Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Daglengte en zonne-uren en een aardbeving

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2007-11-29 21:04:09

Geobsedeerd als ik ben door het klimaat en het daglicht, vond ik na even zoeken een leuke site over de tijden van zonsopgang en zonsondergang overal in de wereld. Je kan ook twee plaatsen invullen en zo de daglengten vergelijken.

Hier op Guadeloupe hebben we zelfs verschil in daglengte want we zitten hier op de 16e breedtegraad dus ook hier gaat de zon een uur eerder onder dan in de zomermaanden.

Wetende dat we straks in februari in de zuidelijke Landes komen te wonen en de familie in NL klaagt over de donkere dagen voor Kerst, die ik altijd verafschuwde, ben ik dus bezig mij mentaal voor te bereiden op de overstap.

De grafiek laat mij zien dat in de maanden december, januari en februari in 40 de zon een uur later onder gaat dan in NL. Hoogzomer gaat de zon een uur later op in 40 maar dat deert mij niet. Om 5 uur of om 6 uur, dan slaap ik nog. Ook nog een mooi grafiekje over de hoogte van de zon. Nou weet ik wel dat ik voor de meeste zonne-uren aan de kust in de Vendée, Côte d'Azur of de Queyras moet wonen maar Landes is al stukken beter dan NL.

Zijn er nog meer onder u die deze obsessie met mij kunnen delen?

Hierbij de link: http://ptaff.ca/soleil

Ik weet alleen niet meer hoe je nu die link verwerkt in tekst. Mijn computer geeft aan dat de pop-up blocker dit tegenhoudt maar die heb ik niet ??

By the way, we hebben hier net een aardbeving gehad van wel zeker twee minuten. Beangstigend. Het huis kraakte, de glazenkast trilde. Het leek wel of je op de kermis was met zo een bewegende vloer. De poes is helemaal van slag en de buurvrouw stond lijkbleek buiten. We hebben nog niks gehoord maar de telefoonlijnen zijn overbezet. Denk je maar in. Het is donderdagmiddag. Alle kinderen zitten nog op school. Niet alle scholen zijn <aux normes pour seïsme> dus alle ouders bellen naar school. We wachten maar af.

Wordt vervolgd.

Ingrid