Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Huizenmarkt

Auteur Bericht

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#0 Geplaatst: 2007-12-14 10:09:23

Momenteel bezit ik geen onroerend goed. Op termijn wil ik best wel wat kopen. Van mij mogen de huizenprijzen dan ook rustig dalen. Op het internet lees ik al enige tijd dat Spanje flink aan de beurt is. Wie durft er over Frankrijk in dit opzicht uitspraken te doen?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-12-14 23:15:46

Kijk hier eens: http://www.epargne-patrimoine-immobilier.com/evolution-de-l-immobilier.html 

Beetje googelen op "prix d'immobilier" en "évolution" levert aardig resultaat op.

Steven

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#2 Geplaatst: 2008-04-27 11:18:56

Goed, ik zit nu dus even aan de Cote d'Azur. Een paar zaken die me opvallen namelijk dat een ongelooflijke hoeveelheid apartmenten en huizen te koop staan, maar de prijzen dalen niet. Blijkbaar zijn er een hoop lui die van hun onroerendgoed af willen, maar niet omdat ze in financiele problemen zitten. Wat is dan wel de reden? Verder valt het me ook op hoe ongelooflijk druk het hier al is in april?! Zo druk dat het mij niet eens zou verwonderen, als lui hier niet meer willen zitten, vanwege die drukte, want vanaf mei wordt het natuurlijk alleen maar erger.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-04-27 12:46:58

Het voor-vorige nummer van le Nouvel Observateur (n° 2265,3-9 april 2008) bevatte de jaarlijkse special "Immobilier en France" ['L'Argus du Logement 2008 dans 1000 villes et quartiers de France'].

Een dertigtal pagina's over een markt "in gewichtloosheid". Een andere kop: "Banken op hun hoede". 

Waaien de Ussische problemen via het Verenigd Koninkrijk naar het eurocontinent?

Peter.

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#4 Geplaatst: 2008-04-27 19:51:55

De Franse markt is totaal onvergelijkbaar met die in de VS en Engeland. Je koopt hier nog steeds buiten Parijs, enkele andere grote steden en de Provence huizen tegen een prijs waar je ze nauwelijks voor kunt bouwen. Van een echte luchtbel is dus geen sprake. Banken zijn echter op dit ogenblik weinig scheutig met leningen, dus als je iets wilt kopen is er ruime keus en als je niet hoeft te lenen kan je aardig afdingen onder het mom van gegarandeerd geld/geen financiële voorwaarde. Dat heb ik net gedaan in het zuiden - en mijd inderdaad de kust als je niet van olie- en benzinedampen houdt - en dan koop je een alleraardigst pand voor een prijs waar je in Amsterdam net een garage voor koopt. Wél uitkijken want de verhouding tussen prijs en kwaliteit is vaak verbazingwekkend ver te zoeken. De Franse makelaars geven daar graag en tamelijk unaniem de Engelse kooplust van een paar jaar geleden de schuld van. Die kopen nu niets meer, maar dat is nog niet doorgedrongen tot veel Franse verkopers. Ik geef alleen door.

Maar wachten tot een markt zakt of gaat zakken is gokken. En spectaculair zakken zal er niet bij zijn, als je het mij vraagt

Dolf.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-04-28 08:59:43

" Een paar zaken die me opvallen namelijk dat een ongelooflijke hoeveelheid apartmenten en huizen te koop staan, maar de prijzen dalen niet. Blijkbaar zijn er een hoop lui die van hun onroerendgoed af willen, maar niet omdat ze in financiele problemen zitten. Wat is dan wel de reden?"

net als veel fransen hebben wij ook een paar huizen in bezit als spaarpotje, en dat is denk ik de reden dat je denkt dat ze er niet vanaf willen.

in tegenstelling tot nl kun je namelijk in frankrijk al een tweede huis kopen, en derde of vierde, als je gewoon in je eerste huis blijft wonen en de rest verhuurt.

dat betekent dat een huurder in parijs gewoon met of zonder bank een huis kan kopen elders in fr en ze kan dat verhuren zonder aangeslagen te worden door extreem hoge belastingen en zo.

dit is een franse nationale regeling om de woningnood te verkleinen.

we hebben ondermeer een huis in de alpen waar we een koper voor zoeken, en zolang die niet verschijnt verhuren we de boel, en eerst dacht ik permanente huur maar nu met de toeristen verdiend het zelfs beter om slechts enkele weken per jaar te verhuren dan het hele jaar door aan een gezin.

je zou denken dat we dus ons huis niet kunnen verkopen, maar dat is nep, alleen de hoogste bieder heeft geluk, we hebben de tijd.

makelaars zijn ingesteld op deze vorm van huizenbezitters en verhuren de boel zonder dat je er zorgen om hebt voor een paar percenten.

dus waarschijnlijk zijn die lege appartementen van de zomer allemaal volgeboekt en vullen ze de knip van de eigenaren of die van de banken, zonder dat ze van de hand moeten of zullen gaan.

(in nl is zoiets ondenkbaar daar je aangeslagen wordt voor onroerendgoedbelasting en vermogensbelasting en welke bel.inspecteur er wel niet meer om komt) 

"Verder valt het me ook op hoe ongelooflijk druk het hier al is in...."

in een vorig mailtje heb ik je al een keer gezegd dat de cote d'azur een trend is waar je schijnbaar hoort te wonen en te vakantievieren, verder is het een ballon.

ok ok, de omgeving is schitterend, bergen, warme zee...... maar verder is het een disneypark met opgeblazen patsers, dikken limo's en guccizonnebrildragende juppen die er horen te vertoeven met hun kak.

kom eens kijken in la rochelle (17) een van frankrijks mooiste steden, de prachtigste verlaten stranden aan een wat koudere atlantische ocean en de mooie eilanden voor de kust.

een vredig leven van rustige mensen die nog geen last hebben van overvloedige toeristenaanvallen en overmoedige patsers in veel te dure jeeps en afgesloten prive-stranden.

hier leven de rebels, op straat kun je nog ouderwets knokken met de vuist, de kroegen bruisen van de ondeugd en de restaurants staan bekend om hun zeefruit (André)

de regio van la rochelle heeft hetzelfde aantal zonuren of soms nog meer, als de cote d'azur, en is in de zomer zeer aangenaam, in de winter lekker koud zoals met wintersport, temperatuur onder nul en een brandend zonnetje op je T-shirtje.

en een leuke bijkomstigheid, de huizenprijzen zijn hier nog redelijk normaal tot zeer goedkoop (ligt eraan hoever je van la rochelle wilt wonen)

nee, ik heb geen aandelen in de charente maritime.

cees

ps, dat de huizenprijzen zullen gaan dalen geloof ik vast niet, ze kunnen even stagneren of misschien zelfs een hobbeling maken maar dalen niet.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#6 Geplaatst: 2008-04-28 15:57:36

cees,

Veel dank voor je visie. Ik zal ook zeker een keer naar 17 toe gaan.

Als het alleen aan mij had gelegen, was ik al lang ergens in een afgelegen dorpje gaan wonen. Ik heb namelijk alleen internet, lekker eten, vrouwen, wat stilte en schone lucht nodig om te blijven leven. Ik hoef dus geen dure autos of extreem mooie huizen te hebben. Cultureel gezien ben ik ook niet extreem veel eisend. Probleem is alleen dat ik dus een vriendin heb en nog al wat vrouwelijk personeel (allemaal Chineesjes) die ik regelmatig bij me wil hebben en die kan ik waarschijnlijk niet eens Nice aandoen (te saai). Ja, de "kermis" heeft te weinig attracties.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-04-28 19:25:57

het zijn ook niet zo zeer de bewoners die zo'n kak hebben maar eerder de toeristen die er komen, en dat zijn er heel veel.

ik had werk te doen op zo'n wit bootje dat daar zo lekker in die haves ligt in st trop, en ik sliep in een ordinair hotel van 25 euries per nacht, vloerbedekking die eerder op zeil leek zo versleten, een ontbijt waarvan je aan de dunne raak, vieze koffie van een of ander goedkoop poedertje, douches van plastic waar de gordijnen al vijf jaar geleden bij de dechetrie hadden gemoeten .......

ik werk, ik kom thuis in vieze kleren, ik ga weer weg in vioeze kleren, dan ga je niet in zon duur hotel zitten, en trouwens, ik heb geen vakantie.

zitte er s'avonds een paar luitjes en partij uit de hoogte te doen zeg, gatver wat een kak, pinkje omhoog, gucci op, bruin tot op de bilnaad....

zitten bij mij in het hotel, met een golfje oud model.

we zijn in st tropez geweest zeg, kerel wat geweldig.

nee, geef mij maar deze kant, geen fratsen.

voor jouw chineesjes is hier zat te doen en zelfs de kermis is groot.

calvacade in juni, een groots carnaval, kom eens kijken naar de francofolie in juli, jouw chineesjes willen niet meer weg.

la rochelle is een universiteitenstad, meer uni dat stad zegt me al gauw omdat de stad helemaal niet zo groot is.

er zijn internationale universiteiten bij want zelfs engelsen, hollanders, duitsers, zwitsers, en wat niet meer komt hier naar toe om te studeren, al heb ik daar mijn vraagtekens bij als ik 's avonds in de straat loop.

maar, ik zeg er wel bij, als je niet van strand houd, en van vis, van watersport zoals zeilen (er zijn hier altijd grote regatta's zoals de Volvo-Ocean, Vendee Globe, transat en de minitransat) dan denk ik dat je het hier niet leuk vind. 

in drie uur zit je in parijs zonder overstappen (TGV) en binnenkort in zes uur in amsterdam.

vier uur rijden in de sneeuw van de pireneen, en je zit dan al bijna in spanje. 

cees.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#8 Geplaatst: 2008-08-06 02:06:36

De volgende zeer informatieve link kwam ik tegen:

http://www.housepricecrash.co.uk/forum/index.php?showtopic=68107&st=45&p=1243636&#entry1243636