Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

1 jaar wonen in Frankrijk met 2 kinderen

Auteur Bericht

avatar#5069
mvannus
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-12-21 00:49:58

Wij zijn voornemens om voor studie en ontplooiing, 1 jaar in ons huis in Frankrijk te gaan wonen. Onze 2 kinderen van 4 en 5 jaar kunnen, zo is ons beloofd, naar de dorpsschool. Kan iemand ons vertellen wat we moeten regelen in Nederland en Frankrijk om dit, administratief, correct te laten verlopen. Vooral wat betreft het uit en in schrijven op de scholen van de kinderen. Moeten we bijvoorbeeld officieel emigreren of is inschrijven in de Franse gemeente genoeg? Alvast bedankt, Marcel & Madelinde

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2007-12-21 12:31:59

Hallo Marcel & Madelinde,

een -aanzet tot- beantwoording van al je vragen vind je in het 'Expat Handboek', te koop in de Nederlandse boekhandel, ISBN 90 6832 568 X. Ik heb de uitgave uit 2002 maar wellicht is er inmiddels een update van verschenen.

Wat ik je alvast wel mee kan geven is a. dat je je als EU-onderdaan niet hoeft in te schrijven in de Franse gemeente, sterker nog, dat kan niet in Frankrijk, b. dat je, zeker als je weer terug wilt komen, beslist NIET officieel moet emigreren, al was het maar om niet de grootste ellende te krijgen met de ziektekostenverzekering in zowel FR als NL en een boel andere zaken (onderbreking AOW-opbouw, auto, pensioengat, allerlei verzekeringen en zo nog wel wat meer).

Betreffende de schoolplicht: ik zou eerst rondsnuffelen en vragen stellen op expat fora voordat je de leerplichtambtenaren vragen gaat stellen. Daar kun je namelijk slapende honden mee wakker maken. Een vergelijkbaar probleem hebben ook mensen die langdurig op reis willen (sabbatical, wereldreis, zeiltocht, camperreis). Misschien dat je ook in die hoek relevante info kunt vinden?

Groetjes en succes,

Ivo