Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Koper perceel bosgrond ziet af van koop

Auteur Bericht

avatar#5030
laplano
Berichten: 4
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-11-27 20:52:51

Kan iemand mij vertellen of een getekende overeenkomst voor de verkoop van een stuk bosgrond in Frankrijk rechtskracht heeft?

De getekende overeenkomst bevat:

- een beschrijving van de kadastrale gegevens van het perceel,

- het bedrag voor de verkoop,

- de personalia van koper en verkopen, 

- datering en de handtekeningen.

De benodigde stukken waren reeds 6 weken bij de notaris ter voorbereiding van de transactie toen de koper ons belde met de mededeling af te zien van de koop. Bij nader inzien vond hij de prijs te hoog. Er was helaas geen aanbetaling gedaan. Vraag is natuurlijk of het zin heeft de koper aan de overeenkomst te binden en daarvoor dan een procedure te starten met alle kosten van dien.

Of zin er ook andere oplossingen? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-11-28 19:21:06

Hoezo 'getekende overeenkomst'? Compromis de vente? Als dat zo is, is de koop gesloten. Kennelijk geen CdV, want daarin zijn ook de 'waarborgsommen' opgenomen. Waarom ligt een overeenkomst zes weken bij de notaris? Kortom, nog even wat meer informatie.

Wim