Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

onderhoud chemin rural, voor wie???

Auteur Bericht

avatar#4779
lucia
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-09-10 19:37:03

Wij wonen in Frankrijk, in een fijn huis aan de rand van een bos bij een dorp van ongeveer 450 inwoners. De weg naar het huis (officieel een chemin rural) is slecht onderhouden, veel diepe kuilen etc. De weg is ongeveer 350 meter lang. Veel mensen met een knappe auto willen niet meer tot aan ons huis rijden. 

Ik heb bij de plaatselijke mairie gevraagd of ze aub iets aan de kuilen willen doen, maar na een bezoek van de gemeenteraad (conseil municipale) heb ik twee maanden niets gehoord en ik ben vanmorgen maar eens gaan vragen.

Het antwoord van de burgemeester was dat hij wel het groenonderhoud wilde regelen, maar dat het onderhoud van de weg door de gebruikers ervan gedaan moest worden. Wij zijn trouwens niet de enige gebruikers, er komen vaak paarden langs, en natuurlijk de chasseurs, ook wel eens een motor. Hij wilde wel zorgen voor de stenen, maar mijn man moet ze zelf in de kuilen doen. 

Vorig jaar heeft mijn man dit ook al gedaan, maar de stenen blijven niet in de kuilen, na ongeveer twee maanden waren het wéér flinke kuilen. 

Weet iemand van het forum hoe het zit met het onderhoud van een chemin rural? 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-09-10 21:35:24

even googlen levert heel wat informatie bv dit hier:

http://www.maires74.asso.fr/docs/lettre_74/1106296831.pdf

avatar#4779
lucia
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2007-09-11 08:24:06

Dankjewel voor de link.

Ik had zelf ook al het e.e.a. gegoogeld, maar ik kom er niet helemaal wijs uit.

Is het dan zo dat als het een publieke functie heeft het onderhoud bij de gemeente hoort en als dat niet publiek is het door de gebruikers moet worden onderhouden? 

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2007-09-11 13:37:09

In bovengenoemde link staat: Les riverains ne peuvent en principe pas exiger de la commune qu’elle entretienne un chemin rural.  Dus je kunt in principe niet van de gemeente eisen dat ze onderhoud plegen. Behalve, dat staat op pagina drie, als ze dat al deden.Dus ik denk dat het al mooi is wat de gemeente voorstelt. Misschien kun je de maire vragen of hij iemand weet die het scheppen voor je kan doen. Dat weet hij vast wel, bv. degene die dit altijd ook voor de wel door de gemeente onderhouden wegen doet.

avatar#4288
perigord
Berichten: 0
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2007-11-15 00:05:27

Officieel is het onderhoud van een chemin rural (servitude) voor rekening van de gemeenschappelijke belanghebbende, m.a.w. de eigenaren van de terreinen ter weerzijde van en aan het eind van deze weg.

Deze wegen zijn meestal op het kadaster aangegeven als een stippellijn. 

Ter zake doende is of de weg déclassé is.  De burgemeester heeft de mogelijkheid hiervan af te wijken, dus eerst vrienden worden (eten) met monsieur le maire en dan pas vragen of er wellicht een mogelijkheid is dat de cantonnier ergens nog een uurtje en wat castines overheeft.  Het aanbod van de gemeente is inderdaad niet slecht.  Als de castines niet op zijn plaats blijven loopt de weg mogelijk hellend, dan is het nodig de waterloop goed te regelen.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2007-11-15 00:22:27

In het Sologne/Berrygebied waar ik woon zijn nogal wat landgoederen van rijke Parijzenaars (of nog erger) waarop  "chemins ruraux" lopen. Soms haalt er ééntje het in zijn hoofd om zo'n weg af te sluiten "want de gemeente doet er toch niks aan" en ze hebben geen zin in wandelaars en ruiters die zich erop mogen begeven.

Kunst dat de gemeente er niks aan doet: de eigenaren zijn vaak zeer welgesteld en kunnen best even een bulldozer of een tractopelle huren om er wat van te maken.

Dom, dom........ de meest diepe en primitive gevoelens van de dorpsgenote komen dan boven. Hebben ze niet voor niets de Revolutie ontketend in 1789 en verd.... gaat er weer één aan hun nieuwe grondrechten knagen!

Zo levert mijn gemeente gratis puin en stenen om de chemins ruraux te verharden, wel zelf afhalen en verspreiden. Vind ik een redelijke oplossing.

Inderdaad, de maire uitnodigen voor een etentje en samen zoeken naar een oplossing. Vergeet niet dat gemeenten vaak niet zoveel geld hebben.

De puissant rijke casio-eigenaar Tranchant is er zo een die denkt dat alles kan, zie

http://kamizole.blog.lemonde.fr/2006/06/27/2006_06_pour_georges_tr/ 

Steven