Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ayaan Hirsi Ali

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2007-10-23 00:48:50

Le Monde van zaterdag meldde een kritisch bericht van Jean-Pierre Stroobants over de weigering van de Nederlandse regering om Ayaan Hirsi Ali bescherming te bieden. Op dezelfde pagina stond een interview met haar. Zij vroeg de Franse regering, als afspiegeling van De Verlichting en het gedachtengoed van Voltaire, om bescherming. In NL is zij blijkbaar <bad news>. Ik ben nog altjd een groot bewonderaarster van haar. Niet altijd eens met haar maar zij is een gedreven opinieleidster die gehoord moet worden. De tijdgeest van heden belet haar dit te doen en dat is een trieste zaak.

In Libération van vandaag (maandag 22 oktober) staat een petitie van Franse denkers  die de regering vraagt haar het Franse ere-burgerschap te bieden en de nodige bescherming. Ik kan er alleen maar achter staan.

Ik wil even niet weten, horen of zien wat zich nu in NL afspeelt met Rita. Ik schaam mij een beetje.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-10-23 02:23:54

Er zijn een hoop. ook weldenkende mensen, die hier geheel anders over denken en die vinden dat zij een opportunistische dame is, die wel wil wind wil zaaien, maar niet de storm wil oogsten en ook de consequenties van haar eigen uitspraken niet wil dragen Evenals haar vriend Theo Van Gogh... En dit zonder islam pamperaar te zijn. Overigens lijkt mij de meningsvorming zowel in Frankrijk als op deze site niet op de juiste plaats. Ingrid, 'Franse denkers' is een heftig woord voor een groep linkse intellectuelen, 

Het is zeker een opgeplakt etiket, met een nogal dubieuze betekenis.  En bedenk wat Nietsche zo terecht opmerkte: "Als je jong bent en je bent niet links dan heb je geen hart; als je oud bent en je bent nog steeds linkd, dan heb je geen verstand" Jouw 'Franse denkers' is dus een of verzameling jonge heethoofden of een verzameling onbezonnen mensen. Naar mijn mening AHA ook zelf een nogal onbezonnen vrouw, dapper, maar dat is dan ook alles. 

Bovendien is volgens Donner 'de Verlichting'  allang achterhaald en is dat gedachtengoed niet meer passend in de huidige samenleving.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#2 Geplaatst: 2007-10-23 09:34:24

En waar zou die meningsvorming dan wel op zijn plaats zijn John2?

Iig kunnen we hier wel gedachten over het onderwerp uitwisselen in de rubriek "entre bavards" en al helemaal nu de link met Frankrijk gelegd is.

Overigens vind ik de opmerking over het "dragen van de consequenties" een beetje vreemd.

Kritiek uitoefenen op een religie dient blijkbaar gesencureerd te worden omdat het misschien wel eens een paar mensen, die niet zo zeer aan de nederlandse waarden hechten, zo ontzettend tegen het hoofd kan stoten dat ze vervolgens hun gram willen halen met een mes?

Is dat de nieuwe norm?

Ik las laatst een uitspraak waarmee ik het alleen maar heel erg eens kan zijn;

Tolerant zijn voor intolerantie is gewoon lafheid.

Maar ja, ik ga nu maar Nietsche lezen, want die uitspraak van hem vind ik eigenlijk wel een hele goeie...Hij had er vast meer van!

Arthur 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-10-23 10:22:00

in mijn (zeer) wijde vrienden en kennissenkring wordt hier al lang over gesproken, en de algemene induk van hun (de fransen) is; jullie zijn een beetje geflipt.

de mening van deze "intelectuele" zal dan ook hoogstwaarschijnlijk als een soort van europese zieltjesredders zijn.

luister en huiver, ik zeg het maar een keer, daarna mag de storm losbarsten.

in den beginne; we hadden een kabinet die het allemaal niet zo nauw nam met de imigratie van vreemdelingen (lees economische vreemdelingen)

daar is flink van leer gegeven door zowel de ministeries, als de burger want uiteindelijk is de minister toch de pispaal.

eindelijk, na vele jaren, hebben we iemand die we naar voren kunnen schuiven die ballen heeft om dit moeilijke ministerie te gaan runnen (lees goed, dit is hetzefde ministerie waar de fransen nu tegenop zitten te hikken wat sarko in leven heeft geroepen; vreemdelingenbeleid)

er worden, door de bevolking toegejuicht, harde regels gemaakt, geen gevaar, geen vergunning, ect.

dat er af en toe een paar woorden vallen is normaal, de feyenoordspeler kreeg géén vergunning want ook hij was een tijdelijk asielzoeker (stond half voetbal.nl niet op z'n kop ?) oh ja, dat meisje die haar school niet af kon maken, iemand nog iets van gehoord ? ehhh, zij had ook een klein beetje gelogen, niet ? 

maar goed,  daarna komt er een dame met een verrassende verklaring op tv, ze heeft bewust gelogen over haar gegevens.

rita, de ferme dame die alleen maar de door ons zo gewilde wet handhaafd, zit met de handen in het haar Gsakkeju, wat nu weer, net een op handen gedrage illegale voetbalspeler het land uit geflikkerd, nu heb ik een minister aan m'n charretelles hangen! 

echter, ook hier is rita principieel, illegaal is illegaal, al is het de president, d'r uit !

dan breekt de woede los, deze dame , die bewust met een meneer een flim maakt die hààr bevolkingsgroep schokt, of wij dat nu normaal vinden of niet, wordt op handen gedragen, want, zijn we niet allemaal tegen die kle..... moslims, en zij is ons voortouw.

de een wordt vermoord, de ander krijgt beveiliging, en, uiteindelijk kiest ze zelf het land te verlaten.

ze emigreerd naar US, waar ze een mooie baan in de schoenen krijgt geschoven, én, de nederlandse staat betaald haar beveiliging door voor een half jaar, daarna moet ze dat zelf doen.

ze reageerd niet, en de nl staat verlengt geheel om haar te helpen, de beveiliging met nog een periode, maar daarna moet ze het echt zelf doen.

ondertussen heeft de US geheime dienst alsmede de beveiligers daar ondervonden dat ze daar geen gevaar loopt.

ze maakt het haar niet makkelijk. op een paar symposia maakt ze het zo bond dat ze er uit gejoeld wordt door het publiek, en de populairiteit daalt met grote snelheid.

opeens, ziedaar, wie staat er voor de deur bij balkie, jufrouw aha.

haar immense droom lijkt te zijn geflopt, de USmensen vinden haar uiteindelijk helemaal niet zo leuk als ze voorgespiegeld werd, en om haar vege lijf te redden gaat ze maar naar huis.

daar krijgt ze wederom de kous op de kop, dus klaagt ze steen en been in de europese uni die vast wel klaar staan voor haar, totdat ook daar de werkelijke aard van het beestje naar boven komt.

iemand die al een beetje liegt, kun je niet serieus nemen, of dit nu zakelijk of politiek is.

omdat aha een voortouw is voor vrijheid wordt ze op handen gedragen, en ziet eidereen over haar fouten heen, ach, laat dan willem ook maar vrij, die heeft toch niets gedaan ?

het leven is aan spelregels gebonden, en die kun je niet aanpassen aan de persoon, want dan zou ik de weledele heer holleeder zijn vrijheid terug geven, hij is onschuldig, vind ik.

dat ijzeren rita er uit moest was een typisch voorbeeld van het niet principiele nl.

ben benieuwd wat men gaat doen met die jonge eshan, die is nu al een last aan het been, maar ach, pluche is zacht en oh zo comfortable, dus negeer hem maar een poosje, misschien stopt tie wel, en anders...... een baan ver weg.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-10-23 16:42:40

Ingrid,

Weer een voorbeeld van een "paradoxe française".

In het algemeen worden allochtonen in Frankrijk minder goed behandeld dan in Nederland. Ik zie er nogal wat tijdens mijn dagelijkse werk (25% allochtonen) en vaak hebben ze familie in Nederland en het zijn hun observaties.

Toch voelen allochtonen in Frankrijk zich meer Frans dan de Nederlandse allochtonen zich Nederlander voelen.

De groep Franse intellectuelen behoren inderdaad tot de "linkse kerk" en een aantal van hen heeft voorvaderen die zelf gevlucht zijn naar Frankrijk.

Ik heb de petitie eens doorgelezen (http://www.liberation.fr/rebonds/286363.FR.php ) en het verhaal staat bol van holle retoriek (contradictio in terminis...?).  Zou Ayaan evenveel aandacht en protectie krijgen in Frankrijk? Zou ze het tot parlementslid kunnen brengen? Hoeveel "allochtonen" zitten in het Franse parlement?

Cees, houd op over Rita! Ik heb deze dame nog nooit kunnen betrappen op een visie. Weer iemand die zonodig een appèl doet op nationale onderbuiksgevoelens maar ze heeft niet de persoonlijkheid en niet de intelligentie van een Fortuyn maar wel met hem gemeen dat ze overal waar ze was een spoor van conflicten achterlaat en ongeveer dezelfde doelgroep achter zich heeft.......

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-10-23 19:18:20

Ingrid,

ik ben het volkomen en van harte met je eens.

Ook Theo was een controversieel figuur.

Dat wil nog niet zeggen dat 'je dan maar de conseqenties moet aanvaarden'.

Ook hij had het over 'de fashisten' en dat klopte precies; daar hebben we mee te maken

bij de extreme cq fundamentele islam. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-10-23 21:31:35

steven, je hebt gelijk, maar rita had ook geen visie.

ik bedoel, ze is naar voren geschoven door het kabinet als minister van vreemdelingenzaken omdat men door eerdere onbelangrijke gebeurtenissen wist dat deze dame ballen had.

dus toen deze post verdeeld moest worden wist men al wie die ging runnen, rita.

dat rita dus geen visie had was omdat die visie er niet was, rita had maar één taak, vreemdelingenbeleid.

uit familiekringen (jammer dat ik over die informatie beschik) weet ik dat dit ministerie het meest gehaat en moeilijkst is van allemaal.

de visie van rita gaat nu pas komen (hoop ik) als ze inderdaad een eigen partij op gaat zetten.

visie........ .ik bedoel, wie zit er nu ? weet U het zo snel ?

heeft die visie ? ja, een generaal pardon en evenveel rechtzaken aan de broek van uitgeproduceerden die uitgezet zijn en terug willen.

visie?, ook niet.

de balkiebende met bos en refohoeheettieookalweer hebben visie, nou ja, dat zeggen ze.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-10-23 21:40:35

over frankrijk dan, had ik er aan moeten plakken.

rita wilde samen met donner wel een imam hier en daar uitzetten, maar oh wee, dat kan niet!

ze hebben samen gepraat, balkie en de imam en nog een stel vaatdoeken, en er is niets van waar, de imam heeft helemaal niet gezegd dat homo's van het dak gekeild moeten worden, de media liegt !

dat cristenen honden zijn ? maar nee toch, hebben ze dat geschreven ? maar zo hebben we het niet gezegd, ze zijn anders, dat hebben we gezegd, dus die vaatdoek in rotterdam zit er nog.

als ik je zeg dat ze hem een enkle reis euromast moeten geven druk ik het nog zachtjes uit.

nu frankrijk, parijs, medio april 2007, een marokaanse imam preekt opruiend over europa an de anti-islam (zou graag dat nieuwsbericht willen vinden)

drie dagen later zat tie in marokko, d'r uit !

ik denk dat sarko en rita het wel kunnen vinden ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-10-23 22:16:04

Ik ben het met Steven eens wat Rita betreft.

En het is echt te veel eer het in een Ayaan thread over haar te hebben. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-10-23 23:38:14

vind ik ook freek, daar houden dat mens.

frankrijk zou een vergissing begaan.

;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-10-24 05:31:07

Surf: Dat zal je ook wel aanspreken:

Nietsche zei ook, "als je jonge mannen aanschouwt, dan waan je prinsen te aanschouwen, maar waar blijven de koningen?"

Arthur: ik ben een 100 % atheïst, ik geloof zelfs niet in een ziel,  maar ik vind niet dat ik overal christendom, islam en Jodendom mag aanvallen. Ondanks het feit, dat ik niet en nergens met dat soort mensen te maken wil hebben.

Discussies over religie op weblogs, forums en in de kroegl, uitsluitend borrelpraat of het uiten onderbuikgevoelens. Daar is het onderwerp Aayaan toch weer te gevoelig voor. Als je Ayaan bespreekt dan komt je er niet onderuit vergaande politieke uitspraken te doen  En daar is deze plek  nu eenmaal niet echt voor geschikt 

Arthur en Freek:

Als je mensen kwetst in hun meest basale gevoelens, dan kan je verwachten dat je basale reacties krijgt. Religies zijn bovendien zo slim opgezet - lees Salman Rushdie er maar op na -  dat ze niet te weerleggen zijn dus het bekritiseren van religie is domweg niet mogelijk en leidt voor de gelovigen tot toenemende stress.

Als je gelooft ben je n.m.m. al zwakzinnig en als zodanig mag je niet veel van een gelovige verwachten. Het allerergste is overigens een gelovige conservatief. Breek mijn bek niet open.

Nog even over dat mes: ik keur het gebruik van een mes niet in alle gevallen af. Ik kan mij situaties voorstellen, waarbij ik met een zeker genoegen iemand de keel zou doorsnijden. Het is omdat ik zo zachtaardig ben.....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-10-24 10:33:15

jhon,

aristoteles' leerling zei  "ik handhaaf liever de vrede zonder bloedvergieten, maar soms is oorlog onvermijdelijk"  ;Alexander de Grote.

wat ik wil zeggen is dat er vele filosofen zijn die mooi (kunnen) praten, maar soms in een werkelijkheid loopt het anders.

ik zou me af kunnen vragen wat nietsche of andere beroemde van aha zullen denken in deze tijd.

voor mij staat één ding vast, als je met leugens probeert te regeren, dan kom je niet ver.

omdat aha een aardig uitziende dame is, in een klein goedmoedig onbestemd landje, doet niemand onderzoek naar de werkelijke vrouw in aha.

als welk land dan ook, wist, over de leugens van haar, dan zouden ze zich wel anders uitlaten.

filosofe jensen schrijft over liegen;

"de waarheid is makkelijker te vinden door haar tegenbeeld te omschrijven"

ik ben een man van de praktijk jhon, in doen en denken.

als een kind een rolletje drop steelt, dan is het een dief, ik weet nu dat ik altijd op m'n hoede moet zijn voor dit kind, totdat het tegendeel bewezen is.

als iemand zijn vrouw of kind slaat is het een geweldadig persoon, totdat het tegendeel bewezen is.

als iemand liegt is het een leugenaar, totdat .......

voor die meneer die nu in amst terecht staat is een miljoen gelijk aan een rolletje drop, een moord gelijk aan het doodmeppen van een mus, een leugen gelijk aan het jokken over een potlood.  

grenzen vervagen.

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#12 Geplaatst: 2007-10-28 11:08:04

Voordat zij naar Nederland kwam was er in de U.S. al een particulier fonds opgericht van waaruit alleen al middels de jaarlijkse rente voldoende bescherming kan worden gefinancierd.

Het was ook al bekend dat zij alleen naar Nederland kwam om meer fondsen te werven.

Dat je daarover in de Nederlandse media niets hoort (tot +/- anderhalve week geleden althans) doet mij verstelt staan! Het lijkt wel of juist de media hier de onderbuikgevoelens voedt en niet de Rita's en pvv'ers!!

Dat de Nederlandse regering niet over haar burgers waakt vind ik overigens een schande! Als die burgers vervolgens zelf voor fondsen weten te zorgen dan vervalt die taak van de regering wat mij betreft.

En met deze informatie was aldus een katerntje in de krant voldoende geweest..

Nee hele debatten moeten er over gevoerd worden en Wilders en gelijken grijpen meteen weer hun kans.

Walgelijk!!

Overigens; dat een stel (salon)socialisten zich ontfermt over een liberaal is dan wel weer een mooi gebaar ;-) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-10-29 08:34:30

Arthur:

Je hebt niet op mijn eerdere reactie gereageerd, maar toch nog een reactie op jouw (enige) reactie op dit onderwerp. Jouw tekst :

"Kritiek uitoefenen op een religie dient blijkbaar gesencureerd te worden omdat het misschien wel eens een paar mensen, die niet zo zeer aan de nederlandse waarden hechten, zo ontzettend tegen het hoofd kan stoten dat ze vervolgens hun gram willen halen met een mes? "

geeft mij de indruk, dat jij het gevaar alleen maar ziet komen van uit de islamitische hoek, maar de christelijke en de joodse fundamentalisten zijn op zijn minst even gevaarlijk, maar misschien wel gevaarlijker, omdat zij wolven in schaapskleren zijn.

Alle fundamntalisten en conservatieven zijn gevaarlijke lieden, vooral omdat zij hun mening willen opleggen, dat is wat anders dan opdringen overigens..

De paus anno 2007 is niet beter dan de doorsnee immam, noch in Arab Country, noch in Nederland.

John

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2007-11-05 05:51:05

Surf op 24/10:

ik ben een man van de praktijk jhon, in doen en denken.

"als een kind een rolletje drop steelt, dan is het een dief, ik weet nu dat ik altijd op m'n hoede moet zijn voor dit kind, totdat het tegendeel bewezen is"

Ik denk, dat wat jij schrijft niets te maken heeft met de praktijk, maar  alleen maar met het feit, dat je gevormd bent door slechte ervaringen en uit een orthodox joods-christelijke achtergrond komt. Vreemd, dat je daar niet doorheen kan zien. In Oud testamentaire termen: als je hand verkeerde dingen doet, hak 'm af....

Heb jij nog handen eigenlijk?

John

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-11-05 09:10:47

john,het is bij wijze van spreken.

laten we alsjeblieft ophouden over ali, ze komt hier toch niet en heeft dus niets met frankrijk te maken.

cees.

avatar#4945
manus
Berichten: 1
Reacties: 6

#16 Geplaatst: 2007-11-05 20:31:24

Hallo jongens en meisjes,

kennen jullie google video?

Zo ja:zoek eens op de volgende trefwoorden en verbreed je horizon op het globale politieke terrein:bilderberg,michael tsarion,illuminati,en zo is er nog veel meer.

Dit is nog maar het begin,'t is maar dat je et effe weet.

Kijk ze,Manus