Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Te doen bij/na overdracht

Auteur Bericht

avatar#4642
truc
Berichten: 4
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-09-26 12:58:18

Beste Allemaal,

Wij zijn in de laatste stadia van het koopproces van een huis in LDF. Eind oktober vindt het tekenen van de acte authentique plaats. Nu neem ik aan dat je dan vervolgens een boel dingen moet gaan regelen. We gaan slechts voor een paar dagen naar Frankrijk en nu wil ik alvast zo veel mogelijk van te voren voorbereiden. Wat moet je (nadat je bij de notaris bent geweest) allemaal snel regelen. Ik kan me zo voorstellen:

- Langs bij de mairie (om je in te schrijven ofzo)

- Regelen dat de energie rekening op onze naam komt

- Regelen dat overige rekeningen van nutsvoorzieningen op onze naam komen.

- andere dingen?

Graag tips/aanvullingen voor wat allemaal ter plaatse te regelen als je eigenaar bent geworden van een frans huis. Dan weet ik wat ik moet voorbereiden en hoeveel dagen vrij we moeten nemen.

Ter info: de huisverzekering weten we al en ook dat de notaris de taxes 'regelt'/verrekend. Alvast hartelijk bedankt.

Groet

Mijke

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2007-09-26 14:12:49

Mijke,

Hangt ervan af. hebben de vorige bewoners alles laten afsluiten kwa levering? Zo niet, dan hebben ze alleen bij EDF en water de laatste meterstand laten noteren. Als je in het huis komt, kun je dus gewoon het licht aandoen, en de vorige bewoners krijgen daarover geen rekening meer. Je kunt tevoren per mail of telefonisch je naam doorgeven bij EDF en Water, zodat de compteur voortaan op jouw naam komt. Weet je de nummers van de electrameter en de watermeter? Anders kun je bij verblijf in LDF bij de diverse diensten langsgaan. De post van diverse zaken zoals taxe d habitation etc kun je laten doorsturen naar je NL adres, of ook hier langs de tresorerie en een naam aanmelden en evt toezendadres in NL. De Mairie kent in FR geen inschrijving, praatje maken en handje geven is wel handig. In NL uitschrijven, persoonlijk, 5 dagen voor def. vertrek. Bij de NL fiscus gaat dan alles automatisch, een bui van conserverende aanslag kun je afwenden, daarover later meer. In LDF kennis maken met buren, plaatselijke winkels etc. Succes 

Dit 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-09-27 07:22:35

Aanvulling op 'dit':

Een goede makelaar kan je bij het vinden van de genoemde adressen behulpzaam zijn (ermee eens, Elmer?). Onze makelaar had een hele lijst met de telefoonnummers van EDF, water etc.

Hij kwam ook met aannemers, loodgieters etc. aanzetten, maar dat is een ander verhaal.

Christian von Klösterlein

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#3 Geplaatst: 2007-10-10 23:10:26

Bij de overdracht van mijn huis was er wat gedoe over de zaken die volgens mij wel bij het huis hoorden en volgens de verkoper niet. Zo wou de (ex-) eigenaar een  badkamermeubel met ingebouwde wastafel meenemen. Dat soort nagelvaste goederen (elements indissociables) horen uiteraard bij het huis. De (verkopend!) makelaar heeft e.e.a. met de verkoper (in mijn voordeel) geregeld. 

Maar het is goed om bij twijfel e.e.a.. van tevoren te regelen. Denk b.v. aan een TV paraboolantenne; misschien mag men die van het dak halen voor de overdracht (en ook de bijbehorende decoder meenemen).

Daarnaast zal er een aantal roerende zaken zijn die je misschien wil overnemen en daar moet je het ook over eens worden.

Tenslotte goed regelen dat e.e.a. schoon wordt opgeleverd. Soms moet men een halve meter mest of troep uit de dépandences halen, niet zo'n leuke klus.

Verder nog een tip; men als koper aanbieden om de kosten van de makelaar van de verkoper (frais d'agence) zelf te betalen. Dan gaan die kosten geen aandeel uitmaken van de totale koopprijs. Dat spaart overdrachtsbelasting,  best een leuke som (gezien de hoge makelaarskosten voor huizen op het franse platteland).

Die verplichting tot  betaling van de frais d'agence door de acquéreur kan in de Acte Authentique als zodanig worden opgenomen.