Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Rugby

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2007-10-06 23:13:39

Ook die geweldige wedstrijd gezien tussen de All Blacks en le XV? Sinds wij "sur le territoire Francais" wonen is de interesse voor rugby al maar groter geworden. In NL keek ik er niet naar om. Voetbal vond ik alleen leuk als NL Europa- of wereldcup voetbal speelde. Deze wedstrijd in Cardiff was echt geweldig. Het komt op mij sportiever over dan voetbal. Geen discussies met de scheidsrechter. Het is me niet altijd duidelijk wat er zich nu afspeelt bij de "mélée' (scrum) maar imposant vind ik het wel. Ik kijk nu al uit naar a.s. zaterdag; France-Angleterre.........

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-10-07 13:47:22

ingrid, ik heb niet zitten kijken maar wel in de straat de commentaren gehoord, we zaten lekker op een terrasje te eten, en toen het op een gegeven moment werd het duidelijk heel stil bij de andere tafeltjes, en toen........ net voor het einde, een daverend aplaus dat over la rochelle heen scheent te dreunen, in het toch vrij chique restaurant komen meneren en dames van de tweede etage naar beneden om te horen of het nu echt dat langverwachte kabaal was op straat, of zo maar ....? 'c'est vrai !' riep een zeventiger in smoking, en al toeterend komen de eerste auto's door de straten die eigenlijk voor auto's verboden zijn.

ik ben principieel tegenstander van voetbal, alleen maar omdat voetbal een agressie oproept bij mensen die door de wet beschermd worden, de overheid ons lustig laat betalen voor de schade, en de voetbalclubs de ene schijnheilige zet na de andere doen om de fraude die ze plegen maar vooral te maskeren.

voetbal kan mooi zijn, maar voor mij niet meer.

rugby is en sport, geen discussies, geen belachelijk gullit die staakt omdat hij meer wil verdienen, geen steekpartijen in een doelloze kroeg.

d'r ligt toevallig een new zeelands schip in de haven, een prachtig in nl gebouwd superjacht, en ik was bang........ overbodig natuurlijk.

een jongen van de bemanning bij ons aan het tafeltje werd joviaal op de schouders genomen 'perdu black' werd er gezongen.

dat geeft de burger moed, we gaan ervoor bij de volgend wedstrijd.

cees.

we gaan opweg

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-10-10 16:51:53

je kunt zien dat rugby bij de nederlanders lang niet zo speelt als bij de fransen.

er wordt helemaal niet gereageerd hier ingrid. 

hier worden allerlei prive-feesten georganiseerd om zaterdag tijdens eten naar de wedstrijd angleterre te kijken.

de blacks hebben we gehad, dus de engelsen moet ook gaan, en dan op naar de finale.

we zullen frankrijk naar een zegen brengen, de jongens zijn gemotiveerd.

(een overwinning is ook weer goed voor de economie freek)

ik was vanmorgen bij een klant die een gedeelte van zijn fabriekshal leeg heeft gehaald en daar een enorm scherm heeft opgehangen van wel vijf meter, en publicaties her en der geven aan dat je kunt picknicken in de hal, maar er is ook catering aanwezig.

de entre is twee euro, voor de moeite.

zal me benieuwen.

wisten jullie trouwens dat de spelers van frankrijk ieder jaar op een kalender zijn te bezichtigen, en dat deze calender zo populair is dat ze reeds in november al uitverkocht zijn.

kijk even op http://www.stade.fr/dieuxdustade/

de opbrengst gaat in zijn geheel naar goede doelen, onderandere naar opvang voor weeskinderen.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2007-10-10 22:32:11

Ingrid, rugby is aan de Nederlanders niet besteed. Eerlijk gezegd vind ik het ook een rare sport met al die gespierde mannen die over elkaar heen duikelen om een misvormde bal uitendelijk tussen een paar palen te kunnen schoppen.

Voetbal is net zo maf overigens, allen cricket is nog erger.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-10-15 20:20:08

ingrid, wat jammer nou toch.

heb je de wedstrijd gezien zaterdag ?

hier in de stad waeren de restaurants afgeladen vol, men zei al, als je wilt eten en de wedstrijd zien dan moet je op tijd boeken.

wat een feest zeg, alle tafels bezet en nog bijgezet, de terrasen afgeladen vol, en vrolijk wordt er gegeten en gekeken.

bij ons zat ene engels koppel die regelmatig "come on johny" riepen, wat ene hilariteit toen de fransen ook come on johny gingen roepen als ze door wilde breken.

de man werd op de schouders door het restaurant gedragen na afloop van de wedstrijd, trots als ene echte speler was die.

wat jammer, frankrijk heeft het gehad, we zijn weer terug in de noramel sleur van stakingen en arbeid.

volgende keer beter.

ik ga volgende week weer een poosje jouw kant op, reunion wacht weer.

laat de rhum maar klaarzetten, de eerst volgende twee maanden gaan we er weer van genieten op dit mooie eiland.

cees.  

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#5 Geplaatst: 2007-10-15 21:55:41

Laten we wel wezen: rugby is alles wat voetbal had moeten worden. Een sport waar nog respect voor de scheidsrechter bestaat. Een sport waar een 4e official achter een videoscherm zit en zonodig in een paar seconden de waarheid boven tafel haalt. Een sport waar het niet telt wie er gescoord heeft, alleen welk team. Een sport waar mannen niet jengelend over het gras rollen vragend om een kaart voor de ander. Een sport waar je je nuttig kan maken of je nou 130 kg weegt of 75 (en de 100 meter in 10 seconden loopt).

Je kan op vele diverse sites de regels uitgelegd krijgen in Frans of Engels, evt met videobeelden erbij. Rugby is veel taktischer dan voetbal, er zijn veel meer keuzemogelijkheden en wat voor de leek een onnozele actie lijkt (de bal uit trappen) is meestal taktisch juist de beste zet.

Ach en dan dat heerlijke accent van het zuidwesten dat iedereen inmiddels overgenomen heeft... Si t'as deux main gôches... ta place est dans la mêlée!!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2007-10-15 23:46:48

Helaas, ik moest aan mijn verplichtingen voldoen. Afgelopen zaterdag had ik een

24-uursdienst en kon mij bezighouden met snotneuzen en spugers (huisartsenposten kennen ze hier niet). Ik ging er helemaal vanuit dat het uitgezonden zou worden door RFO Guadeloupe of RFO Tempo maar helaas............. Het ziekenhuis heeft geen Canal+ dus geen rugby kunnen zien. Ook een aantal opgenomen kinderen waren enorm teleurgesteld.

Maar goed Cees, wij gaan helaas de Antillen verlaten en ons zetelen in Mont-de-Marsan, Landes. Avec regret. Het is heerlijk wonen maar de arbeidsomstandigheden soms belabberd waardoor ik meer in het ziekenhuis woon dan thuis. Misschien moet het toch maar La Reunion worden..... Men zegt hier altijd dat de zaken daar beter geregeld zijn als op de Antillen, een andere mentaliteit. Een goede service-publique etc. Nou goed, eerst maar eens naar Reunion op vakantie.

Doperwt, wij komen te wonen in het Mekka van de rugby. Ik zal zeker eens een wedstrijd bezoeken. De spelregels heb ik me al eigen gemaakt. Soms denk ik wel eens, ik ga het ook maar recreatief spelen maar zouden ze senior-damesteams hebben? Nederlands postuur dus dat past wel.

Dat stierenvechten staat me niet zo aan. Wel heb je Course Landaise, acrobatische toeren met koeien. Enfin, jammer voor FR (ik weet nog steeds niet wat de uitdrukking LDF betekent dus gebruik ik hem maar niet, misschien La Republique de France? Maar dat is meestal RF). Toch echt heel goed dat ze Nieuw-Zeeland verslagen hebben.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-10-16 09:22:36

doperwt, je hebt helemaal gelijk.

d'r zat een nederlandse vrouw bij ons en telkens als die (ben eve z'n naam kwijt, franse speler, lang haar en baard) dan wenkte ze haar hoofd met een gilletje af van het scherm.

nee, voetbal, gel in het haar en spelen maar.

geef mij maar rugby, een sport van nature.

LDF, ingrid, is volgens mij een afkorting van La Douce France.

een afkorting die gebruikt wordt door al of niet gepesioneerde nederlanders die denken hier in de hemel te wonen (leven als en god in frankrijk)

vind het een beetje overdreven, noem het beest gewoon bij naam, France, er is niets douce aan, het land is geheel naar de klo.. door mensen die zo douce zijn.

hopelijk gaan ze daar aan werken in de eerstekomende jaren.

begint al lekker trouwens, ik krijg visite uit een ver land, landen in Parijs, treinen gaan staken.

as ik nie uitkijk kan ik ook nog even achthonder kilometer rijden voor die lamzakken.

la douce franse, pffff

ehhh, fois grass, komt ook uit jouw toekomstige regio niet ? hmmmm

cees.