Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Buitenlandse boetes

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2007-11-24 20:05:52

Wim en anderen,

ik las bij de berichtgeving dat buitenlandse boetes sneller op de mat komen door een overeenkomst tussen NL en Frankrijk en enkele andere landen.

Nu volg ik de wet Kaderbesluit inzake de toepassing van het beginsel van wederzijdse erkenning op geldelijke sancties (je moet wat), dat vereist is om buitenlandse geldsancties in Nederland tenuitvoer te leggen. Dit wetsvoorstel ligt nog bij de Tweede Kamer en is nog niet in werking. 

Een acceptgiro van het CJIB is alleen een service voor een makkelijke betaling. Wie niet betaalt hoeft (nog) niet te vrezen voor het CJIB. Overigens staat deze nieuwe regeling niet op de site van het CJIB.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat je problemen kan krijgen in Frankrijk als men ontdekt dat je een boete niet hebt betaald. Gelukkig zelf niet meegemaakt.

Nils