Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

caravan invoeren?

Auteur Bericht

avatar#4812
Marie1
Berichten: 3
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-09-30 16:50:09

Hallo, ik heb weleens neg. ervaringen gelezen van mensen die een caravan op Frans kenteken willen laten zetten. Maar zijn er ook mensen met positieve ervaring op dit gebied? Wij kunnen nl. een mooie caravan over nemen van Fam. Het is een Wilk caravan. Wie kan ons er iets meer over vertellen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-10-01 19:11:54

In principe gelden voor de invoer van een Nederlandse caravan dezelfde procedures als voor een personenauto. Maar de Franse eisen aan de inrichting van een caravan zijn anders, hetgeen betekent dat er enkele technische aanpassingen aan de caravan nodig zullen zijn. Dat maakt de procedure er wat langduriger, kostbaarder en ingewikkelder op. Toch wel een heel gezeur, want om naar het bedrijf te gaan dat de aanpassingen verricht, moet er een voorlopig kenteken zijn en moet de caravan bovendien zijn verzekerd. Wie de RDW om advies vraagt over de uitvoer met een Franse auto van een Nederlandse caravan, zal ongeveer het volgende antwoord ontvangen: ‘U mag met een buitenlands gekentekend voertuig een Nederlands gekentekende aanhanger rijden in Nederland. Hoe dit in het buitenland is geregeld, is hier niet bekend en dient u bij de desbetreffende buitenlandse autoriteiten na te vragen.’ Dus dat schiet niet op voor het Franse deel van de procedure.

Ik zou even langs de prefectuur lopen en dan om nadere informatie vragen.

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2007-10-01 22:10:20

Ik heb uit discussies elders begrepen dat het niet nodig is om een  aanhanger of caravan te importeren naar Fr. Die mogen met een Nl plaat achter een Franse auto. Hoe het dan verzekeringstechnisch zit weet ik niet.