Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Contract met aannemer

Auteur Bericht

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2007-12-24 23:29:15

Als nieuweling op dit forum heb ik de afgelopen dagen met veel plezier veel forum-onderwerpen de revue laten passeren. Het is mooi om in de kennis en ervaringen van anderen te kunnen delen. Doordat wij al langere tijd aan onze plek in de Drôme aan het knutselen zijn, zijn veel problemen en situaties zeer herkenbaar!

Het komend jaar gaan we de Grange verbouwen tot een Logis (kleine gebouwtje links op de foto). Ik heb offertes van aannemers voor het moeilijke en zware werk en van een Terrassier voor het aanleggen van een nieuwe fosse septic met champ d'épandage. Deze laatste voegde aan zijn offerte uitermate éénzijdige "Conditions Générales" toe. Het gaat dan eigenlijk alleen over allerlei verplichtingen aan mijn kant los van de betalingsvoorwaarden. Ik heb de condities bestudeerd. Liever leg ik een eigen voorstel neer gebaseerd op een modelcontract dan een juridische discussie aan te gaan.

Ik heb gezocht op Google en op het forum naar modelcontracten of overeenkomsten voor dit soort werk, maar heb niets gevonden. Nu heb ik de volgende vragen:

1. Bestaan er in F. standaard "Algemene Voorwaarden" voor aannemers, bijvoorbeeld van een branchevereniging of van "Que Choisir" voor aannemers? Andere goede adviezen zijn natuurlijk ook zeer welkom.

2. Kan iemand mij helpen aan een model contract voor dit soort werk. Dus niet voor een heel nieuw huis, maar voor deel-werkzaamheden.

3. Kan iemand me helpen aan een kopie van de Spécial nr. 66 van "Que Choisir" dat handelt over het (laten) uitvoeren van verbouwingen aan je huis?

Jan Joost

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-12-25 09:15:27

Beste Jan Joost,

beste Mereltjes,

leuk te horen dat jullie hier nuttige informatie gevonden hebben en dat de inhoud jullie aanspreekt.

Wat de vragen betreft:

Over de Conditions Générales of een standaardcontract kan ik niets zeggen; over de technische kant ervan is iets te vinden in de twee voorbeeld-devis die onder

http://www.infofrankrijk.com/pagina/Offerte+aanvragen/1931/

te vinden zijn.

Het "Que Choisir Spécial" no.66 zou ik bij de uitgever van Que Choisir aanvragen.

Met vriendelijke groeten

Christian von Klösterlein

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-12-25 09:28:17

Joost,

Met 3x googelen toevallig hier een tweedehands exemplaar voor € 1,60 gevonden!

Snel kopen!

Christian v.K.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#3 Geplaatst: 2007-12-25 11:58:55

Christian, Dank voor je reacties en zoekwerk voor verdere informatie.Ik vrees dat iemand me al voor is geweest met Spécial 66 gezien de tekst "aucune annonce pour ce produit". Ik kan geen verdere aanbieding vinden, tenzij ik iets verkeerd doe.Het hoofdstuk Offerte + Aanvragen zal ik bekijken.Uiteraard houd ik me zeer aanbevolen indien er vanuit het Forum nog verdere informatie kan komen.Mooie feestdagenJan Joost

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2007-12-25 12:54:33

Ja, Joost,

zo snel gaat dat soms. Om 09:30 was er de genoemde offerte nog.

Probeer het bij de uitgever!

Christian von Klösterlein