Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet via modem en windows vista

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2007-09-09 14:09:04

Voor onze vakantiewoning gebruikten wij een internet toegang bij wanadoo via een modem. Vervelend als je ADSL gewend bent maar voor het binnenhalen van de post voldeed het. Afrekenen ging per telefoontik.

Een nieuwe laptop gekocht (natuurlijk met Windows Vista) en toen begon het probleem. Voor Wanadoo heb ik een installatie CD. Deze zet een klein programma op de pc waarmee je contact maakt. Helaas werkt de CD niet onder Windows Vista.

Navraag gedaan bij France telecom, waar we de CD vandaan hebben, en daar kon men mij vertellen dat het niet mogelijk is om met een Vista computer via een modem in te loggen bij Wanadoo. Gevraagd of er wellicht andere providers zijn waar dit wel kan maar ook hier was men heel duidelijk over. Vista is voor ADSL en dat is het.

Bij ons in het dorp is ADSL niet mogelijk, daarnaast is het prijzig om een ADSL contract aan te gaan om alleen maar 10 weken per jaar de post binnen te halen.

Weet iemand een oplossing?

Wellicht zijn er toch providers waar wij terecht kunnen.

Wilem Emsbroek

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2007-09-09 16:56:41

Hallo Willem,

Ik zou zeggen sowieso nooit!!! een cd'tje installeren. Een hoop overbodige Wannadoo/Orange troep op je pc is het resultaat.

Als er een modem in je computer zit even in je configuratiescherm naar "Telefoon- en modemopties" en daar de gegeven zelf even met de hand invullen zoals je gebruiksnaam pasword en inbelnummer.

Nu weet ik het niet maar vroeger stond dat gewoon achterop het kartonnen hoesje gedrukt.

Ook onder Vista.

Rob. 

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#2 Geplaatst: 2007-09-09 17:45:09

Bedankt Rob

Ik wist niet dat dit mogelijk is. Ik dacht dat je aan de toegangssoftware van Wanadoo vast zit. Ik heb al even de oude papieren opgezocht en er staat inderdaad ook een telefoonnummer e.d. (pop server etc) bij. Ga ik ( in oktober) gelijk proberen.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-09-09 20:44:44

Beetje vreemde reactie van die FT-medewerker ... op de site van Orange staat niet voor niets precies uitgelegd hoe je het een en ander in moet stellen onder Windows Vista !!

Dit werkt dus wel degelijk en ik ben zelf net als Rob ... ik zou nooit software installeren als je die niet echt nodig hebt ... Noch voor de Livebox noch voor een inbelverbinding ben je verplicht de bijgeleverde software te installeren. Het idee van deze software is om je een aantal taken uit handen te nemen, maar als je zelf weet hoe het moet ben je met een handmatige instelling waarschijnlijk beter af omdat je dan alleen instelt wat je zelf precies in wilt stellen ...

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2007-09-10 13:03:42

Hallo allemaal, helemaal buiten deze vragen en oplossingen om kan het wel eens gebeuren dat er in Vista een foutje zit. Hoe je daar achter komt weet ik niet, wel dat gebruikers tot wanhoop raken, denkend dat het aan hun ligt of aan de server. Dit 

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#5 Geplaatst: 2007-09-10 15:50:26

Bedankt Thomas,

Handig met die link, ik heb de page al geprint (en nu maar wachten op de herfstvakantie)

Willem