Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dacia Logan MVC vs Renault espace.......

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2007-09-12 11:43:47

Dag mede forummers,

Jullie zullen je het wel afvragen wat is dat nu voor vergelijking!

Ik zal het ff uitleggen....

1 1/2 jaar geleden een Renault espace aangeschaft van 2 jaar jong ,er stond 33000km op de teller!

Moet zeggen, als ie rijd is het een topper, 2,2 dci privilege, alles erop en eraan.

Maar dat is nu juist het probleem,vorig jaar de versnellingsbak kapot,koppelingsplaten kapot. viel gelukkig wel in de garantie maar we waren op bezoek in Nederland toen het gebeurde. Dus een hoop geregel ,huurauto gekregen (suzuki swift) na 3 weken zelf die auto op moeten halen van Auxerre richting Tilburg met de trein.

Verder nog vele andere dingetjes kapot aan de Renault Espace,cruise-control,trillingen,knopjes hier en knopjes daar!

Set banden kost om en na bij 500€ , beurtjes bij de dealer super prijzig,al met al een dure auto om te rijden qua onderhoud en zuinigheid. Maar dat wisten we van tevoren....

Nu vertrokken we de 18 aug richting het zonnige zuiden voor een vakantie,stranden we na 120 km rijden in Magny cours met een kapotte motor.(geen garantie meer)

Fijn begin hé..... (en dan ook maar 3 en halve dag zon gehad van de 14 dagen!)

Nu kost dit geintje ons 12000€ nieuwe motor,1000€ huurauto en een hele hoop ellende en ergenis.

Ik laat de auto wel maken anders krijgen we er maar 5000€ voor terug bij de Reanult dealer, en om meer dan 20000€ te laten vallen in anderhalf jaar tijd is mij iets te gortig.

Aangezien ik helemaal geen vertrouwen meer heb in onze of welke Espace dan ook zit ik maar eens aan een DACIA te denken.

Redelijk ruim, goedkoop, maar toch van Renault :-(

Heeft iemand ervaring met een Dacia of iets over gehoord? Ik hoor het graag van jullie.

Salut,

Michael

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-09-12 21:17:53

Michael,

koop een tweedehands Mercedes, kost je geen € 10.000, en gaat zeker 250.000km mee zonder grotere problemen. En als je een 220 diesel hebt rij je een op 18.

Heb ik zelf drie keer gedaan.

Christian von Klösterlein

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#2 Geplaatst: 2007-09-12 21:51:40

Naar voor je Michael,

ik dacht dat er geen maandagochtendauto`s meer bestonden.... Heb zelf ook een espace 2.2 dci van 2003 (nieuwe model) met inmiddels bijna 180.000 op de teller en geen noemenswaardige problemen. Snel, zuinig en comfortabel. Met een volle tank (80 liter) rijd ik rond de 1100 km dus dat valt ook mee. Olieverbruik: geen.

Alleen de binnenverlichting is kapot.

Dus toch een maandagochtendauto, die espace van je? Oja, ik heb noch aandelen noch een renault garage, voor de goede orde.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2007-09-12 22:21:41

Dacia is gewoon Renault-techniek maar met minder electronica en poespas.

Ik hoor opvallend vaak dat bij Renault veel kleine, lullige mankementen optreden, vooral electronica. Zelf heb ik een R19 gehad en nu een Mégane 1 van 2000 en dat klopt wel. Ook Citroën en Peugeot lijden aan dit soort problemen.

Maar Michael, jij hebt wel bijzonder veel pech gehad.

Ik denk dat de Dacia geen echte verbetering is. Nogal spartaans. Wat dan wel? Als je in Nederland woont: niets beter dan een Mazda of Toyota. In Frankrijk zou ik eerder een Volkswagen nemen, die zijn zeer populair en er zijn veel dealers. Ja, de Mercedes van Christian...onovertroffen, hors catégorie!

Voor mij geen Franse auto's meer al woon ik zelf in Frankrijk. Veel te onbetrouwbaar. Uitzondering natuurlijk 2CV's.... daar heb ik er 3 van: zééééér storingsgevoelig maar ik kan alles zelf oplossen!

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2007-09-13 00:27:05

Sluit mij geheel en al aan bij Christian. Koop gewoon een oude Benz station. De beste, zonder welk electronisch probleem ook, is er een van de W124-serie (ook wel met 200-serie aangeduid, type taximodel) van tussen 1986 en 1995. Onovertroffen betrouwbaar, veel comfort en (bij de destijds duurdere versies) luxe, prima wegligging en prestaties, relatief laag verbruik. Na 1995 (E-klasse, type W210, met 4 koplampen) veel electronische rampspoed. Na 2001 veel beter maar vanaf W210 veel minder ruim, met name in de breedte. Viva 124, een betere komt er niet gauw.

Koop je een 300 TD uit de laatste serie (1993-1996) met een 5-bak automaat dan heb je waarschijnlijk de beste combinatie van dieselmotor en auto die ooit is gebouwd. Zelf rijden wij al 10 jaar een 300 station benzine uit 1987: gekocht met 165.000 km op de teller, nu 335.000 km met dezelfde motor en bak, compressie op alle 6 cilinders gaat van het blaadje af, alles erop en eraan (airco, leer etc.), 138 kW (= 188 PK; kruisen op 160 km/u moeiteloos), loopt op de snelweg 1:10, tot heden toe alleen slijtonderdelen hoeven vervangen. Ik denk dat ie nog zeker 3 ton mee kan, bij goed onderhoud. En zoiets koop je voor minder dan 5.000 euri (die 300 TD van de laatste serie; zo'n benzineversie als de onze kost 3.000 of minder, al zijn de prijzen stijgende).

Oh ja, de Espace is berucht om zijn electronica-ellende, evenals de Laguna, de Vel Satis en de Avantime. Voor diverse Peugeots geldt dat ook, Citroen is vanaf ca. 2003 in dit opzicht aanzienlijk verbeterd. Nog een auto om als de pest te mijden is de Saab 9.5 van de eerste 3 bouwjaren. Is liefst 18 keer teruggeroepen!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-09-13 09:39:30

kennen we het niet allemaal ? "meneer, hij is van een oud zustertje geweest" en hoe maf het ook klinkt, er zit wel degelijk waarheid in.

de conditie van een tweedehands auto is geheel afhankelijk van de eigenaar(s) ervoor.

een advies van een autohandelaar; koop nooit een tweedehands golf, 206, leon, ect waarom ? dit zijn autos van jongelui die continu op de versnellingspook leunen, hard door de bocht scheuren, en teveel toeren op de motor maken.

het is maar een voorbeeld om je te laten zien over waarom wel of geen tweedehandsje.

ik heb een peugeot diesel met meer dan een half miljoen kilometers, zonder garage.

we hebben hiernaast als toeristenbak een espace met meer dan driehonderd duizend op de teller, en pas de problemes.

of je nu een mercedes, een dacia, of een tank koopt, als de vorige eigenaar een scheurijzer was, wat niet perse slecht voor de auto hoeft te zijn, ben jij als nieuwe eigenaar die een geheel andere rijstijl hebt de pineut en sta je met brokken.

neem een paar tweedehandse vanbommel schoenen, de beste die er zijn, en koop een paar nieuwe janmodaaltjes, je zult zien dat de tenen in je vanbommels snel zullen bezwijken van de pijn.

natuurlijk is dan de aanschaf van een nieuwe dacia beter, je rijd hem tenslotte zelf in, en koop je een mercedes die afgeragd is dan ga je ook weer de fout in.

over electronische mankementjes in de ene auto wel an de andere niet ; (voorbeeld van peugeot en citroen van in de laatste reactie) dat lijkt me zeer sterk daar alle electronica van zowel peu als citroen en fiat/lancia (gedeeltelijk) en suzuki dacht ik, van dezelfde fabriek komen, dus mocht de een er last van hebben, dan heeft de ander dat ook.

de velsatis en avantime hebben er wel problemen mee omdat die een geheel nieuwe electronische instalatie hebben, zo ook de C6 maar die is al weer verbeterd.

ik zou in jouw geval even afwachten wat die nieuwe motor doet in je espace en gewoon door blijven rijden.

overigens, luister goed;

mocht de motor buiten garantie zijn gebroken door een "verstopte vergissing" wat men in het frans vice caché noemt, dan is de garage alsnog verplicht deze motor onder garantie te repareren.

nog iets, je zou in plaats van een nieuwe motor naar een andere garage kunnen gaan en om een goede tweedehands motor kunnen vragen, dit scheelt achtduizend euro en je hebt toch weer een goede auto.

een nieuwe dacia klinkt misschien aantrekkelijker, maar dat doet het niet meer over twee jaar.

terwijl je voor je espace nog over de tienduizend gaat krijg je voor je dacia nog maar een handje vol.

wat is er trouwens aan je motor ? je moet wel een heel erge rund zijn om die geheel onklaar te rijden.

te heet in de file en pakkingen er uit ? dit kost je geen nieuwe motor, die reviseren ze en je bent weer klaar.

kleppen verbrand ? dan heb je een groter probleem maar ook hier is het niet nodig de gehele motor te vervangen.

je zou echt een nokas of krukas hebben gebroken wil je de motor echt naar de vernieling helpen, maar als je dat doet ......... het kan, maar dan rij je met een zware aanhangwagen toch echt dubbel over het aantal toeren en snelheid, en dan is niet één auto goed.  

cees.

een anekdote uit de garage:

een motor wordt uit de ene auto gedemonteerd als zijnde sloop, en de klant krijgt een nieuw torretje onder zijn motorkap.

klant gelukkig, en......... de garage ook.

want, deze gaat de motor reviseren, en verkoopt deze weer als een gereviseerde motor, en die zijn ook duur.

dus misschien is ook hier jouw onkunde en de garages kunde een nadeel voor jouw.

kijk uit.

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#6 Geplaatst: 2007-09-13 17:45:59

Nou over de Dacia zijn we nog niet uit hoor...

Eerst maar even de Espace morgen of Zaterdag ophalen in Nevers.

We gaan wel as Zaterdag een proefritje maken om te kijken of het ons bevalt?

Ik had nog wel een paar vraagjes:

Wat is een vice caché?En hoe kan ik daar achterkomen?

Hoe kan ik er achterkomen of ze er echt geen 2de handse in hebben gelegd?

Wil wel waar voor mijn geld natuurlijk......

Over mijn rijgedrag!

Op zich ben ik wel een vrij snelle, pittige rijder maar ik zal in zijn 1ste,2de,3de,4de,5de ja zelfs de 6de versnelling echt niet de auto zo over zijn toeren jagen...

Het is wel een vrij heuvelachtige route tussen Auxerre(mijn woonplaats) en Magny cour, en nee ik ben niet het circuit opgereden :-)

En over de belasting,trekkracht ed: We trokken niets erachter,geen skibox (koelbox zoals mijn zoontje zou zeggen) en hij was normaal belast (wat je op vakantie mee zou nemen voor 2 weken,maar jullie kennen mijn vrouw niet ze neemt wel hééél véééél mee:-)

Ik zal het lijstje eens even opsommen wat er allemaal kapot is:

moteur 

turbo es

tube huile turbo

pot catalytique

coll ambrayage

tube retour huile

joint collecteur 2X

coll proprete mot

refroidisseur air

radiateur eau es

joint echappement

liquiderefrtype

10W40

liqfrein

coll entr accesso

vanne recyclage

tube retour huile

tuyau air sortie 2x

75/80w

og remplacement moteur

og remplacement radiateur

og dep repose  echange

og vidange

remplissag

test tout les calcula

apprentissage vehicul

os ssaai prolonge sur

Totaal 11992,13

Voor verdere suggesties hoor ik ik het erg graag van jullie!

Iets dat ik niet moet betalen of zoiets.

Salut,

Michael

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2007-09-13 19:29:59

Alle Fransen weten dat Renault niet in orde is. Het merk verliest maand na maand na maand marktaandeel. Enquêtes leren dat in Frankrijk de Toyota als beste auto wordt beschouwd (prijs/kwaliteit, onderhoud, verbruik). Ikzelf rijd sinds 1999 een Ford, tegenaan gelopen toen we spoedig een break nodig hadden en in ons Franse dorp de toen 1 jaar oude auto als occasion zagen staan. Inmiddels 190.000 km. Tot nu toe nooit klachten gehad. We houden hem nog een poosje aan en zullen bij vervanging naar de Toyota gaan, gelijk onze buren.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2007-09-13 21:39:39

@Cees

Mijn zeggen sinds 1900:

Koop een kleine auto (VW Golf, Peugeot 205) nieuw en verkoop hem jong.

Koop een grote auto (Mercedes E, BMW 5..) tweedehands en rij hem op.

En koop een tweedehands auto alleen van een beroepsmatige rijder die ouder is dan 40.

Christian von Klösterlein

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#9 Geplaatst: 2007-09-13 23:47:12

Michael, als ik het lijstje zie dan moet je motor haast wel compleet ontploft zijn of anders onder en boven tegelijk vastgelopen! Motor, turbo, nota bene zelfs de katalysator (in de uitlaat!). spruitstukken....

Als je een vastloper in het motorblok hebt gehad (meestal door gebrek aan olie) of als je krukaslagers eruit liggen (dat zijn wel de ernstigste dingen die gebeurd kunnen zijn) dan nog zie ik niet in waarom b.v. de turbo niet kan worden overgezet, waarom het uitlaatspruitstuk dan ook vervangen moet worden en waarom de katalysator ook stuk moet zijn. Plus dat de cilinderkop dan niet per se ook naar zijn grootje hoeft te zijn. En als je cilinderkop overleden is (gescheurd of zo) dan is een nieuwe kop in principe voldoende, zeker bij zo'n jonge motor. In ieder geval lijkt mij dat je bij zo'n jonge motor zoveel mogelijk over moet kunnen zetten, wat dus de kosten fors zou moeten verlagen. Trouwens, voor 12 mille koop je volgens mij een heel aardige Espace van ongeveer dezelfde leeftijd met een motor die wel loopt. Alleen...of je weer een Espace moet kiezen...?

Ik zou toch eens bij een ander aankloppen voor een second opinion. Want voor mijn gevoel wordt je hier een klassieke poot uitgedraaid. Ouderwetse dealertrucs. In gevallen waarbij de dealer op een nieuwe motor aandringt is een reparatie veelal wel degelijk mogelijk maar een complete motor is natuurlijk wel lekker verdienen.

Informeer eens wat er volgens je garage precies stuk is gegaan, of een (deel)revisie niet volstaat (of blok of kop) en waarom er niet over een gebruikte motor wordt gedacht, nu het zo duur wordt en de auto niet langer onder garantie kan worden gerepareerd. Als je geen bevredigende antwoorden krijgt dan gewoon een andere, minder geldgeile garage opzoeken. Een goede gebruikte motor kost je compleet hooguit 3 of 4 duizend euri en in- en uitbouwen misschien 2 mille meer. En als je in FR niemand kunt vinden die dat voor je wil doen dan mail je mij maar, ik weet hier in Nederland genoeg adressen.

Trouwens, die 'vices' van cees heten hier verborgen gebreken.

Als je het motorummer vindt dan bel je met Renault Nederland en vraagt van welk bouwjaar het is. Doen ze moeilijk dan kun je ook op het Renault-forum terecht met de vraag. Ik geloof zelfs dat er een Espace-forum bestaat.

Voor Cees Surf: geen wonder dat je ouwe Peus diesel zo lang meegaat. Er zit immers niet of nauwelijks iets electronisch in...zelfs geen bougies! En die probleemloze ouwe Espace is er vast eentje van de 1e of 2e serie, toen het nog behoorlijk gebouwde auto's waren zonder veel...juist!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-09-14 10:07:17

verstopte vergissing of verborgen gebreken, het komt er op neer dat de garage wist dat er iets niet pluis was en dat niet heeft vermeld, waardoor er dus wél een garantiereparatie ontstaat.

michael,

heb je de reparatie al uit laten voeren ?

ik val van m'n stoel van verbazing, ik lees;

turbo motor type ES.

slangen, en dan de catalysator, kan me voorstellen dat tie gedemonteerd zou kunnen worden, maar dan, de koppelingsplaten, en die waren vervangen zei je?

en dan nog de kachel.

ik kan niets, maar dan ook niets uit de hele lijst halen van wat er nu eigenlijk kapot is gegaan.

de airco/kachel ?

auto heet gelopen ?

de koppelingsplaten ?

of de turbo ?

ik denk het laatste, daar dit nog wel eens voor komt (bij iedere turbo motor)

een turbo is een duur geintje, loopt tegen de vijfduizend euros.

daar hoeft echter niet de hele motor voor vervangen te worden.

als het niet de turbo is dan vraag ik me af wat het dan wel is waardoor de hele motor onklaar is geworden.

er zijn inderdaad vele dingen over te zetten van de oude motor op de nieuwe.

kun je een omschrijving geven van wat de auto deed voor hij het kompleet begaf ?

voorts voor de heilige koe aanbidders.

er zijn praktisch geen slechte auto's meer, alleen wat minder van kwaliteit.

wat echter veel speelt is dus de waarde van de auto, blijft die of daalt tie snel.

over vergelijkingen met een auto van de buurman en zo geef ik niet zoveel, een vriend heeft zijn citroen ingeruild voor een nieuwe ford en valt van de ene ellende in de andere.

het verstandigste is kijken naar grote diensten ter plaatse.

waar rijd de politie in, het leger, de lease ?

je ziet bijvoorbeeld veel ford focus bij de lease, en veel renault bij de politie en het leger.

kan geen verkeerde auto zijn dus.

echter, daar blijf ik bij, het meeste hangt af van de bestuurder.

ivo, onze peus is een 405 1900, de beste uit de peus serie, en onze espace een drie, dus ook vol met electronica, en ondertussen ook al een drie met veel nullen er achter op de teller.

cees.

oh ja, michael, als er een nieuwe motor ingelegd is dan moeten ze dat kunnen bewijzen door middel van serienummers, en laat ze een document afgeven waarin staat dat ze er een nieuwe motor in hebben gelegd, doen ze dat niet, vergeet dan je nieuwe motor maar want dan ben je beduveld (waar ik overigens toch wel bang voor ben)

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#11 Geplaatst: 2007-09-14 18:51:37

Precies. Michael, volgens mij heb je weinig verstand van auto's en spreek je geen Frans, of in ieder geval geen autoFrans. Volgens mij moet hier iemand héééél dringend van garage veranderen.

"Motor kapot", OK motor kapot, maar wat is kapot? Hoe ben je precies gestrand? enfin in de post hier net boven worden alle relevante vragen al gesteld.

"Een tweedehands motor erin" lijkt me nogal vergezocht, want zo'n geintje haal je natuurlijk niet uit met een auto die je onder garantie verkoopt. Als je zo malafide bent om ergens een verrotte motor in te leggen dan geef je natuurlijk slechts garantie tot de hoek van de straat. Dus vergeet dat verhaal direct.

Vertel ons wat er precies loos is, en/of ga ergens heen voor een second opinion. Vraag eerst aan Franse dorpsgenoten wat een goede garage is.

Overigens: niet alles waar Renault op staat is slecht. Over de recente Espace en Laguna gaan inderdaad slechte verhalen vooral t.a.v. de electronica, maar wij hebben een Clio uit '92 waar echt nog nooit iets aan kapot is gegaan, ze staan bekend als simpel en (dus) onverwoestbaar.

Ik zou ZEKER geen Dacia kopen als vervanger van deze Espace. Ten eerste krijg je geen cent voor een Espace met een kapotte motor, terwijl een gerepareerde recente Espace een fortuin waard is, en dat weet die boef van een garagehouder maar al te goed. Ten tweede schrijft een nieuwe Dacia razendsnel af. Ten derde rijdt het echt een heel stuk minder mooi dan een Espace. Repareren dus (door een andere garage) en lekker mee doorrijden.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2007-09-15 06:50:32

Beste vrienden,

wat wemelt het hier toch van de auto-experts!

Kom ik misschien de volgende keer met mijn autoproblemen hier terecht?

Voor de goede orde:

Niet wat mijn Mercedes betreft, maar mijn oldtimer waaraan ik bijna alles zelf doe.

Christian von Klösterlein

@Cees:

ik zou ook kijken wat de plaatselijke taxibedrijven rijden

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-09-15 12:23:51

cristian,

het is niet zo dat ik auto expert ben, heb er wel veel ervaring mee en sleutel ook zelf als nodig.

ik heb echter de nodige denktanks die ik raadpleeg en de daarbij altijd aanwezige logica.

een vriend vertelde me eens dat ik een geweldige miskleun maakte toen ik een dodge bigblock kocht voor het zware werk op de werf.

een nissan patrol was beter.

ten eerste koste een oude nissan me vijf keer meer dan een dodge legerjeep die amper twee cijfers op de teller had, en ten tweede geloofde ik hem gewoon niet daar het hele europeesche en amerikaanse leger met die bakken rijd.

geen electronica, een pomp als een machine als hydrolische besturing, en de overal duidelijk aanwezige vernippels.

mijn viends nissan begaf het al na een jaar (turbo opgeblazen) en mijn jeep rijd nog steeds ( 15 jaar, ondertussen van eigenaar veranderd)

inderdaad, taxis, die lui rijden als gekken, moeten wel goed autos hebben.

ik snap alleen niet dat er mensen zijn (maar ze bestaan toch echt) die gewoon ergens ik lopen.

een motor opblazen doe je niet zomaar.

kijken deze mensen dan nooit onder de motorkap ? schijnbaar niet.

maar logica, dat is toch iets simpels ?

als de fietsenmaker zegt de ketting ligt eraf, dus er komen nieuwe banden op dan ga je toch denken ?

cees;

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#14 Geplaatst: 2007-09-16 18:25:28

Nou mijn Frans is goed hoor.....

Ben alleen niet zo thuis in de Franse technische benamingen :-(

Heb ook de ballen verstand van auto's.

De Espace is ondertussen gerepareerd.

Nou de kogel is door de kerk, we hebben een proefritje gedaan in een Dacia en het is op zich een leuke auto maar niet ons denk ik.

Mede omdat de boefjes van Renault maar 12500 € voor de Espace teruggaven (4000 onder het argus tarief)

Al met al, met Renault doen we never NOOIT meer zaken.

Wat een onstellende afzetters zijn het daar.

Voor de techneuten onder ons:

Het probleem in begonnen  na plus/minus 120 km na vertek, het was een ratelend

geluid die naarmate je meer toeren maakte er een hard ratelend geluid kwam.

Net of er een stukje plastic om een ding zat wat snel ronddraaide.

Of zoals je vroeger een speelkaart met een wasknijper vast maakte aan je fiets en dat de kaart de spaken raakte!

O ja we verkopen de ESPACE  particulier, en kopen maar een 2de handse en pakken ons verlies in deze.

Toch een lekkere afschrijving van om en nabij de 20000 € in 2 jaar tijd!

Salut,

Michael

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#15 Geplaatst: 2007-09-16 22:55:37

Klinkt als uitgelopen krukaslager of turbolagering. Zolang de motor echter nog liep was het geen vastloper en had revisie waarschijnljk volstaan. Maar goed, eau sous le pont. Of zoiets.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2007-09-17 09:32:30

mijn vrienden zeggen altijd "man wat praat je toch met iedereen, wat heb je er aan"

kijk, dit is nou typisch zo'n voorbeeld van stilte.

doordat mensen steeds minder met elkaar praten krijgen ze steeds minder informatie binnen die wel eens nuttig zou kunnen zijn.

had je eerder op dit forum aangeklopt, wellicht dat je minder problemen had gehad.

michael, je kunt nog verhaal maken daar de renault garages verplicht zijn de klanten eerlijk te helpen.

het zal echter wel moeilijk worden want je woont dus nog in nl, en de motor is al een een tweede leven begonnen in fr wellicht.

de schade aan je motor klinkt me in de oren als een kleppenverhaal, de distributiesnaar verschiet een tand en de kleppen lopen aan.

op zich een kwalijke zaak, maar geen motorvervanging nodig.

tweede oorzaak kan zijn een kapotte turbo maar dan moet de auto enorm hebben gerookt, ik denk niet dat dit het was. ook hier geen motorvervanging.

krukaslagers is onmogelijk daar deze nimmer vergaan, en mocht dit wel zo zijn dan sta je zo stil en loopt de boel vast met een groot gat in het carter.

je bent simpelweg opgelicht.

stap je af van renault en wil je toch een goede space, denk dan eens aan fiat/lancia/peugeot/citroen.

deze wordt in de zelfde fabriek gebouwd en is een kwalitatieve goede wagen.

een ding, hoe geodkoper de wagen in aanschaf, hoe minder waard na enkele jaren.

cees.

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#17 Geplaatst: 2007-09-17 13:11:11

Nee hoor ik woon al ruim 2 jaar in Frankrijk...

Ach dat die garage bedrijven boeven zijn is mij al wel langer bekend!

Het is nu eenmaal zo gelopen, laat het een les voor me zijn voor de volgende x.

Wel een dure les trouwens....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2007-09-17 20:30:59

michael,

ik heb het nog eens overwogen en besproken met mensen in mijn omgeving, deze geven het volgende advies.

vraag, of beter gezegd, eis de oude motor met alle rotzooi die er uit geslppt is op van de garage.

neem contact op met een garage bij jouw in de buurt en vraag deze om advies of eventueel begeleiding.

neem contact op met "direction departementale pour la concurrence, protection de consommateur et repression des fraudes" en hand die boef op.

jij je centen terug, de wereld van een oplichter verlost.

cees.

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#19 Geplaatst: 2007-09-17 22:08:31

Hoi allemaal,

Deel 4 van de Renault soap.....

Ik heb vandaag bericht gekregen van Renault Frankrijk en die gaan 50% vergoeden van de betaalde rekening.

Dus zelf betaal ik nu 6800€ want ik heb de remmen ook meteen laten vervangen en de accu , want die was kapot volgens Renault.

Nu even nog een vraagje, kan ik zomaar de motor + alle andere onderdelen terugvragen?

Kan nu al vertellen wat ik als antwoord ga krijgen. "Mijnheer die hebben we al af laten voeren en de andere onderdelen ook....."

Wat een advies allemaal van iedereen, had ik alles van tevoren geweten dan was ik waarschijnlijk niet zo duur uitgeweest.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2007-09-18 09:52:28

michael,

de vraagtekens omtrent jouw auto worden steeds groter in m'n hoofd.

je betaald 12000 voor een nieuwe motor waar van alles aan mankeert wat ook maar op een lijstje gezet kan worden, alsof de garage gewoon een pagina uit een boek heeft gescheurd en dat heeft aangevinkt, vervolgens adviezeren we je een second opinion te doen en dat kan niet want alles is el geschied, alles valt buiten garantie en je kunt dokken, en nu krijg je opeens een bak met geld terug !

ik snap er geen barst meer van.

mag ik nu hardop denken ?

michael heeft naar de garage gebeld en geklaagd.

de garage houder begint hem te knijpen en besluit meneer de hollandais om de tuin te leiden want hij voelt nattigheid, non monsieur michael, ik heb met renault gepraat en hun de huid vol gescholden en wat denkt U, ze gaan U de helft terug betalen, goed hé ?

de garagehouder is blij, deze hele leugenachtige toestand werdt hem te heet, en jij houd je bek verder dicht.

ondertussen hebben ze je remmen en accu ook met tevredenheid gemaakt, en jij rijd weer in je renault vrolijk rond, met de veronderstelling dat je een nieuwe tor hebt.

in werkelijkheid heb je dezelfde motor die keurig hersteld is, en waar de nodige nieuwe onderdelen opzitten die alles met elkaar toch wel zo ongeveer in de prijs zitten van de nu betaalde zesduizend euro's.

kleppen stellen, nieuwe uitlaat, motor uit en inbouwen (want zo'n  klo..distributiesnaar kunnen ze niet zo vervangen, daar moet de hele motor voor uitgebouwd worden)

of, de man was echt van plan je een poot uit te trekken maar vader fransman kwam om de hoek kijken en gaf zijn zoon een enorme oorvijg.

tja, motor terug vragen is wat ik voorstelde in geval van het nakijken of je wel degelijk de juiste reparaties hebt gehad, echter, of ze je die ook geven lijkt me sterk maar je kunt alles proberen.

nu denk ik dat je motor inderdaad al eergisteren, is omgesmolten voor nieuw alluminium.

wees blij met de hele affaire, je hebt voor een vrij normale prijs een reparatie ondergaan, rijd normaal met de auto, en je houd er jarenlang een goede mobiel aan.

de prijs van die dingen wil niet zakken dus qua inruil altijd interesant, en nu alleen maar uitkijken naar de kleine mankementjes die simpel zijn te noemen.

overigens, de serie drie en vier van espace hebben een rammeltje onder de motorkap die voor sommigen nogal irriterend is, dat is de spanner van de distributiesnaar in het blok.

deze rammel (heel zacht) lijkt uit je dashbord te komen.

deze zelfde spanner was waarschijnlijk jouw rampenoorzaak.

niets aan te doen, gewoon renault, wij hebben die rammel al drienhonderduizend km.

koude motor rustig inrijden, en zeker een espace niet over zijn toeren jagen, blijf op en grens van ongeveer drieduizend toeren, dan is alles goed.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2007-09-18 18:29:53

Ook ik ben het met Cristian eens.

Vroeger kon je ook nog een Volvo kopen.

Dat zijn nu ook voorwielaangedreven auto's met Ford techniek.

Dus er blijft weinig keus.

Ik snap dat er iets aan het merk kleeft..., vergeet het gewoon.

Ze zijn erg goed, mooi stil, stiller dan Lexus, hoor je niemand over...

Tja, neem gewoon een TAXI 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#22 Geplaatst: 2007-09-18 21:39:49

Een oude Volvo...?

Tja, als je een vehikel zoekt, verzonnen eind jaren '60, dat in staat is zich met een enorme luchtverplaatsing, zonder enig comfort maar met een onheilspellend geraas in een rechte lijn voort te bewegen (geen bochten proberen met je 240 met starre achteras!) dan zit je natuurlijk op rozen, zeker als je nog een onwaarschijnlijke hoop spullen te verslepen hebt, eventueel per zwaar overladen aanhanger. Waanzinnig cult en stoer, maar "vroeger", inderdaad. Niet meer vandaag.

Maar voor degenen die liever de stap zetten naar de 21ste eeuw is Ford-techniek niet te versmaden, en ook hier leert de ervaring (ondergetekende althans) dat een 3 met 5 nullen erachter vrijwel zonder bijzondere kosten tot de mogelijkheden behoort.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#23 Geplaatst: 2007-09-18 22:47:36

@doperwt

Wij zijn nu heel ver weg van de Renault Espace, maar ik moet Volvo toch verdedigen.

De Volvo 240 was nog steeds gebaseerd op de reeks

strijkijzer->Amazoon->140->240

die in de jaren 40 verzonnen werd.

Een auto met achterwielaandrijving en en 'spur- und sturzkonstante' achteras is in de winter veiliger dan menig ander ontwerp.

Ik was gelukkig een strak rijdende Volvo 144 met uitstekende stoelen te hebben, veel comfortabler dan de superzachte Peugeot 404 die ik daarvoor had. Veel hogere bochtensnelheid. Helaas met 470.000km verkocht wegens zakenauto.

Ooit geweten dat met Volvo Amazones rallyes aan de lopende band gewonnen werden?

Christian von Klösterlein

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#24 Geplaatst: 2007-09-18 23:16:40

doperwt: er zijn na de Volvo's van de 240-serie en voor de Ford-Volvo's ook nog een paar heel aardige modellen geweest: de 940 en zeker ook de 960/965/V90. Met name de laatsten zijn -zeker in de tweede en laatste versie met onafhankelijke achterwielophanging- betrouwbare, uitmuntende reis- en gebruiksauto's met ruim voldoende luxe, prima comfort, wegligging en prestaties. De 965 3.0 doet met zijn 200+ PK kwalitatief en prestatief niet onder voor mijn good old W124 Benz 300 TE. Zal zeker in overweging worden genomen, mocht de Benz het ooit opgeven. Al verwacht ik dat de eerste jaren niet, hij heeft immers pas 336.000 km gelopen.

De Volvo 850 stationuitvoeringen zijn ook geen echt verkeerde auto's, zelfs met voorwielaandrijving. En de Saab 9000-series, de 'Geheimtip' van iedereen die iets van auto's afweet? Snelle auto's met heel veel ruimte (hatchback heeft meer ruimte achterin dan de meste stationcars) en comfort (beste stoelen van allemaal), haast onverwoestbaar (de 4-cilinders dan) en ruim voorzien van dat 'je ne sais quoi', understated stijl misschien? Om het maar in het Frans uit te drukken. En ze kosten gebruikt bijna niets.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#25 Geplaatst: 2007-09-20 18:43:11

Ik wist dat dat het zou opschudden! Maar ik blijf bij mijn standpunt. De huidige Volvo's inclusief de allerlaatste generaties zijn stylistisch nog steeds gebaseerd op de ECC uit 1992!!! (http://cvolvo.com/Central/Volvo-Museum/Prototypes/Image17.jpg) Beurk, hoe bedoel je gedateerd. En ik vond hem in '92 al lelijk met z'n schoudertjes.

Hier in het dorp rijdt iemand een 940 diesel, en als-tie voorbij komt heb ik altijd het idee dat de Duitsers weer binnenvallen. Je hoort de draaikolk in de tank en als het gevaarte de bocht om moet hoop ik maar dat er niemand naast loopt op het trottoir...

Maar nu stop ik met jullie te kietelen :-)

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#26 Geplaatst: 2007-09-20 18:44:52

("ik vond hem in '92 al lelijk": hij werd nl als prototype gepubliceerd in het Volvoblaadje, indertijd was ik gezegend met een pa met een Volvo)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#27 Geplaatst: 2007-09-20 18:51:36

Welke cabaretier kreeg ook al weer een rood waas voor zijn ogen als hij "die schuine streep in zijn achteruitkijkspiegel ontwaarde"...? Freek of Youp?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2007-09-20 22:36:21

Het is een rare combinatie van emotie en ratio.

Rationele keus: Toyota

In vrijwel alle toetsbare opzichten superieur.

(Ik heb er ooit een gehad, ging nooit stuk, uit verveling weggedaan...)

Ook erg goed, maar duurder en meer problemen: MB

(Vraag o.a. maar aan Taxibedrijven die calculeren...)

De rest kan natuurlijk ook.

Je moet alleen niet zeuren als je problemen krijgt.

Al helemaal niet met een Espace.

Maar wie zijn, behalve Wim en Cristian, zo rationeel dat ze gewoon goeie auto's willen? 

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#29 Geplaatst: 2007-09-21 07:11:33

Freek,

Daar heb je een (voor sommige pechvogels pijnlijk) punt! Bij mij is het meer emotie dan ratio en blijkbaar ben ik een geluksvogel: mijn CX break 2.5 diesel haalde zonder problemen de 600.000  km en mijn huidige Espace 4 2.2 diesel zit tegen de 200.000, ook weer zonder problemen. Zou het helpen dat ik ze af en toe bemoedigend toespreek............

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#30 Geplaatst: 2007-09-21 16:22:42

Ha Michael,

Mijnerzijds dan ook maar een subjectief duitje in de zak. Heb al jaren een tweedehands Volvo 940 uit '92. Op gas. Ondertussen 460.000 op de teller en geen problemen gehad. Wel op aanraden van de garage de versnellingsbak vervangen twee jaar geleden. Ben zeer tevreden gebruiker van dit lompe werkpaard. Wat design betreft had ie door Lada gemaakt kunnen zijn. Maar de degelijkheid en betrouwbaarheid van mijn auto maken dat alles ruimschoots goed.

Jeroen B, 62 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#31 Geplaatst: 2007-09-21 19:27:45

Tja Jeroen, het punt is dat moderne autorijders niet geinteresseerd zijn in duurzaamheid.

Ook bovenstaande Espacerijder verkoopt redelijk binnenkort zijn auto.

Hup, weg ermee. Tijd voor iets nieuws.

Ik heb persoonlijk iets met duurzame spullen, wat dat dan ook zijn.

Maar ik besef dat ik een zonderling ben. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#32 Geplaatst: 2007-09-22 10:24:11

freek, of je met volvo overduurzaamheid kan spreken is maar de vraag.

bovenstaande espace rijder kan nog wel eens heel lang plezier hebben van zijn auto, en als hij al tot verkoop over zou gaan heeft het meer te maken met het verdere vertrouwen in zijn auto denk ik.

dat er daarbij mensen zijn die resoluut het hele merk de afvalbak in schuiven is slechts een blijk van onmacht en domheid, een mercedes A is ook geen beste auto tenslotte, terwijl je daarmee niet de hele mercedes de kliko in veegt.

ik heb bedrijfsmatig ooit te maken gehad met jullie bovengenoemde volvo's, en ik kan je vertellen hoe opgelucht ik was toen ze verdwenen.

ik kan me helemaal met doperwt inleven.

voor mij zijn het boerenvoertuigen die als privetracktor fungeren.

als ze zo goed waren als je zegt dan zouden er wel veel rondrijden, nee dus.

als je zelf een auto rijd, en daar je eigen rijstijl in legt, dan kun je met elke auto tonnen draaien, leen je hem echter een keertje uit aan je neefje, hij draait zo de soep in.

het bekende voorbeeld van de ingelopen schoen.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#33 Geplaatst: 2007-09-22 18:42:10

Doorrijden met de Espace kan best goed gaan maar is het noodlot tarten.

Ze zitten immers met lijm en nietjes in elkaar.

En boordevol chinese goedkope printplaatjes.

Het zijn domweg wegwerpartikelen.

Oude volvo's zijn er in overvloed, vaak ongerestaureerd.

Gaat met de huidige generatie zeker niet meer lukken. 

Hetzelfde geld voor MB, hele volkstammen Duitsers hebben een privecollectie MB's.

Los van het feit of je je ergens happy in voelt.

Ik wil er ook geen waardeoordeel mee geven.

Wegwerpspullen zijn prima, alleen niet voor mij. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#34 Geplaatst: 2007-09-23 12:20:00

freek, als je een ;-) zou gebruiken zou ik kunnen zeggen, ja ja freek, rij maar door.

nu kan ik echter niets anders verzinnen dan dat je dom bezig bent.

espace was een van de eerste die met kunststof autodelen kwam, en daardoor de roestwaarde van de automobiel sterkverminderde, als ook het gewicht.

waar bij de volvo en andere nog de gaten in de deuren vielen, waren bij citroen en renault deze problemen al lang verholpen door nieuwere technologie.

een opmerking over lijm en nietjes is daarom volkomen misplaatst.

de belachelijkste opmerking is echter de printplaatversie van je.

zullen we maar niet gaan vragen waar de printplaatjes van volvo vandaan komen ?

je kunt je mening beter wat minder oordelend laten klinken denk ik.

buiten dat, wegwerpspullen zijn er om de economie draaiende te houden.

aan mensen zoals jij heeft de economische maatschappij niet zoveel.

ik heb als bedrijf het liefst te maken met de oneindig consumerende maatschappij, die brengen geld in het laatje.

wist je trouwens dat er vroeger een merk bestond (tractor en bestelwagen) uit duitsland wat failliet is gegaan omdat hun product nooit kapot ging ?

wie kent de naam ?

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#35 Geplaatst: 2007-09-23 15:31:50

Ik denk dat Freek te jong is om het merk GLAS te kennen.....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#36 Geplaatst: 2007-09-23 20:09:53

Ik heb nu een vrij nieuwe Volvo 740 (1987)

Zitten geen printplaatjes in.

Verder zit er ook nauwelijks iets anders in; motor, wielen, dat soort dingen.

Daarvoor had ik een auto uit 1971 die veel beter was maar waarvoor ik zoveel

geld kreeg dat ik hem verkocht... 

Als je goed had gelezen had je gezien dat ik moderne Volvo's gelijk stel met Ford. 

Uit gegevens van de ANWB blijkt dat moderne auto's meer pechgevallen opleveren dan oude.

De economie heeft niet veel aan mij en ik zoek naar manieren het nog wat minder aan te jagen.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#37 Geplaatst: 2007-09-23 22:46:29

Surf: ik vermoed dat je Borgward bedoelt. Maar bij mijn weten maakte Borgward geen tractors. Wel besteldriewielers zoals Tempo, en voertuigen van de merken Hansa en Lloyd, meen ik. Of bedoel je soms Hanomag?

Steven: volgens mij maakte Glas geen tractoren, alleen BMW's (hihi) in de laatste jaren van 's merks bestaan. Dat deed o.a. wel Porsche, Fendt, Lamborghini (nog steeds) en zelfs Miele, ja, die. En Mengele ook, geloof ik. Ja, familie van. Deze maker van landbouwmachines bestaat nog steeds en floreert hevig.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#38 Geplaatst: 2007-09-23 23:02:59

Ivo, het was ook een beetje een gok maar ik wist dat Glas auto's niet kapot te krijgen waren. Ik heb op Wikipedia natuurlijk even gezocht http://de.wikipedia.org/wiki/Glas_(Auto) en daar staat wel degelijk "Landmachinen" op. Wat bestelwagens betreft heb ik alleen die Goggomobil gevonden van Glas (wist ik niet, weer wat geleerd).

Heb inderdaad ook nog even aan Hanomag gedacht, heb zelf een F25 kort gehad maar die gaf dermate snel de geest dat ik de link met duurzaamheid niet gelegd heb....  http://de.wikipedia.org/wiki/Hanomag

Laat Cees ons uit ons lijden verlossen.......

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#39 Geplaatst: 2007-09-24 01:35:32

Tja, de kwaliteit van de reactie's wordt niet beter door even te googelen en dan

iets te roepen waar je eigenlijk niets van weet.

Neem nou dat idee dat duurzame goederen slecht voor de economie zouden zijn.

Ik geef het geld dat ik bespaar, en dat is veel, gewoon uit aan dingen die ik wel belangrijk vind.

Bovendien kun je dan je oude hoeve ook wel slopen en vervangen door mooie systeembouw.

Hartstikke efficient, domotica, centraal stofzuigsysteem... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#40 Geplaatst: 2007-09-24 11:42:38

het was inderdaad hanomag, die later om te overleven overgenomen is door henschel (informatie uit de familiekronieken)

freek, het aantal mensen dat een centraal stofzuigsysteem kopen is niet zo groot als het aantal dat ikeameubels koopt die na een jaar instorten.

de vraag is waar de maatschappij het meest aan verdient, niet de fabrikant, want die zal wellicht een bak geld overhouden aan zo'n peperdure nimmer haperende stofzuiger ;-)

(ik ben tegen ikea omdat deze ook bakken met geld verdienen maar dan door kinderarbeid)

kijk, het aantal mensen wat rotzooi koopt zorgt voor een schrikbarende geldmassa, die, verdeeld wordt in tax en winst, dus ook weer tax, want de kous is uit de mode.

deze zelfde mensen haasten zich weer naar de winkel want die lege plek in huis waar dat leuke spiegeltje hing moet nodig behangen worden met de laatste mode.

het is in een maatschappij makelijker om te verdienen aan deze grote groep mensen, dan aan die zeldzame allesafstruinende nimmer kopende perfectionist die alleen maar iets wil kopen wat nooit kapot gaat.

even een voorbeeld.

tweedehands auto's (ouder dan een jaar of vijf-zes) zijn in nederland geen pruim waard, hier echter betaal je voor een renaultje5 nog met gemak 700Eu.

de nederlandse consument rijd graag nieuwer, en betaald zich liever een bult aan aflossingen, dan de franse buur.

wat dan ook weer de reden is dat de franse garages steen en been klagen omdat er zo weinig werk is.

in een dorp in nl waar met gemak 5 autobedrijven zitten, mag je in Fr al blij zijn als er al een autobedrijf zit.

niet dat ik die wegwerpmaatschappij goedkeur, dat niet, maar uit mijn branche draag ik het wel een warm hart toe.

maar als ik drie autos het terrein op zie komen....

een oude volvo = mogelijk een degelijke die niets koopt.

een oude jaguar = kan ik veel aan verdienen maar het zal hard werken worden.

een nieuwe golf (vol printplaatjes) da's kaasie, die wil zich volkopen. 

volgens verkoop psychologie (zijn echte scholen voor) kun je aan de entre van de persoon al zien hoe de handel zal verlopen.

dit geld voor zijn/haar kleding, manier van paten, auto, eten, en zelfs algemene verzorging. 

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#41 Geplaatst: 2007-09-24 14:10:27

Cees, dat is een heel stuk genuanceerder.

Ik ben het er grotendeels mee eens.

Duurzaam is een keuze.

Bij de meeste hedendaagse auto's zitten ook overal plastik kappen omheen.

Blijf er van af; de garage weet hoe die kappen er af moeten...

Die auto's zijn met inachtneming van het managementprincipe van de

product lifetime cycle gemaakt.

Blijven 3 jaar redelijk goed, dan nog 3 jaar met allerlei problemen.

Wil je dan nog door, moet je een soort padvinder worden;

handig met plakband, de sloperijen weten te vinden.

En vooral niet gaan zeuren als je ergens komt te staan. 

Ik bespaar me ten opzichte van de Nieuwe Espacerijder ongeveer

10.000 euro per jaar.

Ten opzichte van de 3 tot 6 jaar oude Espacerijder 5.000 euro

Zonder dat ik zijn problemen ken.

Maar omdat ik wel van kwaliteit houdt kom ik alleen in je restaurant eten 

als het echt goed is. Kan ik prima betalen, je weet waarom. 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#42 Geplaatst: 2007-09-24 20:51:38

@Cees

Wat zou je denken van iemand die in een aan jaren jonge maar aan kilometers oude Mercedes je terrein op komt rijden?

Dit even terzijde omdat het in deze draad allang niet meer om Dacia Logan en Renault Espace gaat ...

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#43 Geplaatst: 2007-09-24 22:47:15

dat is moeilijk te zeggen cristian, ik zou even wachten tot ik de schoenen van de persoon zie, maar dan zou ik al snel weten of het A: een directeur is die wat wil verkopen, of B:een persoon die mij heeft gezocht en niet andersom.

ik heb ooit zoeits bij de hand gehad, een man komt met een oud model benz de werf oprijden en zegt 'zo, U kunt dus voor me werken ?' hij had zijn huiswerk al gedaan. 

ik heb zijn hele schip (een oude sleper) omgebouwd als pleziervaartuig.

geen makkelijk persoon, maar wel iemand die je op z'n woord kunt aanvaarden.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#44 Geplaatst: 2007-09-25 08:25:19

Nou Cristian, ik vind dat we behoorlijk on-topic zijn.

Want deze twee auto's vertegenwoordigen natuurlijk een wijdere range.

Een hoop mensen zijn, denk ik, helemaal niet vrij in hun keuze.

Onze makelaar b.v. kan helemaal niet in een Logan of iets Japans rijden.

Of hij moet alleen de onderkant van de markt willen bedienen. 

Zo zijn er allerlei mechanismen in werking die weinig met techniek

of duurzaamheid te maken hebben. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#45 Geplaatst: 2007-09-25 09:56:12

freek, ieder mens is altijd vrij in zijn of haar keuze, er is niemand die jou verplicht een volvo te rijden, of mij een peug.

ik had in nederland eens een klant die me verbood mijn auto te parkeren op de parkeerplaats voor het kantoor (staan alle limo's) dan gaan bij mij de haren overeind staan, ik trek de klanten voor hem over de brug, maar omdat ik toevallig niet zo onnozel ben als hij om te investeren in een vierwieler zou ik er niet mogen staan, dus dat deed ik expres wel, heel vroeg, voor hij op kwam dagen, op zijn plekkie.

met deze zelfde klant wordt ik eens met en millionair in een chique restaurant in amst gedouwd en ik zit daar m'n best te doen die opdracht binnen te krijgen, lukte maar niet.

de millionair komt weer met zijn privejet op rotjeknor aan een maand later, en ik krijg weer van de klant een reservering in m'n handen, weer zo'n grote borden weinig eten club, dus ik rijd (liet me rijden) door en ga naar de twee zwaantjes in amst.

een oerhollandse moederskookpot restaurant met gezellige bediende die aanschuiven.

diezelfde avond stond er een handtekening onder een bedrag met zes 00 en zaten we bij koos aan de bar.

de amerikaan vertelde m'n klant dat hij geweldig blij was met me, wat mijn klant weer niet was want die bleef volhouden dat je een standje hoger staat, zekere als je geld hebt.

onze makelaar reed in een golfje, gewoon omdat ze dat een prettige auto vond.

iemand in een spijkerbroek kan ook dokter zijn, en iemand in een pak fabrieksarbeider, dat is keuze, geen opgelegde wil.

overigens freek is je rekensommetje wel erg makkelijk, drie jaar en je espace is geen pruim meer waard ? tienduizend per jaar ?

erg makkelijk gerekend.

cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#46 Geplaatst: 2007-09-25 11:26:10

Weet je wat, we vragen het even...

Helmer!

Denk jij dat je nog veel huizen verkoopt als je in een Dacia Logan rijdt?

Mijn rekensommetje is inderdaad erg bij benadering maar klopt wel ongeveer.

De afschrijving is vooral de eerste jaren fantastisch hoog,

maar voor iemand met een beetje inkomen geen issue.

Daarna zijn de garagerekeningen aan de beurt plus nog steeds een flinke afschrijving.

Bij mij zijn beide te verwaarlozen. 

Overigens wil ik mijn keuze totaal niet verdedigen of zo, iedereen doet maar. 

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#47 Geplaatst: 2007-09-25 12:37:48

Salut Freek,

Ik zal het je nog veel gekker vertellen: ik rijd meestal voor mijn werk in een 15 jaar oude C15 diesel camionnette, erg handig hier met de vele bergpaadjes (zelfs in de sneeuw met winterbanden) en bij verkopers wek je een sympathieke indruk met zo`n uitstekend, niet kapot te krijgen vehikel. Kosten: vrijwel niks, verzekering nog geen 150 euro per jaar.

En nu ik toch bezig ben: die espace heb ik natuurlijk niet nieuw gekocht. Maar drie jaar oud, 120.000 op de teller voor 11.500 euro. Uiteraard niet bij de dealer. Dus mijn afschrijving valt reuze mee. Tot nu toe alleen de distributieriem vervangen en normale zaken als banden e.d. En in de uithoek waar ik woon kun je beter geen Volvo of MB hebben, alhoewel ik de voordelen daarvan zeker zie en apprecieer.

Tenslotte: mijn ene collega rijdt in een Twingo van tig jaar oud, mijn andere in een Fiat Doblo, ook een soort Dacia. En de baas? Tsja, een MB ML, waar je overigens beter niet achterin kunt zitten.......  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#48 Geplaatst: 2007-09-25 13:02:17

freek, je krijgt een biertje van me, als troostprijs, dit had je vast niet verwacht.

ik zal je nog een voorbeeld geven;

een bedrijf vraagt me eens een meubelmakerij op te zetten binnen het moederbedrijf, en, de moelijkste opdracht was het vinden van personeel, de rest is te koop.

toen ik mijn klant vroeg om een vergoeding om te gaan eten met de jongens (sollicitanten) keek hij me gek aan 'hé, je bent geen directeuren aan het aannemen'

in eenvoudige snackbar waar je en bord nassie en bamie of een uitsmijter kon eten heb ik mijn keuze gemaakt, en een goede.

aan het eetgedrag van mensen kun je zien hoe ze in hun werkzaamheden zijn, netjes, pietleuterig, de schrokop moet je niet aan afwerking zetten, en de stevige eter gaat achter de platenzaag.

er komt een jongen met een autootje aanrijden en een dikke hond erin, en ik had al geschoten voor de klant kon zeggen 'weg met dat schorum' dit is je bedrijfsleider zei ik.

ik werd bijkans vermoord, een gozer met een wrak met beslagen ramen van een duitseherder die er in zit te hijgen.

mijn motivatie was zijn actieve deelname aan iets, zijn bevel over iets, zijn lichaamshouding, en zijn gewoonte om niet me te hollen met de maatschappij en nieuwe golfjes.

de jongeman is nog steeds bedrijfsleider en de zaak loopt op rolletjes.

de buitenkant zegt niets, een mooie auto zegt niets, het is de algemene indruk die je bij je klanten neerlegt, die raakt.

als je een beetje de discussies gevolgd heb op deze site de laatste maanden dan kun je al een beetje weten wie helmer is, dus voor mij geen verrassing.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#49 Geplaatst: 2007-09-25 13:48:39

Haha, iedereen krijgt een biertje van me...

Wordt het toch nog gezellig...

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#50 Geplaatst: 2007-09-25 17:12:51

@cees: je bent waarschijnlijk helderziend want ik heb ook een grote hond (beauceron) achter in die C15 zitten. Maar aanbiedingen voor bedrijfsleider zijn tot nu toe uitgebleven. Misschien heb je dat met een baas die in een ML rijdt, die kijkt daar misschien wat minder goed doorheen.....

Nu het toch enorm off-topic en anecdotisch is geworden nog even het einde van het verhaal. De imker van wie ik de C15 ooit kocht (ik kende hem vrij goed want had een huis voor hem verkocht) voor de enorme somma van 800 euro deed hem weg wegens aanschaf van een japanse 4x4, zeer in de mode in de bergen hier. Onlangs kwam ik hem tegen en hij betreurde zijn C15, voornamelijk wegens de geringe kosten, maar ook omdat hij er op dezelfde moeilijk toegangbare plekken mee kwam (die opvolger van de eend staat ook hoog op de poten) als zijn "dure" jap. En..... hij was comfortabeler!  Letterlijk zei hij: "je me suis fait embobiner par la publicité et mes voisins".

En hij gaf een rondje in het dorpscafé, wat ik nu ook doe. A la vôtre!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#51 Geplaatst: 2007-09-25 20:22:59

Er bestaat, denk ik, in Frankrijk een bepaald beeld van in welke auto

een symphathieke persoon zich verplaatst.

Net als dat in andere landen zo is. 

Dat zijn Franse auto's, zeker geen Volvo's.

Een Doblo zal nog gaan.

Een Dacia heeft een Franse motor meen ik.

Maar een Previa, zeg maar een Japanse Espace maar dan beter, plaatst

je vermoedelijk in een erg verdachte positie.

Of zit ik er weer volkomen naast? 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#52 Geplaatst: 2007-09-25 21:25:30

Freek,

Een Zweedse vertegenwordiger wordt geacht in een Zweedse auto te rijden.

Een Engelse vertegenwordiger wordt geacht in een Engelse auto te rijden.

Een Duitse vertegenwordiger wordt geacht in een Duitse auto te rijden.

Een Franse ...

Alleen de Nederlanders vormen een uitzondering, omdat die geen auto's hebben. Die mogen dus Japanners rijden.

Christian von Klösterlein

Ceterum censeo: Toyota is het meest onderschatte automerk. Beter dan veel merken met meer geschiedenis. Over smaak valt niet te twisten.

PS. Wanneer hebben wij de honderdste bijdrage in deze draad?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#53 Geplaatst: 2007-09-26 09:40:20

nou cristian, dat zie je in duitsland dan nog wel (ook steeds minder) maar in andere landen zijn de bedrijven toch echt niet meer zo chauvinistisch dat een landsmerk boven de knip gaat.

in zweden rijden zoveel franse en japanse auto's dat het me sterk lijkt dat daar geen vertegenwoordiger bijzit.

grote leasebedrijven bieden de klant een economisch plaatje voor, of die nu landsmerk of vreemd is doet er niet toe, het gaat om de afschrijving en het model.

laten we eerlijk zijn, de laatste jaren zet peugeot toch een paar leuke stoere auto's op de markt hé ? dat kan vw en de engelse merken onderhand niet meer zeggen, op de mini na dan.

google eens op de citroen cactus, beetje bizar, maar wel toekomst.

over smaak valt niet te twisten, daar heb je gelijk in, maar wel over kwaliteit.

freek heeft een beetje gelijk als hij het over afschrijving heeft, een auto is nou eenmaal de foutste investering die een mens kan doen.

maar een oude volvo (voorbeeldje freek) doet het nu nog goed, maar als die het begeeft, wat dan ? dan zal er toch ooit een andere moeten komen, en is die wel zo goed ?

ik kocht eenmaal een jonge auto, en die werd al spoedig platgelopen (lag een kippa achterin, was voor sommige reden tot verwoesting van mijn heilige achterbank) dus verder oude karretjes gekocht.

ik betaalde nooit meer dan vijfhonder euri,maar, ik moet er bij zeggen, ik doe of alles zelf aan de auto, of bij familie die dat gratis doet.

ben je echter geheel afhankelijk van anderen, tja, dan kan smaak leuk zijn, maar is die evenredig met de knip ? dat is maar de vraag.

een middenklasser auto die niet duits is, waar geen dure tierelantijnen aan zitten, en een gewone motor hebben zonder hdi-tjes en andere extra letters op de kofferbak, is dan de beste oplossing, waar uiteraard de kop van af is, zo noemt men de eerste grote afschrijving.

of je keuze dan goed is is puur geluk, immers kom je dan op het verhaal wie er voor jouw in de stoel zat.

een goedkope auto brengt tweedehands weinig op.

een hele dure auto brengt tweede hands weinig op.

een grote middenklasser heeft tweede hands nog een beetje waarde.

een kleine middenklasser is tweedehands nog duur.

een spaceklasse (espace/c8/lancia) zijn tweede hands erg schaars, dus brengen veel op.

wil je nieuw kopen, dan betaal je veel en heb je de grootste afschrijving.

mocht je de auto helemaal oprijden dan is dat niet gek, maar het systeem van iedere drie jaar een nieuwe is iedere keer de kop betalen.

dan kies ik toch voor een tweedehandsje.

cees.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#54 Geplaatst: 2007-09-26 09:42:53

Wij hebben een keer meegemaakt dat een medewerker van een brico van beleefd in vriendelijk en spraakzaam veranderde, toen bleek dat die rare buitenlanders net als gewone mensen in een oude vieze 405 station rijden.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#55 Geplaatst: 2007-09-26 09:45:13

Nederland geen auto's?!

15 merken in de huidige markt

en maarliefst 55 in het verleden.

Dat we liever in zo'n Aziatisch frotbakje rijden is meer een gebrek aan zelfrespect denk ik... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#56 Geplaatst: 2007-09-26 10:11:18

ehh, hans, op een paar hele dure merken na ken ik er niet een hoor.

daf is volgens mij de laatste die de deuren sloot.

deze huidige merken die ik ken zijn handgebouwde auto's van heel veel geld dus niet echt een bakkie voor jan met de pet.

ik ga ff googelen.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#57 Geplaatst: 2007-09-26 10:32:53

erg flauw hans, ff googelen en met commentaar komen.

als je dan googel doe het dan ook goed.

ik ga geen details geven maar als je niet alleen even naar de eerste pagina gaat maar ook de namen aanklikt dan zie je dat er bij zijn die niet meer open gaan (misschien is de autofabrikant gestopt ?) en verder zijn er nog een paar hobyisten bij die een auto maken waar ik als timmerman toch niet graag een aanhangwagen achter zou willen hangen, en de rest gaat ver boven m'n budget.

toevallig heeft een goede vriend van mij een donkervoort en weet je wat hans, die koop je niet onder de honderd met heel veel nullen er achter.

oh ja, ook nog een invalideauto fabrikant erbij, zit ik ook liever niet in.

overigens wel leuk om eens te kijken op die sites, sta je versteld van hoeveel mensen er toch nog iedeen hebben.

op onderstellen van de 2cvtjes worden compleet nieuwe auto's gebouwd.

over 2cv gesproken, wist U dat die nog steeds nieuw verkrijgbaar is, maar dan in onderdelen ?

een goede vriend van ons in sydney is de laatste hand aan het leggen aan zijn droom (zes jaar bezig)

iedere keer als hij hier komt verlaat hij het land weer met dozen vol auto-onderdelen (ik dacht dat tie voor ons kwam, 't zal toch niet waar zijn ?) en vorige week is zijn motor verscheept naar down under.

binnenkort rijd hij in een spiksplinternieuwe eend, haha.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#58 Geplaatst: 2007-09-26 10:48:16

@hans:

Omdat wij hier toch onder bavards zijn nog even een reactie.

Ik had beter kunnen schrijven:

NL produceert geen autos van betekenis, of geen autos voor Jan en alleman. Dat bedoelde Cees toch ook, howel de Donkervoorts en Spijkers eerlijke hoogstandjes zijn.

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#59 Geplaatst: 2007-09-26 17:05:52

Het is dermate gewoon om je auto na een aantal jaar een schop te geven

dat eigenlijk niemand weet dat het ook anders kan.

Ik heb 10 jaar in een 'ouwe volvo' gereden.

Maar mischien omdat ik zelf tot 2e monteur ben opgeleid, professioneel chauffeur ben,

een rothekel aan wegwerpspullen heb was dat:

Topmodel uit 1971 3ltr. 6 cylinder. 

Vrijwel concoursstaat, technisch op vele punten beter dan nieuw.

Een auto waar vele monden van open vielen.

Na 10 jaar dagelijks gebruik met winst verkocht. 

Met de komst van allerlei chips en andere electronika, airbags en plastics

wordt dat met de huidige auto's erg moeilijk.

Maar niet onmogelijk; er is ook in printplaatjes veel verschil in kwaliteit en

de chinesen leveren alles, ook goed spul.

Maar een oude auto hoeft niet te betekenen een afgetrapt, roestig vehikel. 

Maar dat weten alleen Cristian en ik... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#60 Geplaatst: 2007-09-26 17:41:19

freek, ik mag me misschien bij je rijtje voegen ?

ik heb nog en dodge dart cabrio van '62 puntgaaf in de schuur en een oldtimer van '27, ook amerikaans.

de een acht de ander 6cil.

hoe minder toeters en bellen, hoe beter de auto.

plaatwerk wat nog koetswerk genoemd kan worden.

beide rijden nog als nieuw, alleen slurpen ze een beetje.

de topsnelheid van de oldtimer is ongeveer 75 km per uur, de dodge gaat nog dik over de honderdveertig zonder dat ik bang wordt.

een simpele 5.9l 8 cilinder aangedreven door een 3versneling bak met drukknopjes en ene handel in het dashbord.

handel naar boven is achteruit, naar beneden met alle knopjes is vooruit.

je kunt het laatste knopje ook gelijk indrukken dan is het een volautomaat.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#61 Geplaatst: 2007-09-26 18:32:49

ok Cees,

het punt dat ik probeer te maken,

en wat volgens mij ook het verhaal achter de Dacia Logan is:

Proberen te ontsnappen aan de Product Lifetime Cycle

We worden natuurlijk gewoon door de heren managers in de heupzwaai genomen.

Ik denk dat het mogelijk is een auto te bouwen die niet stuk gaat.

En mocht het toch gebeuren heel eenvoudig te repareren.

En natuurlijk met een tijdloos en smaakvol design.

(Beetje het zwakke punt van de Dacia)

Wij op dit forum zijn natuurlijk meer dan bemiddeld, maar hele volkstammen

werken 2 maanden per jaar alleen om de auto te betalen.

Iemand belangstelling voor zo'n auto? 

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#62 Geplaatst: 2007-09-26 18:38:20

Freek, Cees, mag ik dan ook meedoen?

Heb nog een Peugeot 404 diesel pick-up uit 1971 waar half Afrika ook nog mee rijdt. Geen electronica, 2 minuten voorgloeien en de motor uitzetten door een hendel naar achter te drukken zodat de dieseltoevoer stopt. Ct weer ok tot augustus 2009 en rijdt nog iedere week. Met stuurversnelling en metalen dashbord. Verder ook spartaans.......

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#63 Geplaatst: 2007-09-26 19:38:18

Welkom bij de club allemaal.

Er is zijn een paar verschillen tussen NL en LDF waardoor de parameters verschillen.

Wegenbelasting: een stilstaande auto betaalt al snel over de 1000 euro belasting in NL.

De nieuwwaarde wordt, zakelijk, bij het inkomen opgeteld, ieder jaar opnieuw.

Deze dingen plus een gasprijs van 50 ct betekenen een flinke boost van het klassiek

rijden in NL. Vind er van wat je wil, ik ben jaloers op het Franse systeem... 

Zodoende zit je met een goede klassieker aan bijvoorbeeld de brandstofkosten van een Prius.

Vrijwel geen afschrijving, vrijwel geen bijtelling, geen belasting, ga zo maar door.

En er zijn klassiekers die net zo goed of beter en veiliger rijden dan nieuwe auto's.

Dat laaste punt, veiligheid, zit vooral in het gewicht.

Een moderne, lichte auto met airbags wordt door een botsing met een zwaardere auto 

tollend een willekeurige richting op gesmeten.

De zware auto blijft op zijn plek en houd zijn koers. 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#64 Geplaatst: 2007-09-26 20:37:31

kijk maar eens bij deze link:

http://auto.marktplaats.nl/mercedes-benz/111938757-mercedes-560-sel-aut-airco-leer-bj-87-300pk-w126-trekhaak.html?

Ik denk dat je met zoiets nog 20 jaar rijdt.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#65 Geplaatst: 2007-09-27 07:33:08

@Ivo:

Deze Mercedes kopen, nog vijf jaar laten staan, dan wegenbelastingsvrij en op LPG rijden!  ;-))

Christian v.K.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#66 Geplaatst: 2007-09-27 07:45:41

Freek,

zullen wij maar een club van francofiele liefhebbers van klassieke auto's oprichten, of tenminste een nieuwe draad hierover beginnen? Of een klassiekermeeting in LDF houden?

Over je opmerking betr. klassiekers die net zo goed of beter en veiliger rijden dan nieuwe auto's en de zware auto blijft op zijn plek en houd (houdt?) zijn koers valt nog het een en ander te twisten. Als je die gedachte doortrekt rijdt iedereen in een Hummer met stootkussens binnen.

Christian von Klösterlein

PS.

Porsche (niet de sportwagenfabriek, maar het ingenieursburo) heeft ooit het concept van een 'Langzeitauto' ontwikkeld. Was aan niemand te slijten. De meest belangrijke ideeën zijn alleen in een auto verwezenlijkt: de Audi-Porsche 924. Inderdaad onverwoestbaar!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#67 Geplaatst: 2007-09-27 07:46:58

Ik ben misschien de enige maar ik zie een dikke man die bejaardencentra afgaat om oudjes af te persen...een zurige lucht vermengt met sigaren.

Maar in principe kan het heel goed, vooral als je minder opties hebt, e-klasse, kale s-klasse. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#68 Geplaatst: 2007-09-27 07:57:35

laten we maar ophouden ja, het heeft niets meer met frankrijk of wat dan ook van of voor frankrijk te maken.

en in een bejaardendag met oldtimers en klassiekers heb ik helemaal geen zin, alhoewel er soms op die dorpsfeesten toch nog leuke klassiekers op de parkeerplaats staan.

ik ga naar bed, de gans wordt wakker en ik moet m'n nacht in halen.

voor de zon opkomt onder dek.

cees.