Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verhaaltje over het mooie Frankrijk....(Frankrijk is failliet!)

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2007-10-05 15:53:58

vrijdag 05 oktober 2007 Frankrijk is failliet! Door FRANK RENOUT[Weblog Parijs] Franse fraude bestaat er in alle soorten en maten. Maar als je dan toch fraudeert, doe het dan in ieder geval ten koste van de staat, is de communis opinio in Frankrijk. Neem het ziekenfonds. De Franse hoofdstad Parijs. Misbruik, valse ziekmeldingen, het komt allemaal voor. De kosten: 500 miljoen euro per jaar.
Of neem de werkloosheidsuitkeringen. Zwart werken én je hand op houden: geen probleem. De fraude ermee kostte vorig jaar 41 miljoen euro.
Belastingen en sociale premies? In de horeca in Parijs bleek in 2005 61 procent van de hotels en restaurants personeel zwart uit te betalen.
Het is allemaal geen verrassing. Ga in Frankrijk naar de Bar Tabac en gespreksonderwerp nummer één is ritselen & regelen. De belasting tillen is een volkssport geworden.
Alleen beginnen de beperkingen ervan nu toch wel gruwelijk zichtbaar te worden. Het Franse begrotingstekort bedraagt dit jaar 47,44 miljard euro, maakte de regering kort geleden bekend. Vorig jaar was dat nog 38,17 miljard.
En het verband tussen het één – de fraude – en het ander – het tekort – wordt steeds duidelijker. ‘Het Frankrijk dat sjoemelt … en zorgt voor barsten in het systeem’, schreef het populaire dagblad France Soir pas geleden op de voorpagina.
En om duidelijk te maken dat het niet om een sinecure gaat, deed ook premier François Fillon onlangs een duit in het zakje. ,,Ik sta aan het hoofd van een land dat financieel gezien failliet is, ik sta aan het hoofd van een land dat al 15 jaar structureel een tekort heeft, ik sta aan het hoofd van een land waar al 25 jaar niet meer begroting is opgesteld die in evenwicht is’’, zei hij tijdens een toespraak.
Dus kwam hij met een nieuwe begroting die de tering naar de nering moet zetten. Nou ja, op z’n Frans dan: in 2008 zal het tekort nog steeds 41,7 miljard zijn .

Sinds een aantal jaren heeft de Franse overheid wel een nieuwe melkkoe: haar eigen onroerend goed. Verkoop van overheidspanden moet volgend jaar 600 miljoen opleveren.
Als dat maar niet op z’n Frans gaat. In 2003 besloot de regering namelijk al eens het hoofdkantoor van de staatsdrukkerij te verkopen. Kassa! Zo’n 85 miljoen stroomde binnen. Alleen besloot de overheid het pand dit jaar weer terug te kopen…. voor 376 miljoen.
Fraude, begroting, bezuinigingen: aan één Fransman gaat het allemaal volledig voorbij: Thierry F., beroepswerkloze.
Vorig jaar schreef hij een bestseller over zijn missie om nimmer betaald werk te doen en op staatskosten te leven. Zijn belevenissen zijn ontluisterend voor wie een inkijkje wil krijgen in het Franse staatsapparaat. In zijn 25-jarige en succesvolle loopbaan als werkloze meldde Thierry F. zich netjes elke twee of drie maanden bij het arbeidsbureau. In al die jaren zat er bij elk bezoek iemand anders tegenover hem. ,,Elke keer kon ik weer mijn stapel papieren tevoorschijn halen om te laten zien dat ik wel werk zocht, maar dat het niet lukte.’’
De Franse regering heeft inmiddels besloten de werkzoekenden efficiënter naar de arbeidsmarkt te leiden. Maar Thierry F. heeft besloten bij zijn volgende sollicitatie gewoon weer gekke kleren aan te trekken of te zeggen dat hij geen auto heeft. Afwijzing gegarandeerd, het werklozenbestaan gecontinueerd! ,,Waarom zou ik alles opgeven wat ik nu heb?’’  

 

 Bron AD 5-10-2007Frank Renout.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-10-05 16:12:26

En is dat nieuws?

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#2 Geplaatst: 2007-10-05 17:01:24

Don't shoot the messenger!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-10-05 17:20:05

michael, ik wordt een poosje geleden in nederland gevraagd om een bedrijf te runnen wat even stuurloos is door ziekte.

ik zie op de loonlijst verdacht veel minder personen dan dat er op de werkvloer rondlopen en doe mijn navraag op kantoor, en ja hoor, ik streep de namen aan en flikker ze er nog diezelfde middag uit met de boodschap, ik ga kijken zie ik vast aan kan nemen en dan is het ja of weg.

één geval zal ik nooit vergeten, een man van ongeveer vijftig jaar, al sinds zijn schooltijd invalide, dus aow, heeft een huis aan dé plassen, een restaurant in de dichtsbijzijnde grote stad, heeft een schip die jij en ik niet kunnen betalen waarmee hij charterd, en staat ingeschreven in een hutje ergens in een slechte wijk op de tiende etage.

vraag mij hoe het kan.

dit soort dingen gebeurt overal, en al is frankrijk dan nagenoçeg failliet, het leven gaat door en de schulden gaan misschien linksom, misschien rechtsom, maar schulden blijven bestaan.

de overheidsschulden in nl zijn ne minste in europa, de particuliere schulden zijn bijna de hoogste ter wereld.

waar woon je liever, in ene land dat van particuliere armoe aan elkaar hangt of van overheidsarmoe ?

ik denk dat het uiteindelijk lood om oud ijzer is.

als je zelf zorgt dat je lekker bij de boterham kunt komen, dan is er niets aan het handje.

als ik echter lees dat 66%van de jeugd schulden heeft, dan vraag ik me af wat er gebeurt als ook het land nog eens in en slob raakt, dan hebben ze dus dubbel de klap te verduren.

en maar lenen, ik ken mensen die en huis kochten en alleen de rente afbetalen, met andere woorden, je zit je leven lang met een schuld aan je broek en het huis wordt misschien wel nooit van jezelf.

dan ben je lekker genaaid, geloof me.

cees.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#4 Geplaatst: 2007-10-07 15:09:25

Cees, eventjes een reactie op je laatste opmerking.

Je hebt gelijk als die mensen vervolgens vertelden dat ze een huis bezitten.

Dan waren ze naief en zijn ze lekker genaaid.

Echter zijn er situaties waarin het wel degelijk interessant kan zijn om een huis te "kopen" en vervolgens alleen de rente af te betalen.

Het doel is dan echter niet om het huis ooit te bezitten, maar om er goedkoper te wonen voor een bepaalde tijd dan dat je zou doen door het te huren.

Je kunt nl. je rente over een lange tijd vastleggen en weet dan iig tot het verlopen van die periode wat je maandelijkse "huur" is en die kan substantieel lager zijn dan direct huren. Zeker als je weet dat de huur elk jaar weer omhoog mag.

Er is echter wel een risico, en dat is dat het huis uiteindelijk in waarde gaat dalen.

Maar goed, dient uiteraard per geval bekeken te worden...

Arthur

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-10-07 17:22:11

athur, je moet een beetje door het verhaal heen kijken.

tuurlijk kan het soms interresant zijn, en tuurlijkis er voor sommige bedrijven een goede reden om alsmaar in de schulden te staan, je betaald immers belasting, en aan het eind van een boekjaar wordt er driftig gekocht door de bedrijven om vooral gene winst te hebben, tuurlijk zijn er gevallen......

maar die mensen waar ik het over heb, alles geleend, tot de tv en koelkast toe.

dit zijn het type mensen alles hebben maar geen geld, dus bank en die bekende postorderwinkel in de betuwe.

in zo'n geval ben je genaaid.

"as je een duppie uut wil geve, mot je en duppie hebbe jong"

wie zij het ook alweer hier op de site "het zal me m'n kont roesten"

cees.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#6 Geplaatst: 2007-10-08 08:35:36

Cees, ik vond alleen die ene stelling een beetje te stellig :o)

Alles op de pof kopen is nogal amerikaans en de rekening komt uiteindelijk toch een keertje.

Echter wie hem dan gaat betalen...

Hopelijk niet diegenen die hun duppie bewaard hebben als appeltje na de dorst.

En om nog eens te refereren naar Amerika, hoop ik niet dat de europese duppies uiteindelijk de amerikaanse schuld moeten afdekken. Helaas ben ik daar niet zo zeker van.

Maar nu dwaal ik af.

groeten,

Arthur 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#7 Geplaatst: 2007-10-08 14:48:40

Vanmorgen gehoord bij CNN: Merril Lynch, een Amerikaanse zakenbank annex effectenmakelaar, scfhrijft 5,5 miljard (billion, geen hoorfout dus) dollar af op 'subprime leningen'.

Wat ze afschrijven is, lijkt mij, de beoogde renteopbrengsten en -eventueel- het verschil tussen de toenmalige taxatiewaarde en de huidige executiewaarde. Het is natuurlijk lang niet zo dat van elke lener het pand wegens wanbetaling publiek wordt geveild. Velen vinden toch wegen om er te blijven wonen.

Het is interessant om je af te vragen wat bij zo'n afschrijving het totaal van hun hypotheekleningen moet zijn. En ML is maar een relatief kleine speler. Hoe kunnen de VS, economisch gezien, uberhaupt nog bestaan als er alleen al aan dubieuze hypotheken kennelijk ettelijke honderden miljarden uitstaan die nauwelijks of grotendeels niet kunnen worden afgelost? En wat er dus met de huizenmarkt gaat gebeuren de komende tijd? Volgens Greenspan op CNN is het einde van de ellende in zicht. Volgens mij begint het nog maar net. Anyway, wie een leuk villaatje in de US of A zoekt, kan het pandje nu -of in ieder geval binnenkort- vermoedelijk voor een kwartje en twee pakjes Marlboro verwerven.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2007-10-08 18:58:24

Ik ben nu in Nederland, het land dat ik eenmaal 's jaars bezoek. Dat is de reden waarom ik het forum enkele dagen niet heb bezocht. De bijdrage Verhaaltje over het mooie Frankrijk zou ik anders denkelijk hebben weggehaald, omdat het niets toevoegt aan hetgeen al uitgebreid op deze site is behandeld. Maar het heeft wel weer geleid tot een nieuwe discussie over het mooie Frankrijk. Nederland is ook best mooi, zo blijkt nu weer eens. Mooi en strak asfalt, overal weer nieuwe gebouwen verrezen en dikke boeken bij De Slegte voor € 4,55.

Wim