Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Schaamrood op de kaken

Auteur Bericht

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#0 Geplaatst: 2007-12-15 20:47:53

Ik hoor net op het Belgische nieuws dat Geert Wilders in Nederland is verkozen tot populairste politicus van 2007.

Bah! ik schaam mij diep! Wat een akelig landje zeg!

Ik weet wel dat je geen enkele waarde aan dit soort enquetes mag hechten omdat ze buitengewoon onwetenschappelijk zijn maar toch: Zelf onder de journalisten was hij het populairst.

avatar#3923
Ellen H
Berichten: 0
Reacties: 25

#1 Geplaatst: 2007-12-15 21:15:32

Ja! Inderdaad, ik vind het ook zéér beschamend. Ik kan me nog voorstellen dat hij onder journalisten het populairst was; namelijk: nieuws verzekerd. De combinatie Wilders en nieuwsbehoefte is dan ook dodelijk voor de gewone voortgang in de 2e kamer. Wat is daar een tijd aan verloren gegaan; wat moet dát gekost hebben inmiddels.

Maar dat hij door gewone burgers als populairst naar voren kwam is buitengewoon teleurstellend.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2007-12-16 00:38:26

Even een misverstand wegwerken. Geert Wilders is de politicus van het jaar 2007. De oprichter en leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) kreeg in de peiling van de NOS-radio onder de parlementaire pers en het publiek weliswaar niet de meeste stemmen, maar kwam hoog uit in beide onderdelen. Het wil uiteraard niet zeggen dat Wilders de populairste of, sterker nog, de beste politicus van 2007 was. Hij was de meest spraakmakende en de meest op de voorgrond tredende politicus. De uitverkiezing geeft geen enkel waardeoordeel over 's mans opvattingen en ideeën.

Wim

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2007-12-16 01:24:37

Nog een ietsje meer nuance: Wilders werd in de race voor de beste 2e (na Verdonk...) maar wel de nummer 1 in de race voor de slechtste. Dus hij eindigde zowel (bijna) bovenaan als onderaan.

Wat is de moraal van dit verhaal? En wat zegt het over de kwaliteiten van Wilders? en het onderscheidend vermogen van resp. de Nederlandse pers en ditto volk? En wat is eigenlijk het nut van zo'n verkiezing? Want dat spraakmakende hoge profiel had Wilders ook bereikt wanneer hij aan het begin van elke Kamersessie al zijn kleren zou hebben uitgetrokken. Hij is toch onschendbaar...

Eerlijk gezegd weet ik het even niet meer. 

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2007-12-16 06:08:28

nog meer nuance..

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article487224.ece/Rita_Verdonk_politicus_van_het_jaar

het zegt natuurlijk wel iets over de behoefte van "het nederlandse volk" aan duidelijkheid en 'niet lullen maar poetsen'.

ik ken trouwens geen mensen die deze keuze zouden hebben gemaakt dus hoe representatief is het panel waar deze steekproef op losgelaten is.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2007-12-16 08:19:26

Kijk maar eens naar de resultaten van de afgelopen jaren op  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_politicus_van_het_jaar en je ziet hoe relatief dit soort verkiezingen zijn. Echt de waan van de dag. Puur ingegeven door gevoel van de stemmers, nauwelijks door resultaten.

Ik kan er echt niets mee.

Steven

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#6 Geplaatst: 2007-12-16 11:10:50

Zoals ik al schreef:

Ik weet wel dat je geen enkele waarde aan dit soort enquetes mag hechten omdat ze buitengewoon onwetenschappelijk zijn maar toch

Het gaat mij om het idee dat ik via het Belgische journaal te horen krijg dat "De rechtsradicale Geert Wilders in Nederland is verkozen tot polulairste politicus van 2007."

Full stop, next subject...

Ik weet zelf wel hoe ik deze gegevens moet interpreteren ik vind het alleen niet prettig om een nationaliteit te dragen van een land waar ene Pim Fortyn is verkozen tot "grootste Nederlander allertijden", Theo van Gogh gezien wordt al boegbeeld van vrije meningsuiting en Geert Wilders al uberhaupt een kans krijgt om zijn onzin uit te kramen.

Daar schaam ik mij diep voor!

avatar#4352
peter08
Berichten: 3
Reacties: 18

#7 Geplaatst: 2007-12-16 21:00:40

Hans, ik ben het geheel en al met je eens, je reactie is mij uit het hart gegrepen...!!!

Peter

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2007-12-16 22:46:25

Hans, sinds wanneer maakt Nederland zich nog druk over zijn imago in het buitenland? Ik voel sinds enige tijd geen behoefte meer aan Fransen nog het hoe en waarom van de Nederlandse actualiteit uit te leggen.

Inderdaad kan ik niks met dit "verkiezingsresultaat". Jammer alleen dat de sympathisanten van Wilders en Verdonk zich hierdoor gesterkt voelen in de rechtvaardiging van hun keus.

Steven

avatar#3923
Ellen H
Berichten: 0
Reacties: 25

#9 Geplaatst: 2007-12-16 22:50:32

Inderdaad, dát is zo akelig. De sympatisanten worden beloond en de polarisatie neemt toe.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-12-19 09:16:10

net een paar dagen naar de lage landen geweest, maar voorlopig weer genoeg.

wat een triest land zeg.

ze zetten een idioot op een standbeeld, en vergeten iedere vorm van realiteit door een zucht naar haat.

ik snap best dat er veel problemen zijn met "buitenlanders" maar zo kweek je ook een hoop problemen.

laat wilders maar gaan, hij komt vanzelf ten val, maar wat niet venzelf gaat is het gevoel van de mensen.

ik kan inderdaad geen trots voelen voor dit land.

overigens betreurenswaardig met kerstsfeer zeg.

ik las in een krant "nl krijgt de kerstgekte weer" met daarbij een foto van iemand die in zijn tuin wat dingen had verlicht.

het feit al dat men het gekte noemt, laat zien dat het fout is.

amsterdam, het middelpunt van holland, de hoofdstad, er staat een kerstboom zonder lampjes en wat dan ook op de dam, wat triest.

de hele stad is somber, met af en toe, héél af en toe een versierinkje.

alleen het leidseplein is leuk, daar hangt versiering en is en schaatsbaan met wat kerststalletjes, maar ja, daar hebben ze ook de kerstgekte.

een land waar je een pedofielenpartij op kunt richten, een partij voor de dieren, waar een homofiele kandidaat voor politiek uit den boze is, waar een voomalige hoer de wet kan veranderen omdat ze jezus heeft gezien, een land waar het zittende orakel beslist wie wel of niet verkiesbaar is, men kan zo'n land toch niet meer serieus nemen ?

oh ja, nog niet gehoord misschien ? een minister wil een friemelverbod voor de jeugd in de eu.

tot je achtiende mag je straks niet meer friemelen.

vrolijk kerstfeest allemaal en doe vooral niet te gek.

cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#11 Geplaatst: 2007-12-19 19:09:42

Nou, Cees, er is wel het een en het ander niet helemaal toppie in NL maar zooo erg is het ook weer niet. De idioot (hebben we er meer van trouwens) staat niet op een standbeeld (neem aan dat je voetstuk bedoelt) want anders had hij wel 50+ procent gehad, he? En de Hollanders 'vergeten iedere vorm van realiteit door een zucht naar haat'? Beetje errug grijs, vind je achteraf zelf ook niet?

Er is hier een mega-campagne gaande over besparing van energie. Die ongezellige onverlichte grachten en pleinen hebben daar iets mee te maken, denk ik.

Die pedopartij is bij mijn weten nooit opgericht (verbod), die homofobe opvattingen leven bij maar een partij, de Christenunie (helaas wel in de coalitie; die anti-friemelbewindspersoon is daar ook van) maar verder hebben we zat hele hoge ambtenaren, burgemeesters, ministers (twee in de zittende regering) en politici (tot en met één van de meest rechtse) die homo zijn. Sterker nog, de hoogste ambtenaar van het land is er een. Mail mij maar privé als je wilt weten wie. Dat van die hoer is hevig overtrokken en dat orakel orakelt wel maar echt te vertellen heeft hij niet veel. Want er komt dus geen 'verenigd rechts' (fusie VVD, Wilders, Verdonk) zoals hij wel had gewild.

Overigens vind ik met jou dat friemelen ook onder de 18 moet kunnen!

Groetjes, Ivo

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-12-20 09:50:43

kerstversiering hoef toch niet perse stroom te kosten ?

je kunt toch ook leuke versiering maken met groen en ballen ?

ik heb hier langs de weg de boel versierd met oude druiventakken, daar flink met de spuitsneeuw en witsel overheen gespoten, zilverkleurige plastic (beter voor de friemeljeugd) ballen ingehangen, en klaar, niets geen stroom, de auto's en straatverlichting zorgt voor de schittering.

't zal wel zunigheid zijn, en 't is natuurlijk goddeloos, zo'n boom.

ik bedoelde voetstuk ja.

nou ja, misschien staat hij er niet hoog op, maar 't is idd erg vreemd dat mensen hem aanhangen.

iemand zei, wij hadden hier parijs, met al die lui in zuid.

ik weet niet wie er zo stom is maar een paar auto's in de fik is nog lang geen parijs.

ze worden opgehits door de media, en die zegt dat het parijs is, zonder er er bij te vertellen dat het daar oorlog is en in ams slechts een opstootje.

zo kweek je haat.

we werden in een cafe op de wallen alleronvriendelijkst ontvangen door de barkeeper, en toen ik om thee vroeg en hij zei dat tie voor een idioot wel erg veel werk moest doen en ik niet normaal een biertje kon vragen had ik hem zo te pakken.

we bestellen allemaal thee, koffie, en chocola en eenmaal op tafel zijn we met de vinger omhoog weggelopen, naar de h.. met die gast, is me dat een sevice zeg, omdat je een kleurtje hebt.

overigens ivo, die pedopartij was wel opgericht maar is later ontbonden bij gebrek aan animo of zoiets, en dat orakel, wat eigenlijk de grootte is van het partijbestuur, besliste toch uiteindelijk dat rutte verkiesbaar was, en niet de winnaar.

datzelfde orakel liet haar later vallen, samen met die eu-dame van de bekende spitsstrook, maar trok later toch weer de zijde van haar toen ze alleen besloot te gaan.

goed, geen politiek, t' is hier ook wat.

sarkozy friemelt weer een beetje en heeft zelfs trouwplannen (volgens de roddelpers) en de rest van de regering is tegen ieder plan en frankrijk lijkt zijn ondergang tegemoet te racen, immers de opinie zegt dat sarko populariteit verliest.

idd, er zijn dingen die hij beter niet kan doen, zoals zijn weekje pret met hadaffi, maar hij dacht er munt uit te slaan.

wat wel slim van hem is overigens want hij staat nu dicht bij zijn ambtsgenoot wat ooit terrorist nummer twee (?) was.

slimmer dan de vuist van bush die overal oorlog wil, zelfs in zijn eigen kapitool.

de fransen zij ontevreden, tja, kon je op wachten, ieder jaar in december zijn de fransen ontevreden, zelfs mijn partner, dat schijnt echt frans te zijn.

nu echter extra, want de voorstanders van sarko hadden binnen een paar maanden beterschap verwacht, en de tegenstanders binnen een paar weken.

er is echter nog niets te zien.

raar volk die fransen, ze verlapswansen een land jaren en jaren, en als er dan met veel tegenwerking een andere richting ingegaan wordt moet alles in een week veranderd zijn, anders deugt het niet.

tot nu toe heeft sarko zijn woorden waargemaakt, dus vooralsnog van deze zijde geen commentaar, als hij de rest ook maar af (kan) maken.

maar nu, sarko, als je dit toevallig leest, want je zult al die forums wel in de gaten houden, prettige friemelkerst en een friemelig nieuwjaar, en doe net als de duitsers, protesteren tegen de friemelwet, zo kunnen wij onze friemelcultuur gewoon en zonder zorgen voortzetten.

(kunnen al die friemelhokjes.... ehhh, bushokjes, tenminste gewoon blijven staan)

cees.

 

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#13 Geplaatst: 2007-12-21 09:16:37

we werden in een cafe op de wallen alleronvriendelijkst ontvangen door de barkeeper

Dit is iets waar ik me in Holland en overigens ook in Frankrijk altijd enorm over verbaas namelijk het ontvangstcommittee dat je te wachten staat zodra je een bar, restaurant of discotheek binnen komt lopen. Ik hou niet zo van de laatste mode. Ik geef mijn geld liever uit aan drank en lekker eten, maar die link kunnen die lui vaak niet leggen, terwijl ze het juist van mannen zoals ik moeten hebben. Hier in Azie begrijpen ze dat veel beter, maar het kan ook zijn, omdat ik blank ben.

tot nu toe heeft sarko zijn woorden waargemaakt, dus vooralsnog van deze zijde geen commentaar, als hij de rest ook maar af (kan) maken.

Ik hou ook mijn hart vast. Ik heb hem dus op wat Youtube filmpjes gezien met die stakers en vond dat echt prachtig.

Overigens wil ik over Wilders ook nog wel wat kwijt. Ik zal nooit op die man stemmen, omdat hij anti-Europees is. Ik ben zelf zeer pro, maar wat ik erg betreur, is dat hij soms wel aan komt zetten met iets waarvan ik zeg: daar heb je wel gelijk in. En puur, omdat het Wilders is, is het dan slecht.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#14 Geplaatst: 2007-12-21 22:36:35

Ik heb je Wilderse opmerking een paar uurtjes laten sudderen en wil er nu toch iets over kwijt: elke 'slechte' machthebber of -swellusteling heeft weleens iets goeds gedaan of gezegd. Zo liet Stalin het Belomorski of Witte-Zeekanaal aanleggen, een vaarverbinding tussen de Volga en de Witte Zee dus. Van gigantisch economisch belang voor met name noord-Rusland, en één van de erkend meest indrukwekkende waterbouwkundige werken aller tijden op de koop toe. Ding is wel gebouwd door slavenarbeiders waar er tussen de half en één miljoen (precies weten we het niet...) van zijn gestorven of vermoord. De stenen zijn als het ware met bloed gevoegd. Maar maakt dat het kanaal op zich nu goed of slecht? En maakt het Stalin goed of blijft hij gewoon slecht? Nog zo eentje: Hitler c.s. trok in de jaren dertig van de vorige eeuw de Duitse economie helemaal uit het slop door enorm in de industrie (Volkswagen b.v., toen nog KdF wagen geheten), stedenbouw (Nurnberg, Munchen, Berlijn o.a.) en infrastructuur (autobahnen, spoorwegen, havenuitbreidingen, vliegvelden) te investeren. Veel van het geld daarvoor kwam echter uit van joden en andere onwelgevalligen gestolen kapitaal, Volkswagen ging al snel jeeps en pantserwagens bouwen, en de wegen, spoorverbindingen, havens en vliegvelden bleken maar een paar jaar na dato erg belangrijk in de Duitse strategie en tactiek tijdens de 2e Wereldoorlog. Waren die investeringen op zich nu goed of slecht? Was de man (c.q. zijn regime) nou een goeie of een slechte? Weet je, in 1936 was hij 'the man of the year' van Time Magazine, in de USA wel te verstaan. Dus niemand hoeft zich te schamen als hij het antwoord niet zo gauw kan ophoesten.

Dus, ja, ook Wilders kan best eens iets aardigs of zelfs goeds ZEGGEN of zelfs DOEN maar dat verandert volgens mij niets aan het gegeven dat hij (en de zijnen) desondanks gewoon helemaal fout IS. Want dat is dus wat ik met het betoogje hierboven wou zeggen.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#15 Geplaatst: 2007-12-22 01:13:13

ivo,

Je bent misschien bang dat men niet het gevaar in Wilders ziet, maar laat ik je dan bij deze even gerust stellen. Al enige jaren (met een enkele uitzondering) bedrijf ik niet meer de liefde met blanke vrouwen. Al mijn vriendinnen zijn om het maar even in modern nederlands te zeggen: gekleurd. Ik woon dan ook nog steeds in Azie. Veel van die vriendinnen zijn wel eens met een vakantie met me meegeweest naar Europe en dus ook Holland. Ik heb nog nooit gemerkt dat er ook maar enigszins sprake was van enige vorm van racisme. Zo liep ik ooit met een vriend en twee puur Indonesische meisjes uit Jakarta (eentje moslim en de ander katholiek) Stars & Bars in Monaco binnen, waar nog al wat Hollanders werken en die meisjes werden ook gelijk als Hollands gezien en in het Hollands aangesproken (daar wel vriendelijk overigens). Feit is als je je gewoon normaal gedraagd, dan doet men ook gewoon normaal tegen je en dan maakt het echt helemaal niet uit waar je vandaan komt.

Terugkomend op wat ik wel goed vind van Wilders. Ik ben zelf ook zwaar anti-hoofddoekjes. Die nieuwe wet in Frankrijk die dat op openbare scholen verbiedt, mogen ze van mij ook zo in Holland invoeren. Zelfs in Turkije (99% moslim) mogen vrouwen die in dienst zijn van de overheid dat niet. Gezeur over dat ze bij de NL politie vrouwen ook de mogelijkheid willen geven om zo'n debiel ding te dragen doen bij mij echt de rillingen over het lijf lopen. Verder vind ik ook dat Lui binnen de regering van mij ook zeker geen twee verschillende nationaliteiten hoeven te hebben. En het wordt Wilders momenteel ook wel erg makkelijk gemaakt met die Ella Vogelaar. Om een lang verhaal kort te maken het zou goed zijn, als men hier en daar wel luistert naar wat hij te zeggen heeft, want als men dat structureel niet doet, dan wint hij daardoor alleen maar meer stemmen en zou hij inderdaad wel eens door kunnen slaan. Ik ben overigens niet bang dat dat zal gebeuren, maar acht het niet onmogelijk. Ik ga er alleen niet van uit.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#16 Geplaatst: 2007-12-22 12:41:10

en het rood kleurt er bepaald niet lichter op zo!

Mais bon; grappig dat iemand die in Azië woont en vrijt zich zorgen maakt over de geloofsuitingen van Nederlanders.

Waar ik me dan als Inwoner van Nederland  veel meer zorgen om maak is dat er op de veluwe nog stammen wonen die onverzekerd in een auto rijden omdat hun geloof dat namelijk zo eist...

Dit alles wordt dan weer gedoogd door de overheden. Veel gevaarlijker dan een kruisje om je nek hebben hangen, een baardje dragen of een zwarte hoed met daaronder een pipenkrullenkapsel.

Of dreadlocks for that matter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-12-22 18:17:06

of je naar de dokter sturen om antihomopilletjes te vragen ;-)) 

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#18 Geplaatst: 2007-12-23 01:46:34

er op de veluwe nog stammen wonen die onverzekerd in een auto rijden omdat hun geloof dat namelijk zo eist...

Die zijn inderdaad ook niet goed snik, maar als je door zo'n klojo wordt aangereden, kun je tenminste nog wel bij een of ander fonds aankloppen om je verhaal te halen, terwijl dat volgens mij dus nog niet zo is, als je auto in de brand wordt gestoken.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#19 Geplaatst: 2007-12-23 19:28:34

Natuurlijk kent Frankrijk ook een dergelijk fonds. Ik citeer gemakshalve uit eigen werk:

'Ook in Frankrijk bestaat een vergelijkbare vorm van de Nederlandse waarborgverzekering in gevallen waarbij geen sprake is van een traceerbare tegenpartij, zoals in de bekende situaties van doorrijden na een aanrijding. Zo’n fonds - le fonds de garantie automobile (FGA) - kan men ook te hulp roepen als de verantwoordelijke tegenpartij niet of onvoldoende is verzekerd.'

Wim