Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Inschrijving ANPE

Auteur Bericht

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2007-10-31 20:48:40

Ter aanvulling op de nieuwe info geplaatst op deze site:

Als je je NL WW uitkering "meeneemt" naar Frankrijk (maximum 3 maanden min 1 dag) en een uitkering krijgt via de Assedic (vergelijk UWV), kom je in Frankrijk in aanmerking voor ACCRE (Aide aux chomeurs createurs ou repreneurs d'une enterprise). Onder dit programma kun je bijvoorbeeld van lasten vrijgesteld worden het eerste jaar van je enterprise.

Een andere voorwaarde om in aanmerking voor ACCRE te komen is minstens 6 maanden bij de ANPE (vergelijk: CWI) ingeschreven te staan als werkzoekende. Voor werkzoekenden zijn er ook mogelijkheden voor het volgen van cursussen/seminars (formation). Goede kansen, maar je moet ze zoeken!

 )