Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hahaha verzekering zwembad bij inbraak !!!

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-10-27 20:09:00

wij moeten ons zwembad ( bij )verzekeren, niet omdat het  gestolen kan worden nee hoor, niet omdat het kan afbranden maar: ( zit u ??)

als er bij ons wordt ingebroken en "de bezoeker" ( ik ga even uit van een man ) zou in het bad vallen en verdrinken ( o.i.d. ) zijn wij aansprakelijk.......

ik HEB het dus even niet meer....ik word er helemaal lacherig van, wist iemand dit ( al ) ???

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-10-27 22:09:34

Ja, het is zo,

je bent verantwoordelijk voor de zekerheid* van mensen op je terrein, ook heb jij ze niet uitgenodigd.

Christian von Klösterlein

* aanvulling op 06-11-07: ik bedoelde veiligheid

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2007-10-30 14:57:32

OK dat is één ding (uiteraard heeft Christian gelijk), maar waarom zou je verplicht zijn je daarvoor te verzekeren? Je bent toch ook al verplicht er een hek omheen te zetten of alarm aan te brengen? (Kan je overigens beter een inbraakalarm aanbrengen :-) )

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-11-05 10:58:13

en als ie dan van het dak afvalt ?? of van de trap ??

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-11-05 12:12:47

volgens mij heb je aan een gewone verzekering genoeg waar alle aan derden opgelopen schade onder vallen.

ik weet niet wat voor verzekering dat is maar ik kan me indenken dat je een verzekering hebt dat als de schoonmaakster met de stofzuigerslang achter jouw antieke vaas blijft hangen van driehonderdduizend euro daar een verzekering voor is, of als de poolboy per abuis met de stofzuiger van het zwembad jouw armani bikine opzuigt die je net speciaal met een helicoptervlucht uit parijs hebt laten komen van galerie la fayette.

om nu een speciale verzekering af te sluiten voor een bandiet die verzuipt in ons zwembad ........... ik denk het niet hé.

inderdaad, als die met regenpijp en al het ravijn in stort ? gaan ze je dan claimen omdat je de regepijp niet vast had geschroefd ?

ze zijn niet helemaal lekker hoor, die verzekeringslui.

zou hier graag eens een professioneel antwoord op willen zien, en tot zolang m'n beste cristian, met alle respect, maar ik geloof er geen barst van.

het is een middel om weer een verzekering te verkopen van die lui.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2007-11-05 19:56:57

Cees,

met alle respect voor je scepsis, maar ik ken een verhaal waar de inbreker bereid was de schade van €3.000 te vergoeden als hij een pensioen kreeg voor de dwarslesie die hij had opgelopen toen hij in een onbeveiligd gat (bouwput) viel. Raar maar waar, niet in LDF gebeurd.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-11-06 06:29:17

Het is natuurlijk allemal te gek om waar te zijn.

Als ik ergens als timmerman op bezoek kom en ik struikel,  en ik gooi de vaas op de grond, dan moet ik betalen, althans de beroepsverzekering. Als een inbreker op bezoek komt en hij struikelt en breekt zijn been, dan moet ik ook betalen.

Het is natuurlijk geen wens is van de verzekering, maar je wordt gewoon veroordeeld to betaling van de schade. Het inconsequente is dat het criminele beroepsboegenaar kennelijk niet wordt verplicht een beroepsverzekering af te sluiten..

Je kunt je als burger alleen veiligstellen, door je overal voor te verzekeren en inbrekers en ander tuig goed te behandelen: struikel niet meneer, nog een kopje koffie of liever een biertje.

Zou Frankrijk later ook aansprakelijk zijn als Egypte door de nieuwe kerncentrale wordt weggevaagd?

(Ook) Hier geldt: geef ze een touw en ze hangen zichzelf wel op. Als ik Frankrijk zou zijn, dan zou ik een promotievoorstel aan Iran doen: koop een kerncentrale en je krijgt de tweede voor de halve prijs. Dan lossen alle problemen zich vanzelf op; werkt beter dan een inval van de USA.

Dit is allemaal niet zo serieus bedoeld, maar meer een uiting van mijn onvrede met de vele zaken die op ons af komen binnen Europa in het algemeen  en Frankrijk in het bijzonder.

John

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-11-06 08:24:02

dat zeg jij nou wel john, niet zo serieus bedoeld, maar er zit toch waarschijnlijk wel een kern van waarheid in.

sarkozy flikt dingen die anderen nog niet eerder waar hebben gemaakt.

het zoiu balkenende sieren als hij naar iran vloog en terug kwam met meneer aboudaalalalll de vredesactivist.

ik kijk een beetje argwanend naar sarkozy (voor die dat denken, ja ik sta achter sarkozy, en nee ik ben geen fan van hem) en zie steeds meer dat hij een rol op zich neemt die erg amerikaans begint te lijken, IK doe het wel, en IK regel dat wel.

op zich niets mis mee, zolang er maar geen geweld aan te pas kom.

wie weet, sarkos volgende zet, iran "helpen".

maar goed, we hadden het over verzekering, ja, het is te gek voor woorden.

overigens heeft cristian me nog niet erg kunnen overtuigen, ik wacht nog steeds op een verzekeringsexpert.

meneer van teefelen misschien ?

cees.

avatar#4288
perigord
Berichten: 0
Reacties: 4

#8 Geplaatst: 2007-11-14 23:49:53

Ik heb een vraagje waar iedereen het antwoord op weet teneinde aan te tonen dat niet alleen in Frankrijk de crimineel wordt beschermd, het is in andere (tolerante) landen veel erger;

Stel: Er wordt vannacht ingebroken in jouw huis in het veilige Nederland, je komt uit de slaapkamer, pakt de honkbalknuppel van de jongste van de gang mee (uit verdediging natuurlijk) en gaat naar beneden.  Daar staat dan de inbreker de erfstukken van jouw overleden moeder te verzamelen.  Je wordt kwaad, geeft hem een flinke mep met de knuppel en belt 112.

De politie komt de boef halen maar die doet aangifte van mishandeling (in jouw huis notabene).  Raad eens wie er dan het langste in de cel gaat doorbrengen ???   Denk daarbij ook nog even aan het geval van de Amsterdamse (van buitenlandse afkomst) tasjesdief die werd klemgereden, Och het was zo'n aardige brave jongen !  Ja, daarna wel !

De opstalverzekering die in Frankrijk wordt afgesloten dekt altijd een hele verzameling van gebeurtenissen waaronder aansprakelijkheid en inboedel.

Van invloed op de premie zijn het aantal kamers (pièces) tot 50m2, (daarboven tellen ze dubbel) minus de keuken.  Kleine ruimten zoals badkamer en buanderie tellen niet mee.  Bij b.v. de AXA worden dependances tot 50m2 niet meebrekend terwijl Pacifica (Credit Agricole) dit b.v. weer wel doet.  Shoppen loont dus !  Ook van invloed is de hoeveelheid grond waarvoor men dus ook aansprakelijk is en de aanwezigheid van een zwembad enz.  Let er op dat, indien van toepassing, verhuur meeverzekerd is.  Vaak zit er ook een reisverzekering bij en is men verzekerd voor Assistance au domicilie.

Vraag expliciet naar nieuwwaarde verzekering (valuer à neuf) en let op het verzekerde bedrag voor de inboedel. Dit voorkomt een hoop gezeur na inbraak.  Wel alle aankoopbonnen goed bewaren.  Alles bij elkaar is verzekeren op het platteland van Frankrijk beduidend voordeliger dan in NL.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#9 Geplaatst: 2007-11-15 11:30:48

Ik dacht dat de dame die de tasjesdief had doodgereden juist was vrijgesproken, of heb ik een hoger beroep gemist?

Volgens mij is het wel degelijk te verdedigen om een inbreker een mep te verkopen, in het kader van zelfverdediging exces, ik vraag me af wat de jurisprudentie op dit gebied is.

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#10 Geplaatst: 2007-12-27 14:53:54

Geachte medeforumlezers,

Wat de mevrouw betreft die achteruitrijdend die tassendief heeft doodgereden:

aanvankelijk heeft het OM dit niet vervolgd maar een beroep tegen de niet-vervolging is gewonnen. Dus moet het OM alsnog gaan vervolgen. Wat daar uit zal komen is uiteraard nog onduidelijk.

Wat de verzekering van het zwembad betreft: Het is nu eenmaal zo dat je als eigenaar aansprakelijk bent voor gevaarlijke situaties op je eigendom. Of het nu een dief is, je kleine buurjongetje dat spelend rondrent of een "verdwaalde" toerist is, de wet kijkt in eerste instantie niet naar de bedoeling van de bezoeker.

Het verkopen van een klap is in het algemeen niet toegestaan, buiten niet en in je eigen huis ook niet. als je echter een ongenode gast aantreft (of hij een dief is weet je nog niet) mag je hem wel doen ophoepelen en daartoe gematigd geweld gebruiken. Als je gegronde redenen hebt dat hij iets aan het vervreemden is of iets vernield heeft, mag je hem/haar vasthouden om te voorkomen dat hij/zij ontsnapt, ook weer met gematigd gebruik van geweld.

Als je wordt bedreigd heb je het recht om jezelf te verdedigen, ook met geweld waarbij het gebruik van het geweld door de pleger, proportioneel moet zijn met de reactie.

Er kan echter sprake zijn van "meegesleurd worden door de emotie" waardoor je reactie heftiger is dan de pleger in eerste aanleg. Dat heet dan zelfverweerexces.

Dat kan ook nog toegestaan worden.

De praktijk: eerst slaan met die honkbalknuppel en dan pas vragen... werkt natuurlijk niet

avec sincère salutations et bonne annee 2008

Dominique 

avatar#2767
pecheur
Berichten: 7
Reacties: 86

#11 Geplaatst: 2007-12-27 17:24:14

Een serieus advies dat ik heb gekregen van een politieagent: als je een inbreker hebt betrapt, pak wat je voor de hand komt en geef hem een ontzettend pak slaag dat hij nooit meer vergeet.

Zet hem op straat en bel onder geen enkele voorwaarde de politie, dit om verdre problemen als hierboven vermeld te voorkomen.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2007-12-27 20:12:15

Dominique,

Je analyse is zeer helder en juridisch correct. Zo hoort het te gaan in een “beschaafde” staat. Er wordt diep en breed nagedacht door heel verstandige lieden en vervolgens wordt het jurisprudentie of wetgeving. Daarom maken wij ons ook zo druk over landen waar verkrachte vrouwen worden gestenigd omdat de Sharia wordt toegepast (Saoedie-Arabië), waar gevangenen in erbarmelijke omstandigheden verkeren (Derde Wereld, vml. Oostblok, Guantanamo  & Frankrijk) , waar gehandicapten en geestelijk gestoorden opgeborgen in trieste bunkers (Derde Wereld & vml. Oostblok) en waar walvissen worden gevangen (Japan), zeehondjes worden doodgeknuppeld (Canada) en ganzen tot barstens toe worden vetgemest (Frankrijk, Roemenië). 

Primaire gevoelens en primair gedrag worden in beschaafde landen zoveel mogelijk weggerationaliseerd. Je mag ze wel hebben maar niet uiten, althans niet teveel. Wordt het ons te machtig na een incident, dan wordt een eventueel dreigend posttraumatisch stressyndroom weggepraat door therapeuten al of niet met antidepressiva of rustgevende middelen. Voor religieuze zaken hebben we uitleggers als dominees, pastoors en imams. Voor maatschappelijke zaken hebben we politici en sociologen.Onderwijskrachten die een kind een lel geven worden direct aangegeven en krijgen straf. Je kind niet in een CE-gecertificeerd autogordeltje en je bent een crimineel. Ex-ontvoerders die gewoon openlijk en uitdagend doorgaan met criminele activiteiten kosten de Staat goudgeld en verdwijnen op staatskosten een paar jaar achter de tralies. Veel mensen die niet zo diep kunnen of willen nadenken zoals onze politici en juristen verliezen langzamerhand aansluiting met hen en willen graag simpele oplossingen voor in hun ogen simpele dingen. Daar het bestaansrecht van Fortuyn, Verdonk, Wilders, Le Pen.

De dingen zijn echter niet simpel en ingewikkelde problemen kennen zelden simpele oplossingen.  Voor dat zwembad heb ik wel een simpele oplossing: “Attention à la piscine”. Voor honden mag dit al in Frankrijk, je bent de pineut als je het terrein binnendingt en een valse Rottweiler dientengevolge zijn tanden in je broek zet. 

Steven