Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Contributions Sociales

Auteur Bericht

avatar#4947
prinsjes
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-10-30 22:42:39

Met ingang van 1 februari 2006 zijn wij naar Frankrijk geëmigreerd en zijn we belastingplichtig in Frankrijk. We hebben beiden een prespensioen van het ABP plus een uitkering van een Direct Ingaande Lijfrenteverzekering bij de OHRA.

Vanwege het feit dat we inkomen hebben uit NL, zijn we verdragsgerechtigd en wordt in opdracht van het CVZ  de ZVW-bijdrage op beide soorten inkomen ingehouden.

Onlangs ontvingen we een aanslag m.b.t. Contributions Sociales (CSG, CRDS en Prél. Soc. et cont. solidarité). Deze heeft o.a. betrekking op de Rentes viagères à titre onéreux, de lijfrente dus. We zijn er tot nu toe van uit gegaan dat we deze vormen van belasting niet zouden hoeven te betalen, omdat deze volgens de Europese Commissie gezien moeten worden als sociale zekerheidsbijdragen en hiermee vallen onder het verbod van dubbele bijdrageheffing.

Kan iemand ons vertellen of we deze Contributions Sociales nu wel of niet moeten betalen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-10-31 21:52:05

Tja, dat is nu juist de kwestie. Tot nu toe was het bekend dat de in NL betaalde sociale premies reden waren om in FR de cotisations sociales niet te betalen. Dat gold/geldt alleen voor inkomen uit arbeid (pensioenen horen daar ook bij). Maar inkomsten uit kapitaal zijn wel belast met de cotisations. Deze worden sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet (soms) ook belast met de zorgpremies. Dus wie begint een procedure om aan deze nieuwe dubbele heffing een einde te maken? Met andere woorden, het is nog niet bekend hoe deze zaken gaan verlopen. Ikzelf zou de ingehouden zorgpremies op lijfrenteuitkeringen e.d. mee laten tellen en derhalve de netto ontvangen bijdragen als inkomen opgeven. En dan zien waar het schip strandt.

Wim