Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Successierechten afgeschaft... niet voor iedereen?

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2007-10-24 09:50:50

Wim,

ik lees dat de successierechten grotendeels worden afgeschaft, ook voor ongehuwden met een PACS. Maar een PACS is alleen mogelijk als beiden in Fr. wonen (op hetzelfde adres). Betekent dit dat NLers met een bezit in Fr. die een NLs samenlevingscontract hebben, nog steeds het hoge tarief zonder hoge vrijstelling betalen?

En zie ik het goed dat je dit kan worden omzeilen door als partner af te zien van het franse deel van de erfenis, zodat dat deel geheel aan de kinderen toekomt?

groet,

Nils

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-10-25 19:38:16

De relatie tussen bijna volledige afschaffing van de successierechten en de rechten van NL-inwoners in Frankrijk, is nog lang niet uitgekristalliseerd. Ik zal de zaak blijven volgen en nieuws hierover melden op de site. Wel is bekend dat het NL samenlevingscontract in Frankrijk niet wordt erkend (fiscus). Om de Franse versie de PACS in te stellen moeten beide partners inderdaad in Frankrijk wonen.

Over je tweede vraag kan ik (nog) niets zinnigs melden.

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2007-10-26 12:28:00

Nils, 11 jaar geleden hebben wij het er bij de koop van ons Fr huis het er met de notaris over gehad. Inderdaad is het een oplossing de kinderen te laten erven, daarbij kan je er nog voor kiezen de partner het vruchtgebruik van de te vererven helft, en daarmee de zeggenschap over het geheel, te laten erven. Als je dit vastlegt kun je daar later evt. ook nog vanafzien, dus complete helft naar de kinderen, bv als de verstandhouding zo goed is dat je geen problemen verwacht.