Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

NL-talige boekhouder in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5060
jorisvg
Berichten: 8
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2007-12-17 19:49:09

Hoi!

We gaan binnekort verhuizen naar Aquitanië (niet zo ver van Limoges) en we gaan daar een nieuwe zaak opstarten.

Heeft iemand weet van een NL-talige boekhouder in Frankrijk die m'n boekhouding zou kunnen doen? En die ik vooraf al wat vragen kan stellen ivm het belastingsysteeem, bedrijfsformaties e.d.?

U mag dit ook doormailen hoor, geen probleem ;-)

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!

Vriendelijke groeten uit België

Joris.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-12-18 22:19:55

Ik ken in Frankrijk geen Nederlandstalige boekhouders. Wel zijn er Nederlanders die aan belastingadvies doen, maar deze zijn op de vingers van één hand te tellen (en de berichten over hun kwaliteit verschillen nogal). Het is beter om naar een Franse boekhouder/accountant te stappen (expert-comptable) of in Nederland naar adviseurs te zoeken die zich met deze FR/NL zaken bezighouden.

Informatie over het belastingsysteem en bedrijfsvormen is voldoende te vinden in het archief van dit forum en in het archief van de website (zoekmachine links, onder de menubalk). Blijven er nog concrete vragen over, dan kan het zinvol zijn deze op dit forum te plaatsen.

Wim