Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Taxe sur la valeur ajoutee/ TVA argwaan

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2007-12-13 18:10:04

Bij eerste ontvangst factuur/rekening franse aannemer hebben we een brief teruggestuurd dat er geen RIB gegevens/ bankrekeningnummer op de rekening stond en dat we dus niet konden betalen. Nu een brief terug ontvangen met RIB gegevens maar nu ook een brief erbij om aan te geven wat er precies gedaan is aan ons huis ivm TVA. Dit formulier zou van de Direction generale des impots zijn.

Echter dit formulier is nogal merkwaardig, alsof het door een slechte vertaalmachine is gehaald, dit omdat nogal wat letters/tekens anders zijn dan je mag verwachten. Veel zinnen zijn niet fatsoendelijk te lezen omdat er o.a. leestekens en hoofdletters staan op plaatsen waar dat niet hoort.

Het geleverde werk hebben we gezien en de rekening klopt, dus betalen is nu geen probleem meer maar mijn vraag is of iemand weet wat er voor reden achter dit  merkwaardige document kan zitten. Het lijkt mij in elk geval geen officieel document.

Willem

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-12-14 16:57:46

Willem,

ook wij hadden bij onze rekeningen documenten van deze strekking .Het ene keurig, het andere met de door jou aangegeven fouten.

Wat blijkt?

De artisan kan de ATTESTATION de TVA downloaden van zijn vakorganisatie (noem je dat geen gilde of is het de kamer van kophandel?) en uitprinten, en hierbij blijkt het een en ander mis te kunnen gaan. Leestekens en accenten worden verminkt, aanhalingstekens worden bijv. = of >> , onderstreepte passages worden tussen rare tekens geplaatst. Dit lijkt aan een incompatibiliteit van de toegepaste e-mail programma's of textprocessoren te liggen.

De attestation de TVA heeft de artisan nodig om tegenover de impots te kunnen bewijzen dat hij terecht de lage TVA toegepast heeft.

Ik probeer zo'n document hier te reproduceren. Ik moet het even scannen en digitaliseren. Hoop dat het lukt. Of probeer het anders zelf van de impots te downloaden.

Christian von Klösterlein

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-12-14 17:12:40

Willem,

het is gelukt dankzij OCR. Zo ziet het formulier er uit als het goed gereproduceerd is; let op alle vette, onderstreepte etc passages.

Groeten Christian

ATTESTATION de TVA
Madame, Monsieur,
Le gouvernement a décidé d'abaisser de 20.6% a 5.5% dès le 15.09.1999 le taux de TVA
applicable aux travaux d'amélioration, de transformation, d'aménagement et entretien dans les locaux à usage d'habitation achevés depuis plus de 2 ans.
Pour pouvoir bénéficier de cette mesure, vous devez IMPÉRATIVEMENT remplir cette attestation et nous la retourner. En cas de requalification par 1'administration fiscale sur le taux de TVA applicable aux travaux, je m'engage a assumer la totalité de la régularisation (principal, pénalités, interets) et en particulier a rembourser a  l'entreprise redressée fiscalement sur ce chef les sommes par elle versées au titre de la requalification du taux de TVA applicable aux travaux réalisés pour mon compte.

ATTESTATION pour les travaux réalisés dans les locaux affectés de maniere exclusive a l'habitation.
Je soussigné  …………
Adresse          ………
............................
ATTESTE que (*rayer les mentions inutiles)
* le domicile    ………
* le local à usage d’habitation situé   ………
...........................................................
dont je suis * propriétaire, *locataire, * usufruitier
est achevé depuis + de 2 ans.

                        Signature   ......................

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2007-12-14 17:25:41

Download is ook gelukt, probeer het bijv. hier bij de ordre des architectes. Dit is wel een iets meer uitgebreide versie met onder meer specificatie van het uitgevoerde werk.

Christian v.K.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#4 Geplaatst: 2007-12-16 18:39:19

Geweldig Christiaan, bedankt voor je snelle hulp want nu hoef ik niet in het frans te puzzelen. Bij de ordre des architectes staat exact het formulier waar het om gaat namelijk een Attestation Normale. Nu kan ik tenminste lezen waar het om gaat. Ik heb hem ook gedownload en daarna bekeken en bij mij komt het formulier normaal uit de printer. De aannemer zal z'n Adobe Reader moeten updaten.

Vr gr

Willem