Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Boer blijkt de grond te hebben gehuurd tot zijn pensionering

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-10-22 17:42:57

toen wij ons huis kochten twee jaar geleden, had een boer een stuk land in pacht: niets op papier, wij wilden een ekstra stukje: hij verlaagde de pacht.

wel moest e.e.a. bij de notaris worden vastgelegd vond hij......

WIJ ( DOM DOM DOM ) hebben geen afschrif daarvan, noch hebben wij nagekeken wat er afgesproken werd..... dus: nu we het huis, LOS van de grond ( 23.000 m2 ) willen verkopen ( dan is ons huis niet zo belachelijk duur ) willen verkopen KAN dat helemaal niet, ja, afkopen kan, maar dat doettie nooooooit.

"wat houd ik toch veel van Frankrijk en wat zijn we slordig geweest, alles weer gauw gauw gauw....."

boehoe, ik vind ze allemaal stom !!!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-10-23 00:23:33

Wordt het niet eens tijd dat jullie een deskundige in de arm nemen, bijvoorbeeld een NL advocaat, gespecialiseerd in Franse kwesties?

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-10-23 10:40:25

wim, toen ik het bericht gisteren las wilde ik reageren maar deed het niet.

nu jij er een niet onbelangrijk advies onder heb gezet kan ik het toch niet laten.

nog niet zo lang geleden beste marie-therese, hebben we een pittige discussie gehad over de inspraak en kosten van een imo.

lees dat nog maar eens terug zou ik zeggen, en dan kan ik verder alleen nog maar zeggen, bravo wim.

ergens hoor ik iemand lachen.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-10-23 15:46:23

geen beter vermaak dan leedvermaak

Bij aankoop 2 jaar geleden werd mij door de immo medegedeeld : er mogen geen huizen rondom uw perceel worden bijgebouwd : is nu dus wel het geval.

De wei: deze was al verhuurd maar er was slechts een mondelinge overeenkomst met de vorige bewoonster, de immo heeft NERGENS over gepraat !!

Hij had mij dit uit moeten leggen, want volgens u zou er voor het vele geld toch enige voorlichting hebben moeten plaatsvinden ?? Ik geef u bij deze, te raden hoe deze is geweest .........

kosten immo 23.000 euro.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-10-23 22:39:14

Op deze site is al een aantal keren gemeld dat het met de kwaliteit van de Franse agents zeer droevig is gesteld. Verschillende onderzoeken leren dat deze beroepsgroep over het algemeen als geboefte kan worden gekenschetst. Van nazorg, voorlichting of dienstverlening is nauwelijks sprake. Men wil snel veel geld verdienen.

Overigens wordt 50% van de huizen in Frankrijk zonder makelaar verkocht, particulieren regelen vaak hun zaken zelf en zijn niet de bespottelijke hoge provisies kwijt. Sommige Nederlandse agents in Frankrijk doen hun best en besteden meer zorg aan voorlichting en hulp aan Nederlandse kopers. Zij verlangen daarbij wel dezelfde hoge courtages als hun Franse collega's.

Er zijn initiatieven in ontwikkeling om Nederlandse huizenzoekers in Frankrijk bij te staan op hun zoektocht op de particuliere markt. Zodra hierover meer bekend is, zal dat uiteraard op deze website worden vermeld.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-10-24 15:45:21

bravo Wim

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#6 Geplaatst: 2007-11-02 10:38:50

3x gelezen, 0x gesnapt. Iemand is kennelijk "dom dom dom" en "slordig" geweest (eigen woorden) en de agent immobilier krijgt vervolgens daarvan de schuld.

Marie Therèse, als je ons eens uitlegde wat precies het geval is? Je wil je huis verkopen, maar dat "kan niet"? Waarom niet? Wat staat er precies in je eigendomsacte?

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#7 Geplaatst: 2007-11-15 08:10:41

Dan splits je het perceel toch op in 2 delen. een deel voor de pacht en daar strijk je dan jaarlijks je pacht van op en het andere deel met het huis verkoop je.

Als het bij het kadaster al bekend is dat het meerdere percelen zijn is dat helemaal geen probleem anders moet je een soort splitsingsakte op laten stellen.

Je kan natuurlijk ook alles in een keer verkopen met de pacht erbij.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2007-11-15 10:30:56

De kwestie die M T schetst is inderdaad niet duidelijk. Heeft zij nu een pand in bezit  waarbij de grond eronder verpacht is? Zodat verkoop huis en grond vrij van huur onmogelijk is? Graag wat meer info. Dat de franse makelaars maffioso zijn is inmiddels bij de forumleden genoegzaam bekend. Dit