Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse publieke tv zenders via Astra

Auteur Bericht

avatar#4928
Frans E. Slag
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-10-25 21:40:53

Wij kijken sinds enige tijd via Astra naar de nederlandse tv zenders.

Hiervoor gebuiken we een smartcard van tvdigitaal.

Op Astra worden ook de franse publieke tv zenders (versleuteld) uitgezonden.

Bestaat er een smartcard, en hoe is die te verkrijgen, die ik in mijn decoder kan gebruiken om deze zenders ook te ontvangen.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2007-10-26 11:24:18

Op zich is dat niet zo moeilijk: Neem een abonnement bij Canalsat, net als u nu een abonnement hebt bij Canaaldigitaal. Zie http://www.canalsat.fr/

Er zit echter een adder onder het gras:

De officiele door canaldigitaal goedgekeurde Nederlandse decoders kunnen uitsluitend overweg met de Nederlandse kaart en de officiele door canalsat goedgekeurde Franse decoders kunnen alleen overweg met een Franse kaart.

Dit is op te lossen door een 'vrije' decoder aan te schaffen die beide kaarten (tegelijk) ondersteund. Raadpleeg hiervoor uw lokale satellietspecialist en neem uw Nederlanse kaart mee voor een demonstratie.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2007-10-26 12:28:30

Ik zie de laatste week overal in de brico-blaadjes zogenaamde TNTSAT decoders staan, voor 130 euro heb je dan een TNTSAT decoder en TNTSAT kaartje (zie http://www.tntsat.tv), geen abbo, en dus verder na initiele aanschaf gratis TNT kijken.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2007-10-26 15:51:52

Jean-Paul,

Dat klopt wel en de prijs van 130 Euro voor de Strong is zeker niet slecht.

Toch zitten ook hier addertjes onder het gras:

- De decoder is niet geschikt voor de Nederlandse gecodeerde zenders.

- De geldigheidsduur van de kaart is 4 jaar. Er is nog niets bekend over daarna.

- Kaart en ontvanger worden worden aan elkaar 'getrouwd' tijdens de installatieprocedure. De kaart werkt alleen in de aangemelde decoder en de decoder werkt alleen met déze kaart. (de serienummers worden elektronisch gekoppeld)  

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-10-26 17:08:02

Binnenkort is de gratis TNT overal in Frankrijk te krijgen. In grote delen al zonder problemen. Ik heb er drie thuis staan achter een gewone antenne type "râteau" op dezelfde mast geplaatst als de parabool. De gratis TNT heeft een iets minder ruim aanbod -en is volgens mij niet op HDTV voorbereid- maar een decoder kost maar een paar tientjes en voor een antenne (als je er nog geen hebt) ben je ook niet veel kwijt.

Ik vertrouw die satelietaanbieders niet zo en zeker niet in Frankrijk waar Canalsat TPS heeft opgekocht dus praktisch een monopolie heeft.

Advies: even één of twee jaar wachten met zo'n apparaat als de Strong. De TNT-decoders zijn in prijs gehalveerd in 1 1/2 jaar. De Strong of equivalent(en) zal wel dezelfde kant op gaan.

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#5 Geplaatst: 2007-10-26 18:03:22

Was dat maar waar.

TNTSAT bestaat juist (en is onder politieke druk afgedwongen) omdat de 'echte' TNT om technische redenen nooit overal in Frankrijk dekking zal geven.

Er blijft altijd zo'n 30% over waar ontvangst onmogelijk is.

Het hele TNT verhaal is zowieso ridicuul vanwege die maximale dekking van zo'n 70% terwijl het maar liefst een paar honderd keer zo duur is als satelliet. Die dekking is altijd 100% en is achteraf alsnog toegevoegd. De meeste Fransen hebben toch al een schotel, dus wat is de toegevoegde waarde van TNT?

Politiek hè.

Overigens zit er nog een grapje aan te komen:

Binnenkort zal worden overgestapt van de huidige MPEG-2 uitzendnorm naar MPEG-4 opdat inderdaad HDTV mogelijk wordt. Helaas zullen de meeste huidige ontvangers dit niet aankunnen en op de schroothoop moeten belanden, dus men verzwijgt dit nog maar even. Nu weet je ook de reden van de waardedaling van de TNT decoders.

De Strong ondersteunt overigens ook geen HDTV. De Sagem wel maar die heeft weer andere nadelen.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#6 Geplaatst: 2008-01-15 01:03:32

Beetje late reactie van mij 

Op een andere satelliet: Atlantic bird 5gr.West kun je France 2,3,5 gratis ontvangen

de frequentie is 11590V 20000 2/3

Zoek maar op in deze tabel .

Ik heb een motortje aan mijn schotel dan kan ik ook naar alle BBC kanalen kijken die op astra2 28,2gr Oost zitten

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#7 Geplaatst: 2008-02-29 17:11:11

Dat motortje, is dat een motortje die alleen kan draaien of ook nog kan zwenken ?

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#8 Geplaatst: 2008-03-02 14:31:53

Ik heb een Moteck SG-2100 A motor bij Cardwriter gekocht.

Deze motor beschrijft een boog aan de hemel en dat doet hij omdat de as van de draaiing ingesteld kan worden. Een uitgebreide beschrijving zit erbij met lokatietabellen.

Om een dergelijke rotor te kunnen besturen moet de ontvanger beschikken over het  DiSEqC 1.2 protocol. De ontvanger moet in het menu ervan verteld worden dat hij ermee moet werken, want anders gebeurt er nog niets. Je moet weten dat zo'n ontvanger ook met twee koppen kan werken (duoblok) De ontvanger stuurt dit keer met een ander Diseq protocol een signaal naar de schotel waar die twee koppen zitten en schakelt de juiste kop in.

Ik gebruik deze methode niet omdat het vaak betreft het omschakelen tussen twee satelieten: Astra en Hotbird. Ik wil alle satelieten kunnen zien.

Er zijn op dit moment heel geavanceerde schotels met een heleboel koppen in de handel. Ik denk dat het toch niet opweegt tegen mijn keuze, een rotor.

Die rotor heeft standardmatig van de fabriek alle satellietlokaties in zijn geheugen zitten. Maar nu bevindt je je op een andere plaats op aarde dan de fabrikant alles optimaliseerde. Geen probleem: je gaat weer naar het menu van je ontvenger en laat de rotor stapjes maken linksom of rechtsom en als je een optimum hebt berekt dan save je de nieuwe lokatie in zijn geheugen.

Sorrie voor dit vreselijk lange verhaal, maar misschien heb ik je nieuwsgierig gemaakt en denk je :"daar wil ik meer van weten"

Mail me dan prive en ik kan je misschien verder helpen al is het maar door je intersessante web-sites te geven.

groeten,

Hans 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#9 Geplaatst: 2008-03-03 10:00:53

Hans,

Deze methode werkt wel, maar is omslachtig en verouderd.

Je Moteck motor ondersteund ook USALS ( Universal Satellites Automatic Location System)

Je hoeft in je satellietontvanger alleen nog maar de je lengte- en breedtegraad van je positie op aarde in te geven en klaar. De opgeslagen posities in de rotor worden niet gebruikt en hoeven dus ook niet ge-update te worden. Wél moet je uiteraard de motor goed uitrichten.


gr,

Jako