Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Belastingen ,ziektekosten etc

Auteur Bericht

avatar#3922
jns
Berichten: 4
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2007-10-02 17:11:29

Goedemiddag allemaal,

Indien je naar Frankrijk verhuist ,zonder een huis of postbus adres in Nederland te hebben ,wat veranderd er dan mbt verzekeringen ,belastingen etc. Ik weet er staat veel op de site maar is erg verwarrend. Krijg je bv pensioen uit Nederland ,moet je ook nog steeds allerlei belastingen betalen,ook de basisverzekering? Kun je kiezen ,belasting betalen in Frankrijk of Nederland? 

Wie wil het samengevat een keer hier opschrijven? 

Hartelijk dank voor de genomen moeite. 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2007-10-02 18:29:57

Zo simpel is dat niet samen te vatten, dus helaas moet je alles op de site maar eens goed bekijken. In ieder geval is het zo, dat je niet kan kiezen. Je betaalt ofwel belasting in NL ofwel belasing in F. In het door jou geschetste geval betaal je belasting in Frankrijk.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2007-10-02 22:47:42

Ik sluit me aan bij hetgeen Doperwt (petit pois) heeft gemeld. Op de site is vrijwel alles te vinden. En ook met gebruikmaking van de zoekfunctie van dit forum kom je erg veel informatie tegen.

Inderdaad ben je, normaal gesproken, belastingplichtig als je in Frankrijk woont (geldt niet voor ABP-pensioenen). Je blijft nog wel met Nederland in contact doordat je bijdragen moet betalen voor de Zorgverzekering. Zie pag. Geld>(Sociale) verzekeringen in het menu van deze site.

Dat is het eigenlijk.

Wim