Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Permanente bewoning?

Auteur Bericht

avatar#4786
Pogo (Allier)
Berichten: 4
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-09-13 18:30:16

Ik heb een Fermette met CU positief, bij de overdracht zes jaar terug vernam ik echter dat ik er niet permanent mag verblijven. Voorlopig is dat nog geen probleem, maar zou ik dat kunnen veranderen ten behoeve van een toekomstige emigratie? Hoe is in Frankrijk het verschil geregeld tussen een huis voor permanente bewoning en een recreatie woning?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-09-13 19:19:19

Een huis is een huis. Of je er één dag per jaar in vertoeft of 365 moet geen verschil maken. Omtrent lokale belastingen zouden er wel verschillen kunnen zijn in bejegening en ook bij subsidies voor woningverbetering wordt een onderscheid gemaakt tussen résidences principales en résidences secondaires. Ik ken niet het bestaan van recreatieparken zoals in Nederland, waarin het permanent wonen nadrukkelijk is verboden.

Kortom, wat is er bij jullie aan de hand?

Wim