Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Waardeoverdracht (pensioenrechten) bij emigratie

Auteur Bericht

avatar#4387
naledi
Berichten: 1
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2007-08-29 21:46:33

Hallo beste mensen,

Heeft iemand ervaring met  het overdragen van in NL opgebouwde pensionrechten (2e pijler) bij emigratie naar Frankrijk? (Ik wil in Frankrijk gaan freelancen met de status van microentreprise, en verder gaan met pensioenopbouw). Op de website van DNB staat: 

Overdracht van pensioenkapitaal naar het buitenland

"Behalve in enkele zeer specifieke situaties mogen pensioenen die in Nederland zijn verdiend, alleen worden verzekerd door een in Nederland gevestigde verzekeringsmaatschappij of een Nederlands pensioenfonds. Het overdragen van het pensioenkapitaal naar een ander lichaam wordt gelijkgesteld met afkoop van het pensioen. Als u uw loopbaan in het buitenland voortzet, mag het pensioenkapitaal zonder belastingheffing worden overgedragen naar een buitenlandse pensioenverzekeraar."

Alle tips, aan- of afraden om dit te doen, eventuele Franse pensioenverzekeraars (Accordance van CA, bijvoorbeeld) zijn meer dan welkom. Ook of het zinvol is om AOW via de sociale verz. bank voort te zetten of niet. (Ik ben 'pas' 40, dus nog een tijdje te gaan avant ma retraite).

Groetjes,

Naledi 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-09-01 19:08:44

De informatie van de Nederlandsche Bank lijkt me klip en klaar. Of in het jouw geval wenselijke is om de pensioenrechten over te dragen, valt zo niet te overzien. Daarvoor zul je toch een professional moeten inschakelen.

Als je in het buitenland gaat wonen vervalt de verplichte premiebetaling voor de AOW. Als je toch premie wenst te betalen, moet je flink in de buidel tasten. Voor elk jaar dat geen premie is betaald, wordt de uitkering vanaf je 65e met 2% gekort.

Wim

avatar#4387
naledi
Berichten: 1
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2007-09-02 11:27:28

Dank je Wim,

Ik zal zeker een specialist inschakelen. Zodra wij e.e.a hebben uitgezocht zal ik dat hier berichten.

Naledi