Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Invoeren auto

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2007-10-15 14:14:14

Al bijna een jaar zijn we aan het proberen om onze 2 auto's (Hyundai Galloper) in te voeren in Frankrijk. Het zijn een beetje gekke auto's, niet conform, maar wél goedgekeurd voor de Nederlandse weg en hebben dus ook gewoon Nederlands kenteken. Inmiddels laten keuren door de DRIRE die met allemaal gekke en in mijn ogen absurde eisen kwam (bijv. het identificatieplaatje heeft wel alle gegevens maar is niet volgens europese norm; alsof ik zomaar ergens een ander plaatje kan krijgen!?).
Er werd gevraagd om homologatiedocumenten van de RDW, maar die beweren weer dat deze niet geaccepteerd worden door Frankrijk. Kortom, het is een oerwoud.

Volgens Europese wetgeving zouden deze auto's geaccepteerd moeten worden, omdat ze in Nederland geaccepteerd zijn (veel Nederlanders met 'gekke' autos passen dit toe door de auto's in Duitsland te laten keuren, de RDW is dan verplicht dit over te nemen). Frankrijk doet hier blijkbaar niet aan mee en negeert dit.
Ik heb eigenlijk 2 vragen:

- is het mogelijk dit via juridische weg te doen en de DRIRE te verplichten zich aan de Europese wet te houden en onze autos goed te keuren?

- is er eventueel iemand die ervaring hiermee heeft en ons, uiteraard tegen betaling, zou willen helpen?

vriendelijke groet,

Gijsbert 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-10-15 18:36:14

Ik heb dit gedoe ook gehad met mijn Kia. De Nederlandse homologatie-documenten van de RDW werden geweigerd.

Wat nodig is, is een "certificat de conformité" uitgegeven door de Franse importeur van Hyundai. Ik heb even gecheckt en hij is te koop in Frankrijk dus dat moet lukken.

Dreigen met Europese wetgeving helpt niet, dat zal ze "saucisse" zijn.

Ik mocht mooi bijna 100 euro (600 FF) neertellen voor deze papiertjes bij de importeur, en dat in 1999. Maar daarna liep het ook prima, als jullie Hyundais tenminste voldoen aan de door de importeur geleverde homologatiedocumenten.

Ik heb de mijne nog van mijn Kia, gescand, en kan ze je even opsturen als voorbeeld.

Denk overigens ook even na over gewoon verkopen van die dingen in NL en er dan in F andere kopen. Ze doen hier tussen 8.000 et 14.000 euro, zo heb ik even snel gegoogeld.

Steven

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-10-15 21:40:10

dat is niet duur, 100 euro

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#3 Geplaatst: 2007-10-16 12:45:26

We hebben al contact gehad met de Franse importeur, deze heeft een document gestuurd van non-conformité en aangegeven de auto's niet te kennen.
Het moeilijke met deze autos is dat ze uit een partij komen die oorspronkelijk bestemd was voor Zuid-Amerika, ze zijn opgekocht door van Vliet trucks die ze stuksgewijs heeft laten keuren voor de Nederlandse weg. De Nederlandse importeur heeft ook geen informatie, van Vliet niet. De RDW dus wel (homologatiedocumenten) maar dat wordt niet geaccepteerd. 

Er rijdt hier in de buurt nog een Galloper rond uit deze partij, die heeft inmiddels wel Franse platen, maar aan deze auto zijn niet de eisen gesteld die nu wel aan onze gesteld worden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-10-16 15:23:24

we hebben al vaker die discussie gehad over het invoeren van een auto, het lijkt in sommige streken een dama vergeleken met hier waar ik gewoon iedere auto overschrijf zonder wat voor een documenten dan ook.

mijn advies is, probeer ergens anders je auto in te voeren door iemand die daar woont en je kent.

ben je van het hele gezeur af.

cees. 

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#5 Geplaatst: 2007-10-19 09:46:47

Gijsbert,

15 jaar geleden toen wij naar Frankrijk kwamen, hadden we hetzelfde probleem. Ik had een Citroen BX met een grijs kenteken, ik was bijna door de keuring heen bij de DRIRE en toen zagen ze opeens dat ik geen stoelen achterin had maar wel portieren die open konden en dat mocht niet.

Dus moest ik ook specificaties opvragen in Parijs en uiteindelijk moesten we de achterportieren laten dichtlassen. Ik vertel het nu in het kort, maar ik ben een half jaar bezig geweest met die hele toestand.

Ik heb toen veel hulp van de citroen garage gekregen, de chef atelier heeft voor mij ook met diverse instanties gebeld etc. Heb je een garage bij jou in de buurt waar je al regelmatig komt en die je kennen en  je hiermee zou kunnen helpen ? Of een Hyundai  importeur bij je in de buurt ?

Het is inderdaad soms onbegrijpelijk met die keuringen. Ik ken Engelsen die hun auto ingevoerd hebben met het stuur nog steeds rechts. Maar daar heb jij nu niks aan.

En als het inderdaad een enorme toestand gaat worden zou ik toch overwegen deze auto's te verkopen en een andere in Frankrijk te kopen. Dat zal je veel ellende en ergernis besparen.

Succes, Lida

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#6 Geplaatst: 2007-10-22 11:32:09

Ben je eigenlijk verplicht de auto te laten keuren in het departement waar je woont of kan ik het ook proberen bij het departement naast ons?

mvg

Gijsbert 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-10-22 12:57:37

ik denk dat ook hier weer geld welk persoon er achter de balie zit van de prefecture.

ik zou het proberen, in principe moet je je auto overal kunnen laten keuren, als je bijvoorbeeld in marseille werkt en in parijs woont ga je niet even op en neer, dus dat zou je kunnen aanvoeren.

anders, verkopen en hier een andere kopen, je haalt veel werk voor niets tevoorschijn.

cees.