Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kwaliteit Chronopost

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2007-11-07 21:34:44

Chronopost is de pakketdienst-dochter van la Poste.

Het overkomt ons regelmatig dat nietvermoedende Nederlanders ons een pakketje sturen dat (blijkbaar) door Chronopost moet worden afgeleverd.

Eeen paar dagen gelden overkwam het ons voor de derde maal een brief te vinden van Chronopost: een "Avis de souffrance" (hoe KUNNNEN ze die term verzinnen!).

Daaruit blijkt dat men het pakketje niet heeft kunnen afleveren met als cryptische motivering "malheureusement, les informations en notre possession nous ont pas permis de vous livrer cet envoi". Terwijl het adres helemaal klopte.

Bellen dus, voor 0,15 ct per minuut, naar een moeilijk verstaanbare automatische répondeur. Die op spraak reageert maar met mijn nog steeds manifeste accent kom ik daar niet doorheen. Dan mijn Franse echtgenote, die na enige moeite wel verbinding krijgt met een echte juffrouw. "Ja klopt, de bezorger heeft het adres niet kunnen vinden (elke TomTom en Viamichelin bevat de lieu-dit waar we wonen en onze namen staan op de brievenbus). Nee, het is de postbode niet, het wordt uitbesteed. Ja, bij niet vinden van het adres horen ze het bij het dichtstbijzijnde postkantoor af te leveren. Nee, dat is waar, dat doen ze niet altijd, weet u, het zijn ingehuurde krachten".

Gelukkig kwam het pakje nu wel aan.

Natuurlijk hebben ze een prachtige website maar kun je ze niet mailen of op een andere manier via Internet contact zoeken. Wel voor versturen natuurlijk, dat wel.

Ben ik de enige met dit soort ervaringen of zijn er meer Nederlanders die eronder lijden?

Steven

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2007-11-07 23:41:52

Stuur ze een briefje ;-)

Service Clients Chronopost International,

14 Boulevard des Frères Voisin,

Issy-les-Moulineaux (92795) Cedex 09

(een mooi kantoor net buiten het centrum van Issy ... ben er jarenlang iedere dag voorbij gereden ;-)

Ik heb zelf nog nooit problemen gehad met Chronopost maar de enige ervaring die ik met hen heb is met zendingen tussen bedrijven (van ons naar een ander bedrijf of andersom). 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-11-07 23:56:04

Ja Thomas, dat heb ik dus de eerste keer gedaan toen ik niet door de automatische keuzemenu's heen kwam (het was vlak voor Kerst, ik wachtte op cadeaus en mijn vrouw was naar familie).

5 dagen geen reactie. Toen een telefoontje van een juffrouw die laconiek vertelde dat de bezorgers het huis niet konden vinden en alles dus maar hebben teruggestuurd naar Nederland.

Heerlijk, zo'n service.

Steven

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2007-11-08 10:19:45

Wij hebben er ook slechte ervaringen mee. Je kan het met het colis nr zogenaamd volgen op internet.Dan kan je zien dat je 's ochtends niet thuis was toen je op het pakje zat te wachten.Of er komt niks, dan bellen naar het postsorteercentrum hier, ja u was niet thuis, waren we wel, en u hebt briefje in brievenbus, daarmee kunt u ophalen bij postkantoor.Het is zonder briefje toch nog goedgekomen, na veel gezeur. Dat briefje bleek later  bij een huis wat eerder op de route in de brievenbus te zijn gedaan, andere naam, ander huisnaam.We hebben toch al de indruk dat madame la factrice het nogaleens niet de moeite vindt naar ons door te rijden, we zijn het laatste en verste adres op haar route, ze komt dus meestal vlak voor of vlak na 12 uur.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2007-11-08 11:09:12

Steven,

Ik denk dat het helpt als de afzender jouw telefoonnummer op het pakketje schrijft.

Tot op heden hebben wij geen klachten, maar soms wordt er wel gebeld dat ze het adres niet kunnen vinden. Dan moet je telefoonnummer wel op het pakje staan, want opzoeken, da's net zo moeilijk als een routeplanner...:-)

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2007-11-08 11:11:46

Zelfde verhalen. Ik stuur nogal eens (bouw)tekeningen ergens heen. Ten eerste komt het steevast minstens 24 uur later aan dan ze bij verzenden toezeggen. In het adres vak kun je het beste het tel.no van de geadresseerde zetten, zo wil een chaufeur nog al eens telefonisch begeleid het adres vinden. Pakketjes bij verkeerde adres afgeleverd, na 3 dagen pas werkelijke bestelling etc, hoort er allemaal bij. Was Chronopost niet een dochter van La Poste èn TNT? Wat soms wil helpen: de cooordinaten GPS bij het adres zetten. (te vinden via google maps of geoportail) Hoewel weer niet iedereen een navigatiesysteem heeft, echt professioneel die Chronopost. DHL is véél beter, maar daar hangt dan weer een ander prijskaartje aan... Dit

avatar#4588
Helmer
Berichten: 3
Reacties: 47

#6 Geplaatst: 2007-11-08 20:40:56

Echt gebeurd, en niet eens lang geleden. Ik schrijf voor een NL blad en omdat ik dacht een aantal Fransen plezier te doen met een artikel van mijn hand (eerst door mij vertaald, uiteraard) had ik de redactie gevraagd mij 10 exemplaren op te sturen. Dat hebben ze meteen gedaan. Twee weken later (sic) stond er een flinke doos op mijn werk. Bezorgd door Chronopost.  Wel een grote doos, voor 10 tijdschriften. En een sticker er op: "omgepakt in sorteercentrum Cavaillon". Doos geopend, belangstellende collega`s om mij heen. Inhoud: twee oude sportschoenen en een Engels-Frans woordenboek. U begrijpt de hilariteit. Erg moe van Chronopost (na wat andere verwikkelingen) staat het woordenboek op kantoor (handig voor mijn collega`s), liggen de afgetrapte schoenen op de déchetterie en heb ik de redactie gevraagd om het nog maar eens op te sturen....

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#7 Geplaatst: 2007-11-09 00:49:55

Dit is toch het resultaat van de privatisering? Inmiddels is, geloof ik , is in NL de post > 50 gram al uitbesteed aan diverse aanbieders. Het gevolg is, aldus mijn schoonvader, dat hij 3 x per dag post krijgt. De <gewone> brievenpost maar de tijdschriften etc via een andere postbode. Vraag niet wat het statuut is van de betreffende bezorger maar 9 van de 10 keer een dame die een paar dagdelen de post bezorgt met arbeidsvoorwaarden ???? Pensioen????

En dat is allemaal goedkoper dan de postbode van, wat is het ? TPG Post of ik weet het niet meer.

Dat gaat ook in FR gebeuren. Helaas, helaas. Hier in Guadeloupe hebben we, buiten de steden om, net zo als op het FR platteland, geen straatnamen met huisnummers. Hier zijn het <quartiers>. Dat kan semi-urbaine zijn of hoger op, midden tussen de bananenplantages. De postbode weet het altijd te vinden. Hij kent de wijk, hij kent iedereen. Natuurlijk heeft hij ook recht op congé annuel. Dat weten wij precies want dan bekladdert hij onze (bekende groene- en gele) postbusjes met naam en toenaam. Daarna dus twee of drie weken een andere bezorger ( en dus een ander tijdstip). Leve de facteur/factrice Van LaPoste en dat ze nog lang hun monopolie behouden...??..

Ingrid

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2007-11-09 13:09:08

Prinses Ingrid,

ik ken het fenomeen '3x per dag post' al lang.

- PTT post voor de gewone post,

- stadspost die vooral door bedrijven gebruikt wordt,

- een speciale verspreidingsdienst voor tijdschriften en catalogi.

Selectieve postbezorging, dat deden we in onze jeugd toch ook?

Wie als scholieren-bijbaantje voor een bedrijf post rondbracht deed de stukken voor afgelegen adressen op de post (postzegels zelf betalen), reed bij de makkelijke adressen langs en had zo een optimalisatie van kosten en besteedte tijd!

Nadeel van de concurerende postbezorgers is alleen dat ik meerdere opdrachten voor vakantie-bewaarservice moet verstrekken als ik weer in LDF of ergens elders op reis ben.

Christian von Klösterlein