Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Factuur Taxes Fonciere niet aangekomen in Nederland

Auteur Bericht

avatar#4871
marjanna
Berichten: 3
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-10-11 18:29:01

Hallo, heeft er iemand ervaring met een eventuele te late betaling aan de belastingdienst? Doordat er geen factuur is aangekomen van de Taxes Fonciere, gebel via een lieve vriendin in La France voor een 2de keer opsturen, (na ruim een week ook nog niet aangekomen), is er vandaag door haar op de lokale kantoor een storting gedaan. waarschijnlijk is de datum limiet 15 okt. Klopt het nu dat je op zo'n lokaal kantoor 14 dgn voor datum limiet gestort moet hebben of heb ik nu iets verkeerd begrepen. Krijg je een boete en zo ja kun je dit soort overmacht aanvechten? alvast bedankt Marjanne

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#1 Geplaatst: 2007-10-11 18:50:45

Dag Marianne,

toen wij nog niet permanent in LDF verbleven hebben we ook zoiets aan de hand gehad. Na verloop van tijd ontvingen we wel de herinnering verhoogd met een boete van 10 %.

Toen we weer in LDF waren hebben we een bezoekje gebracht aan het belastingkantoor.

Ogenblikkelijk werd de boete kwijtgescholden en hebben wij met een cheque de belasting betaald.

Wel vriendelijk blijven hè ! :-)

Dag Boude

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#2 Geplaatst: 2007-10-11 20:22:15

Rampzalig!

Wij webben echt alles uit de kast moeten trekken om uberhaupt uiteindelijk die rekening naar NL te laten versturen.

Toen ze dat eindelijk voor elkaar hadden kwamen de rekeningen steeds te laat en

kon de betaling alleen maar in Frankrijk plaatsvinden

Schiet lekker op dus..

Nu, na jaren gesteggel is het uiteindelijk geregeld.

Mijn vrouw spreekt vloeiend Frans maar de taal van debielen is ze nog niet machtig, hoewel na al dit gezeik toch al een stuk meer.

 

Maargoed we hebben uiteindelijk wat bezwaren gemaakt en daardoor zijn 2 van die boetes kwijtgescholden.

En ja, hoezeer je ook de neiging hebt een aantal mensen in dat kantoor de strot dicht te knijpen... blijf vriendelijk en meegaand en begripvol! Anders ben je helemaal verloren. 

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#3 Geplaatst: 2007-10-12 08:04:11

Hallo, 

Ik laat mijn post uit Frankrijk doorsturen naar Nederland. Factuur Taxes Fonciere komt dus (enigzins vertraagd) hier aan. En dan stuur in de tip terug. Ik heb uiteraard wel een franse bankrekening waarvan het bedrag geind kan worden.

gr.

Danny

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#4 Geplaatst: 2007-10-12 13:27:08

Hallo Marjanne,

Mijn ervaring was ook de moeite waard. Door een verhuizing en onachtzaamheid onzerzijds hebben we in 2002 compleet vergeten te betalen. In 2004 kreeg ik opeens een bijzonder bankafschrift van de CA. Er was een fors bedrag afgeschreven en er werd een boete van 85 euro in rekening gebracht.

Wat bleek bij een bezoek aan de bank. De Franse overheid had zonder enige aanmaning of ingebrekestelling het verschuldigde bedrag geincasseerd van onze rekening bij de lokale CA. Op hun beurt brachten zij weer 85 euro aan kosten in rekening. Het kostte enige tijd voordat duidelijk was dat de fout bij de Franse overheid lag. Wij hadden keurig ons nieuwe Nederlandse adres doorgegeven, maar het bleek dat dat nieuwe adres in slechts 1 van de 3 computersystemen was ingevoerd. 

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een openstaande schuld aan de Franse overheid. Indien je een Franse rekening hebt wordt het verschuldigde bedrag op den duur vanzelf ingevorderd.

Sindsdien overigens nooit problemen gehad, zij het dat we de tax per kas moeten voldoen.

Jeroen B, 62

avatar#4871
marjanna
Berichten: 3
Reacties: 4

#5 Geplaatst: 2007-10-12 16:12:52

Allemaal bedankt voor jullie reactie. 5 jaar geleden hadden wij het zo geregeld dat alle post (overheid, bankafschriften, EDF, STGS,verzekering en ander gespuis) naar Nederland wordt gestuurd. Tot nu toe was dat altijd goed gegaan. De betalingen worden met een check, TIP of automatisch afgeschreven. De overheid wordt met een TIP betaald. Wel gek dat nu zelfs de 2de post (copie factuur) na 14 dgn nog niet is aangekomen. Maar goed het is betaald nu.

Is er ook een mogelijkheid om automatisch maandelijks de taxes fonciere en taxe d'habitation te laten afschrijven? Zo ja hoe regel je dat? Nogmaals bedankt voor jullie medeleven! Marjanne

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#6 Geplaatst: 2007-10-12 21:42:24

Achterop het aanslagformulier staat uitgelegd hoe het in termijnen kan, ik geloof dat je dat aan kan kruisen en dan moet je dat strookje naast het handtekeningformuliertje meesturen.  Je kunt ook per internet de betaling regelen, maar dan moet je toch nog een briefje met handtekening ( te downloaden) naar de bank sturen. Je kunt dus net zo goed een cheque op de post doen.Bij ons kwam de foncières automatisch naar nl, de habitation komt in Fr. Als dat is als we er niet zijn stuurt de buurvrouw het door.We waren een keer te laat met de foncières, kwam toen we in Fr waren. Een telefoontje gepleegd, bleek helemaal niet erg te zijn, ze begreep dat het dan lastig was op tijd te betalen..

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2007-10-13 05:30:07

Antonia heeft gelijk. Wij betalen al jaren onze Taxe d'Habitation, Inkomstenbelasting en Taxes Foncières gespreid, we hebben "mensualisation" aangevraagd via www.impots.gouv.fr. . Even een gedoe om een "certficaat" te halen maar dan loopt het allemaal op rolletjes en kun je op elk moment in je "espace personnel" kijken hoe je erbij staat met de belastingen.

Je moet natuurlijk wel een Franse bankrekening hebben.

Steven

avatar#4591
Liesenlotje
Berichten: 2
Reacties: 5

#8 Geplaatst: 2007-10-13 22:54:04

Twee jaar geleden kwam bij mij de factuur Taxes Foncières ook niet aan in Nederland. (Ik had toen nog geen prélèvement geregeld.) Heb toen een mailtje gestuurd. En meteen een mailtje terug met het te betalen bedrag.

avatar#4591
Liesenlotje
Berichten: 2
Reacties: 5

#9 Geplaatst: 2007-10-13 23:01:24

Oh ja, als je maar zorgt dat je vóór de vervaldatum in gesprek bent (en emailen is dan toch het handigste), dan zijn ze soepel (is mijn ervating.

Beste is toch om snel automatische betalingen te regelen. Kan vaak ook via hun websites.

In nood kun je ook nog betalen met internetbankieren.