Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

openingstijden

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2007-12-17 08:09:41

wat zijn de openingstijden van de winkels rond kerst?

hier zijn bijna alle bouwmarkten enzo nog de zondag 23dec. extra open en ook veel supermarkten hebben extra koopzondagen.

wij willen maandag 24 nog naar tegelzaken. zijn die dan gewoon open? gaan ze eerder dicht? zijn ze 's morgens open? of is dat net zoals het ze uitkomt

we hebben een hele lijst dus het is ook niet doenlijk ze allemaal apart te gaan bellen. en we moeten er een flink eind voor rijden....

salut,

marjorie

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2007-12-17 12:49:48

Marjorie,

elke brico-keten (en supermarkt-keten) heeft een eigen website. Die vind je door eenvoudig op de naam te googlen, meestal is de eerste vermelding al de gezochte. In elke folder staat het webadres van die site ook vermeld. 

Er is in het algemeen geen uniforme regeling van openingstijden per keten omdat (vrijwel) alle winkels franchises zijn, zelfstandige ondernemers dus die zelf bepalen wanneer zij open c.q. dicht zijn. Je zult dus op die site het filiaal uit je buurt moeten opzoeken en daar naar de winkeltijden kijken. Daar staat ook steeds de aanrijroute, het telefoonnummer etc. bij.

Zelfstandige speciaalzaken, die niet tot een franchiseketen behoren, bepalen natuurlijk per definitie gewoon zelf wat ze doen, dus die moet je één voor één opgooglen. Op tegelgebied zijn daar natuurlijk best veel van, allemaal per regio bijeen in de pagesjaunes.fr. Of gewoon in je telefoonboek onder dalles.

Nog een klein tipje: leveranciers van bouwmaterialen voor de bouwprofessionals (b.v. Pagot-Savoie) hebben vaak ook flinke tegel- en plavuisprogramma's tegen redelijk schappelijke prijzen, vaak van prima kwaliteit want ze beleveren immers mensen met verstand van zaken. Maar ze verkopen ook gewoon aan particulieren en geven je evengoed kwantumkorting.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-12-17 18:28:56

Het verdient aanbeveling een lokale krant te kopen en daarin de openingstijden te bekijken. "Overture exceptionnelle" zul je vaak aantreffen. Het hangt van de Préfecture af (de winkels moeten ontheffingen vragen) wanneer de winkels open mogen zijn, dit verschilt dus per département. Ga er maar vanuit dat veel winkels a.s. zondag open zullen zijn maar niet allemaal.

Steven.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2007-12-20 08:31:12

Voor degenen, die met kerst in Frankrijk zijn:

Bij mij stromen weer de eindejaarsaanbiedingen van de Franse brico's binnen. Oninteressant voor mij, omdat wij dit jaar rond de jaarwisseling niet in Frankrijk zijn.

Maar netzo als bij de Gamma-achtigen in NL:

veel rotzooi, maar ook fin-de-series, gewone magazijnopruimingsartikelen. Veel daarvan komt ook na het opschonen van de magazijnen in januari in de verkoop.

Dus: koopjesjagers opgelet!

Christian von Klösterlein

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2007-12-20 09:26:50

in onze 'centre de nulle part' krijgen we geen reklameblaadjes, geen sufferdjes en aangezien de dichtsbijzijnde brico-concentraties zich op zo'n 100 kilometer afstand bevinden gaan we dus maar op de bonnefooi. op naar de carreleurs en de aanbiedingen!

allemaal een heel voorspoedig, gezond en liefdevol 2008 gewenst.

marjorie

ps. eerste sneeuw hier in tilburg is vannacht gevallen, ik hoop op meer in de morvan met kerst........

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2007-12-20 11:17:12

Marjorie,

ik bedoelde ook meer de e-mail-boodschappen die ik ontvang omdat ik bij een aantal brico's ingeschreven ben voor hun nieuwsbrieven of ivm. deelname aan hun vragenrubriek.

Succes, en de groeten

Christian von Klösterlein

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#6 Geplaatst: 2007-12-20 17:53:04

Moet me even van het hart. Ik zit -noodgedwongen- bij orange. Een lijst van 20 kerstwensen mailen lijkt niet te lukken. Zijn er meer mensen die orange een RAMP vinden??????? Sorry, Thomas, je zit bij een fout bedrijf. Dit