Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vertraging in aankoop huis Correze

Auteur Bericht

avatar#4850
Myriam
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-10-02 13:33:06

De aankoop van ons huis in de Correze wordt vertraagd doordat de huurster (+ zoon) nog geen andere woonruimte hebben gevonden en dus nog in het pand wonen. We hebben wel in het voorlopig koopcontract als ontbindende voorwaarde laten opnemen dat het huis leeg wordt opgeleverd. De compromis de vente is door de verkoper en door ons als kopers ondertekend en we hebben de 10% aanbetaling gedaan aan de Franse notaire.

Wie kan ons adviseren hoe we de huurster er uit kunnen krijgen en wat onze rechten zijn. Klopt het dat er een opzegtermijn geldt van 6 maanden om de huur op te zeggen of kan dit nog langer duren?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2007-10-02 14:46:55

U kunt helemaal niks doen om de huurder eruit te krijgen. U bent immers geen contractpartij in die huurovereenkomst. Even aangenomen dat de formulering in het compromis de vente juist is opgesteld dient de verkoper het huis leeg op te leveren. Het is dus zijn probleem. In het CdV staat een uiterste datum genoemd van ondertekening van de acte authentique. Uitsluitend met goedkeuring van zowel koper als verkoper kan die datum worden veranderd (even afgezien van het wettelijke recht van de notaris daar nog 15 dagen bij te tellen). Dus als het huis tegen die tijd nog niet leeg is en u houdt vast aan de afgesproken datum, kunt u hooguit 15 dagen nadien, aan de notaris vragen om een proces verbaal op te maken waarin wordt vastgesteld dat de verkoper niet aan zijn verplichting heeft voldaan. Daar is een procedure voor die normaal niet meer dan 14 dagen hoeft te duren. U krijgt dan (uiterlijk 21 dagen na vaststelling van het proces verbaal) uw aanbetaling terug.

Dit betekent dus dat u zonder al te veel problemen kunt afzien van de koop, indien de huurders niet vrijwillig vertrekken. Indien u echter desondanks het huis wil kopen kan het lang, heeeeel erg lang duren voordat het huis leeg wordt opgeleverd.

Wim

avatar#4850
Myriam
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2007-10-15 19:14:54

Bedankt Wim voor je reactie en advies. We hebben vandaag bericht gekregen dat the huurster andere woonruimte heeft gevonden. Hopelijk kunnen we ons met de Kerst toch nog warmen bij de cantou...