Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

aansluiting op riolering....advies gevraagd

Auteur Bericht

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2007-12-02 16:54:43

Sinds enkele maanden wonen wij in de buurt van Vichy. Wij hebben hier een fosse septique liggen die niet meer op norm is. We zouden deze kunnen vervangen door een nieuwe fosse septique. Maar....300 mtr verder in onze straat loopt de gemeentelijke riolering. Liever zouden we gewoon daarop aangesloten worden. Welke kosten voor het aansluiten op de riolering zijn nou voor mij en welke kosten zijn voor de gemeente???? Kan iemand mij daar over adviseren.

Aramis

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-12-02 17:27:13

Beste Hans-Aramis,

het eerste wat ik zou doen is op de mairie vragen of er plannen bestaan de openbare riolering naar jullie huis door te trekken. Als hiervoor plannen bestaan worden niet-op-norm fosses nog een poosje gedoogd.

Normaliter is het zo hat de kosten tot en met een aansluitschacht voor jullie huis voor de gemeente zijn. Van het huis naar deze put (=regard) zijn de kosten voor de huiseigenaar. Natuurlijk is het voor de gemeente aantrekkelijk als op dezelfde tak van de riolering ook andere huizen aangesloten kunnen worden.

Je hebt het over 300m. Zijn dat 300m op straat tot voor jullie huis, of een gedeelte op straat en de rest op jullie perceel? Ik ken het geval van iemand wiens huis diep achter op zijn perceel stond, bijna een half mijl van de straat af!

Als de situatie duidelijk is zou ik bij twee of drie bedrijven een offerte (devis) aanvragen. Zelf graven met bijv .een gehuurde minipelle sur chenilles mag natuurlijk ook.

En dan natuurlijk de ingang van de fosse septique op de nieuwe riolering aansluiten, zie in mijn stuk  punt 7.

Christian von Klösterlein

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#2 Geplaatst: 2007-12-03 21:47:53

Dank je Christian, voor je snelle antwoord. We wilden inderdaad  al naar de mairie gaan maar eerst maar eens ons licht opsteken hier op dit forum voordat je het wiel opnieuw zelf gaat uitvinden. Die 300 mtr zijn de meters vanaf ons perceel naar de het dichtstbijzijnde huis wat aangesloten is op de riolering. Daar komt nog een dikke 100 mtr bij van ons perceel naar de straat. Als ik jou goed begrijp moet de gemeente dus zorgen dat er een aansluitschacht langs de openbare weg bij ons huis komt. Dit gaat dus op hun kosten. Maar doen ze dit ook zo maar voor je?? Verzachtende omstandigheid: volgens onze informatie worden er in die 300 mtr  in de toekomst nog 2 huizen gebouwd dus zeer interessant voor zowel ons als de gemeente om te gaan graven lijkt me.  Op dit moment zijn er op ons perceel 2 fosse septiques (ivm gites) die op norm gebracht moeten worden. Verschillende offertes opgevraagd om deze aan te brengen en aan te sluiten en de kosten liggen al snel tussen de 15 en 20 duizend euro. Volgens mij is aansluiten op de riolering stukken goedkoper, denk je niet?

graag jou advies voordat ik naar mevrouw de maire stap alhier...

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2007-12-03 21:56:36

Aramis,

ik blijf bij mijn advies. De mairie! En als er meer toekomstige lozers zijn wordt het interessant.

En als de gemeente arzelt met aanleg dan duidelijk om het gedogen van de huidige situatie vragen.

Over kosten zeg ik principieel niets zonder grondige kennis van de situatie ter plaatse. Alleen zoveel: voor 15 à 20 mille kan je honderden meters riool aanleggen!

Christian von Klösterlein

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#4 Geplaatst: 2007-12-05 19:25:43

Hartstikke bedankt Christian....op naar de Mairie dus...