van ons kleine dorpje.

cees.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-08-28 16:21:09

Jouw vraag is eigenlijk of je een horecagelegenheid mag beginnen die potentieel leidt tot geluidsoverlast en veiligheidsproblemen zonder dat je daarvoor speciale vergunningen nodig hebt.

Het antwoord is, lijkt mij, nee.

Het idee is wel sympathiek. Ik heb hier zelf ook al aan gedacht, ipv een disco dacht ik meer aan een snooker- en poolcentrum - oeps nou geef ik m'n gouden idee weg, als je 'm maar niet opent in de 07 of de 26 heb ik geen bezwaar :-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-08-28 18:38:40

ik zou je bericht laten verwijderen als ik jouw was, want het is een goed idee, in la rochelle altijd volgeboekt.

maar ok, nee, ik ben een muziek en dansmens, ik zie graag jongeren uit hun dak gaan.

geluidsoverlast en veiligheidsproblemen ?

doperwt, ik dacht dat we in frankrijk woonden, niet in nl waar bijvoorbaat een bar al een probleemveroorzaker is, net als je buurman met gitaar.

nee, zover denk ik niet, problemen ontstaan door de jeugd die het neuspeuteren niet machtig zijn, die gaan spiegeltje trappen en bandje prikken, of zoals hier, midden in de nacht op stap en liederigheid uithalen.

nu hebben ze hier in het dorp een basketbal-voetbal-rollerskate-teerbaan aan laten leggen voor heel veel geld en ik heb er in de twee jaar nog nooit meer dan drie jongens zien spelen, oh sorry, er zitten er soms een stel in het bushokje te roken.

ik weet dat in nederland een gemeente een kas heeft voor culturele dingen, waaronder ook een uitgaansgelegenheid voor de jeugd.

dat dit een discotheek is doet er niet toe volgens mij, daar het verschil tussen discotheek en buurthuis soms qua geluidsniveau niet zoveel verschilt.

er zijn regels voor een disco, daar kunnen we aan voldoen.

ik heb de techniek en mogelijkheid om technisch te voldoen aan verschillende normen, en, niet onbelangrijk, ons toekomstige gebouw staat aan de rand van het dorp naast een fabriek.

in dat gebouw worden bruiloften gevierd en geen mens die de muziek hoort.

het gebouw dat aan alle eisen voldoet volgens mij (toilletten, keuken, bar, electra, nooduitgangen, joekel van een parkeergelegenheid, ect ) is eigendom van de gemeente, dus die verhuurt het voor feesten.

nu is dus mijn vraag, waar en bij wie kan ik informatie halen met betrekking tot subsidies of wat dan ook.

we hebben lampen en spiegelbollen en geluidsapperatuur nodig, dat kost geld.

is dat net als in nederland uberhaupt mogelijk ?

ik wil namelijk mijn huiswerk een beetje doen alvorens ik naar mijn vriend en zwartkijker burgemeester ga.

hij zal ongetwijfeld bij mijn entree in hotel de ville zijn antwoord al hebben, NEE.

en dat wil ik de jeugd van ons kleine dorpje niet aandoen.

jeetje, als ik zie wat ik deed op die leeftijd, en wat hun doen, ik zou er depresief van worden zeg, wat een treurnis op het platte land.

cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2007-08-28 22:43:46

Hoi Cees,

in NL wordt van gemeentewege geen subsidie gegeven aan een disco pur sang, en natuurlijk al helemaal niet als het commercieel gerund wordt, of je moet vriendjes in de raad hebben. Zal in FR net zo werken, denk ik.

Maar misschien als je er een socio-cultureel regionaal jongerencentrum van maakt waarin je de jeugd van de regio weekendlijks kennis gaat laten maken met de (vooral muzikale) cultuuruitingen van heden en (recent) verleden -disco, rock, je weet wel- uit de hele wereld (Afro rock is in FR erg in, meen ik) en vooral ook de nadruk legt op de aangename bijeffecten van de vermindering van overlast door hangjongeren zonder dat er andere overlast voor in de plaats komt (ofwel ze zijn van de straat en gooien geen ruiten meer in en zo want ze leven zich uit in je ouwe fabriek die afgelegen genoeg is om de maire en zijn vrienden niet wakker te houden) dan denk ik dat je meerdere subsidiebronnen zou kunnen aanboren, zeker in het cultuurgestoorde Frankrijk: gemeeente, conseil regional, noem maar op. Voor cultuur bestaan er in FR immers ontelbare potjes. Als je het ook nog alcohol- en drugsvrij houdt (heeeel strenge controle beloven, je bent immers imand uit de narco-etat Nederland dus dat moet wel) dan is het helemaal te gek voor de ambtenaren. De mixjes moeten de boys en girls dan maar zelf meenemen, dat spreekt vanzelf.

Op het FF loopt ene Francoise rond, uit jouw hoek of daar dichtbij, buurt Nantes of zo. Die kent het klappen van de zweep op dat gebied heel aardig, na 25 jaar Frankrijk en ook nog in de softe sector. Ze geeft altijd prima deskundig advies aan figuren die met de FR-bureaucratie in aanraking komen. Misschien moet je haar een keer contacten?

Groeten en succes,

Ivo