Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

registratie vrij beroep

Auteur Bericht

avatar#4856
BabetteB
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-10-03 16:51:09

Bonjour,

ik woon sinds juli in Bretagne(29) en ik wil graag mijn praktijk voortzetten in de reflexzonetherapie. Ik ben HBO gediplomeerd en het is een vrij beroep,kan iemand mij vertellen waar ik mijzelf moet registreren,is dat alleen voor de belasting of zijn er ook nog andere instanties waar ik mij moet opgeven. Mijn beroep wordt nog niet vergoed door de verzekeraars in Frankrijk.

Ik hoop dat iemand mij wijzer kan maken.

Ik ben aangesloten bij de VNRT in Nederland.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie,

vriendelijke groeten Babette Bellaart

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2007-10-05 01:32:30

Babette,

Ik heb geen idee.  Men is nogal bureaucratisch hier. Hoe heet je beroep in het Frans?  je zou kunnen informeren bij de DSDS. Dat is de departementale inspectie van volksgezondheid zeg maar. Alle hulpverlenend, medisch-, en paramedische beroepen worden geregistreerd en je krijgt een ADELI nummer wat nodig is voor je beroepsuitoefening. Maar dat geldt vooral voor de erkende beroepen die ook vergoed worden.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-10-05 16:34:36

Bij mijn weten geen erkende (para)medische discipline in Frankrijk. Ik heb er nooit over gehoord dat deze in Frankrijk bestond.

Dat betekent enerzijds dat er geen enkele vergoeding van plaatsvindt van Sécu of Mutuelle maar anderzijds dat er geen vestigingsbeperkingen zijn want het is ook geen beschermde discipline.

Normaal gesproken zou de VNRT hier iets over kunnen zeggen of wellicht contacten hebben in Frankrijk.

Steven